Güncelleme Tarihi:
ADANA'da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt, Ramazan ayı öncesinde uzman ekibiyle birlikte kentteki gıda işletmelerini denetledi. Yapılan kontrollerde sağlığa zarar verebilecek bir durumla karşılaşılmadı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt, 2 gıda mühendisiyle birlikte kentin çeşitli noktalarındaki market, pastahane, fırın ve sakatat ürünleri satılan işyerlerini kontrol etti. Ekipler, gıda işletmelerinin hijyen kurallarına uyup uymadığını denetlerken, ürünlerin son kullanım tarihlerini de inceledi. Kural dışı bir durumla karşılaşmayan ekipler, herhangi bir ceza işlemi yapmadı.
'EN İYİ DENETÇİ VATANDAŞTIR'
Uygulama hakkında bilgi veren Müdür Sögüt, "Mübarek Ramazan ayı öncesinde denetimlerimizi sıklaştırdık. En iyi gıda denetçisi vatandaşın kendisidir. Vatandaşlarımızın sağlığı ve menfaatleri her şeyden önce gelir. Vatandaşların sıkıntılı bir durumda ücretsiz olarak Alo Gıda 174 hattını aramalarını istiyoruz" dedi.
Buse Nur ÇELİK/ ADANA, (DHA)
(2.6.2016, FOTOĞRAFLI)