Adana'nın kurtuluş yıldönümü coşkuyla kutlanacak

Güncelleme Tarihi:

Adananın kurtuluş yıldönümü coşkuyla kutlanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2018 16:49

Adana'nın kurtuluş yıldönümü coşkuyla kutlanacak

Haberin Devamı

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)  - ADANA'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü törenlerle kutlanacak.
Kutlama etkinlikleri ilk olarak saat 9.30'da Atatürk Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek. Anıta çelenk konulduktan sonra İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra tören, saat 10.00'da Uğur Mumcu Meydanı'nda devam edecek. Meydan çevresindeki binalar Türk Bayrakları ile donatılacak. Geçit törenin yapılacağı kutlamada, öğrenciler şiir okuyacak. Ayrıca kutlamaya katılanlara Büyükşehir Belediyesi Türk bayrağı dağıtacak. Pozantı İlçe Kaymakamlığı'ndan teslim alınan, 'Atatürk'ün Mücahitlerinden Adana'ya" isimli Türk bayrağı, bisikletli sporcular tarafından tören alanında Adana Valisi Mahmut Demirtaş'a teslim edilecek.
BÜYÜKSAAT'TE BAYRAK ÇEKME TÖRENİ
Adana'daki şehit ve gazi dernekleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekibi, kurum temsilcilerinden oluşan kortej saat 08.15'te Büyükşehir Belediyesi toplanarak buradan tarihi Türk bayrağını teslim alacak. Daha sonra kortej eşliğinde Büyüksaat önüne ulaşacak
Kortejdekiler, Türk bayrağını burada göndere çekilip, selamlandıktan sonra görevli askeri tören mangası tarafından havaya üç el saygı atışı yapılacak. Havanın yağışlı olması halinde ise kutlamaların bir bölümünün Menderes Kapalı Spor Salonu'na yapılabileceği de belirtildi.
Kutlamalar kapsamında saat 19.30'da Hilton Oteli'nde Kurtuluş Resepsiyonu düzenlenecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!