AK Parti Başkanı Yeni bulvarlara yeni isimler önerdi

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Başkanı Yeni bulvarlara yeni isimler önerdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 14:06

AK Parti Başkanı Yeni bulvarlara yeni isimler önerdi

Haberin Devamı

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, PKK'lı teröristler tarafından Hakkari ve Van'da partililerine yapılan suikastların bedelinin en ağır şekilde ödetileceğini söyledi.
İl binasında yönetim kurulu üyeleriyle açıklama yapan Fikret Yeni, FETÖ ve PKK'nın kanlı işbirliği içinde olduğunu, bunun Hükümeti yıldırmayacağını vurgulayarak şöyle konuştu:
"PKK tarafından Hakkari milletvekili adayımız Ahmet Budak, Şemdinli'de evinin önünde şehit edildi. Van Özalp İlçe Başkan Yardımcımız Aydın Muştu evinde şehit edildi. Dicle İlçe Başkanımız Deryan Aktert işyerinde suikastla şehit edildi. Ben ailemizin bireyleri olan şehitlerimize öncelikle Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Milletimiz müsterih olsun şehitlerimizin emanetine asla ihanet etmeyeceğiz. Kalleş terör örgütlerine, alfabenin hangi harfine sahip olursa olsun en ağır şekilde bedeli ödetilecektir."
'RÜYA GÖRMEK GÜZEL BİR ŞEY'
Kentle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yeni, ilk yerel seçimlerde Adana'nın 15 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacakları iddiasını yineledi. Yeni, bir gazetecinin tüm belediyeleri kazanma iddiasını daha önce açıkladığında CHP İl Başkanı Ayhan Barut'un bunu 'rüya' olarak değerlendirdiğini söylemesi üzerine şöyle konuştu:
"Rüya güzel bir şeydir. İnsanlar rüyalarıyla yaşarlar. Teşkilatlarımızla yaptığımız toplantılarda, Adana'da var olan 15 ilçe belediyesini ve Büyükşehiri alacağımızı iddia ettim. Bu iddia değil, inançtır. Keşke onlar rüyalarında da görebilseler ama rüyalarında da göremiyorlar. Sonuçta rüya olarak gördüğünüz şey verdiğiniz emeğin bilinçaltı tezahürüdür. Son seçimlerde aldığımız oy oranlarına göre bunu öngördüm. Kendisine tavsiyemiz 1 Kasım sonrası ilçe ilçe oy sonuçlarına baksınlar.."
KENAN EVREN BULVARI'NIN YENİ ADI
Ak Parti İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Kenan Evren Bulvarı'nın adını, 'Devlet Bahçeli Bulvarı' olarak değiştirmesi ve ardından CHP'nin itirazı ile bu kararın Valilik tarafından Meclis'te 3'te 2 çoğunluk olmadan alındığı gerekçesiyle iptali ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. onuştu. Ağustos ayındaki mecliste grup olarak bu caddenin adının '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Bulvarı' olması için teklifte bulunduklarını hatırlatan Yeni, şöyle devam etti:
"Yine Cemal Gürsel Caddesi'nin isminin de Özgürlük Caddesi olması noktasında talepte bulunduk. Ama her nedense Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sözlü, değiştirme noktasında iradeyi ortaya koydu. Ama hemen Devlet Bahçeli Bulvarı olması noktasında siyasi bir davranış ortaya koymaya çalıştı. Bizim irademiz siyasi değildi..Buraya, '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Bulvarı' gibi herkesi kucaklayacak bir isim konulması konusunda çalışmalar ortaya koyacağız."

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!