Adanalı sporcuya Sportif Davranış Şeref Ödülü verildi

Güncelleme Tarihi:

Adanalı sporcuya Sportif Davranış Şeref Ödülü verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 17:55

Adanalı sporcuya Sportif Davranış Şeref Ödülü verildi

Haberin Devamı

Adnan POYRAZ/ADANA(DHA) ADANA Yelken Kulübü Başkanı Mustafa Tuyan, İzmir'de yapılan Türkiye Yelken Şampiyonası'nda tekneden düşen bir sporcuyu yarışmayı bırakarak boğulmaktan kurtaran sporcuları 15 yaşındaki Doğukan Sonuzun'a Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu tarafından Sportif Davranış Dalı Şeref Diploması ödülü verilmesinin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Adana Yelken Kulübü sporcusu ve Çukurova Bilfen Okulları 10. Sınıf öğrencisi olan Doğukan Sonuzun, ödülünü Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) Olimpiyatevi'nde düzenlenen törenle alırken kendisine ödülü getiren süreci şöyle anlattı "Benim için sportif başarıdan çok daha anlamlı bir ödül bu. Çünkü, önce insanım, sonra sporcuyum. İzmir'deki yarışmada boğulma tehlikesi geçiren bir sporcu arkadaşımı kurtarmak benim için şampiyon olmaktan daha önemliydi. Yarışı bıraktım ve tekneden düşen sporcu arkadaşımı kurtardım. Bunu her zaman da yaparım" dedi.

Bu davranışından dolayı daha önce de Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) 2015 yılı Fair Play Özel Ödülü'nü alan Doğukan şöyle devam etti: "Bu olayın ardından önce Türkiye Yelken Federasyonu Başkanımız Serhat Belli fair play ödülü verdi. Şimdi de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nden Sportif Davranış Dalı Şeref Diploması almak çok anlamlı oldu.

TUYAN "GURUR DUYDUK"

Kulüp Başkanı Mustafa Tuyan da sporcularının böylesi anlamlı bir davranışı nedeniyle gurur duyduklarını belirterek "Spor demek bizim için öncelikle iyi ve dürüst insan olmaktır. Doğukan başarılı bir sporcu. Aynı zamanda 15 yaşında olmasına rağmen örnek bir sporcu oldu. Tekneden düşen sporcuyu boğulmaktan kurtararak bize en önemli başarıyı getirdi. Federasyonumuz ve TMOK'da bizler gibi kendisininin davranışını övgüye değer buldu" dedi.



DHA(AP) 11.5.2016 FOTOGRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!