Adana'ya analiz laboratuvarı isteniyor

Güncelleme Tarihi:

Adanaya analiz laboratuvarı isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2016 10:27

Adana'ya analiz laboratuvarı isteniyor

Haberin Devamı

ADANA'nın Yüreğir İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Türkiye'nin en önemli meyve-sebze üretim merkezlerinden olan ilde tarım analiz laboratuvarı bulunmadığını söyledi.
Yüreğir Ovası’nda üretim yapan çiftçilerin sorunları, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün düzenlediği toplantıda ele alındı. Toplantıya Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt, Yüreğir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Eroğlu, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, sulama birliği başkanları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
Oda Başkanı Doğan, toplantıda yaptığı konuşmada, Adana’ya sebze-meyve analiz laboratuvarı kurulması talebinde bulundu. Doğan, şöyle konuştu: "Türkiye'nin en büyük üretim merkezlerinden Adana'da, düşünün sebze-meyve analiz laboratuvarı yok. Ben 7 yıldır iyi tarım uygulamaları yapıyorum, ürünü analiz için buradan Mersin'e gönderiyorum, Antalya'ya, Manisa'ya gönderiyorum. Seçimlerden önce eski bakanımız Ömer Çelik Bey'le görüştük, 'Mersin'de var, Adana'da niye olmasın' dedik. Bizim tek amacımız Yüreğirli çiftçinin sesini duyurmak, talep ve önerilerini yetkili makamlara iletmek. Bu konuda kamuoyu oluşturmak."

ADANA,(DHA)
EŞ(9.4.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!