Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürlüğü'nde 24 memura FETÖ suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürlüğünde 24 memura FETÖ suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2017 11:59

Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürlüğü'nde 24 memura FETÖ suçlaması

Haberin Devamı

ADANA, (DHA) - ADANA'da yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürlüğü'nde çoğunluğunu yöneticilerin oluşturduğu 24 şüpheli hakkında, silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla dava açıldı.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgütün kamu kurumlarındaki çalışanlarının yakalanması için başlatılan soruşturmalar kapsamında,Aile ve  Sosyal Politikalar Adana İl Müdürlüğü'ne operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 24 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrolle serbest bırakıldı.
FETÖ KİTAPLARI ÇOCUK EVLERİNDE
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, şüphelilerin bazılarının öğretmen olarak görev yaptığı sırada Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürlüğü'ne yönetici olarak atandıklarına dikkat çekerken, bazı şüphelilerin kuruma bağlı çocuk evlerine Fetullah Gülen'e ait kitaplar ve örgüte bağlı dershanelerin yayınlarını gönderdiğini belirtti. Darbe girişiminin ardından bu kitapların aceleyle toplatıldığını kaydeden savcı, kuruma yapılan hizmet alımlarının örgüte yakın isimlere verildiğini vurguladı. Şüphelilerin ülke genelinde FETÖ üyeliğinden adli işlem yapılan kişilerle telefon trafiğinin tespit edildiğine dikkat çeken savcı, tüm şüpheliler hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!