Ali Haydar Bozkurt: Karnavala katılım beklenenden yüksek oldu

Güncelleme Tarihi:

Ali Haydar Bozkurt: Karnavala katılım beklenenden yüksek oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2016 11:56

Ali Haydar Bozkurt: Karnavala katılım beklenenden yüksek oldu

Haberin Devamı

ADANA'da bu yıl 4'ncüsü düzenlenen, Portakal Çiçeği Karnavalı fikir babası ve Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, geçen yıl 100 bin kişinin katıldığı kortej ve halk konserlerinin bu yıl güvenlik nedeniyle iptal edilmesine rağmen katılımın beklenenden yüksek olduğunu belirtti.
Portakal Çiçeği Karnavalı'nın mayasının tuttuğunu söyleyen Bozkurt, binlerce kişinin sivil inisiyatifle bir araya gelmesinin önemli olduğunu kaydetti. Bozkurt, "Bu 4'ncü senesi biliyorsunuz. Geçtiğimiz yıl uluslararası boyuta da taşındı. Yurt dışından insanlar misafirlerimiz geldi. Bizim 10 yıl sonra ulaşmayı hedeflediğimiz yere ulaştık bile. Bu yıl bazı programları iptal ettik. Büyük kortej yürüyüşünü ve halk konserlerini. Buna rağmen hem Adana içinden, dışından hatta ülke dışından bile katılım var. Bu bizi bile şaşırttı. Bu kadar büyük bir katılım biz bile beklemiyorduk" dedi.
Bu yıl katılımın yüksek olmasının karnavalın artık tanınan bir etkinlik olmasına bağlı olduğunu belirten Bozkurt, "Hayalimiz şuydu, yüzlerce yıl boyunca her portakal çiçeği mevsiminde Adana halkının tüm dünyaya daveti olan bu karnaval, bu şenlik, bu şölen, bundan sonra yaşansın ve hatırlansın. Organizasyon için beklenmesin amacındaydık. Şu an bunu gösteriyor. İnsanlar artık Adana'da, nisan denildiği zaman portakal çiçeklerinin açıldığını ve Adana'ya gitmek gerektiğini artık otomatikman biliyorlar ve birbirlerine duyuruyorlar. Bu bir kartopu gibi büyüyor ve biz bundan mutluluk duyuyoruz."

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

MK (MK) (10.04.2016/FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!