Adana'yı portakal çiçeği kokusu sardı

Güncelleme Tarihi:

Adanayı portakal çiçeği kokusu sardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 10:05

Adana'yı portakal çiçeği kokusu sardı

Haberin Devamı

ADANA'da bu yıl 7-9 Nisan tarihlerinde 5'incisi düzenlenecek Portakal Çiçeği Karnavalı'nın esin kaynağı olan portakal çiçekleri, bugünlerde özellikle akşamları yaydığı koku ile kendini hissettiriyor.

Çukurova bölgesinde turunçgil ürünleri meyve olarak tüketilmesinin dışında, reçelden, kolonyaya ve diğer kozmetiklerden ilaç sanayine kadar bir çok alanda kullanılıyor. Kokusuyla bahar aylarında parfüm etkisi bırakan narenciye ürünleri aynı zamanda kent ekonomisinin de temel direkleri arasında yerini alıyor.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!