Adana'da özel atık zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Adanada özel atık zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 14:46

Adana'da özel atık zirvesi

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 2. Uluslararası Özel Atık Zirvesi, bilim insanları ve aktivistlerin katılımıyla 19-20 Nisan tarihlerinde Adana'da yapılacak.
Bu yıl 'Elektronik Atıklar' temasının işleneceği zirveye Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Programı Eski Direktörü, Klima 2020 CEO’su Svein Tveitdal, Uzman Ekolog ve Sanatçı Ediz Hun, Çevre Eski Bakanları Işılay Saygın, İmren Aykut ve Fevzi Aytekin, EMBA Enerji CEO'su Mete Bülgün'ün aralarında bulunduğu yaklaşık 500 davetli katılacak.
HiltonSA Otel’de gerçekleştirilecek zirve 19 Nisan saat 09.30'da açılış konuşmaları ile başlayacak. Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Uzman Ekolog ve Sinema Sanatçısı Ediz Hun, Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Programı Eski Direktörü, Klima 2020 CEO’su Svein Tveitdal ile Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, zirvenin açılışında katılımcılara hitap edecek.
İLK OTURUM
Zirvenin ilk oturumu 'Türkiye ve Dünyadaki Elektrikli ve Elektronik Atık Uygulamaları' konusunda yapılacak. ÇÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yüceer’in moderatörlüğündeki oturumda 6 akademisyen ve bürokrat değerlendirmelerde bulunacak. TÜBİTAK Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü’nden Uzman Araştırmacı Volkan Pelitli, TÜBİSAD’dan Selen Tanner, HP Bilgisayar Çevre Yöneticisi Hande Baloğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nilgün Cılız, Akademi Çevre’den Ezgi Şahin ve Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Atık ve Geri Dönüşüm Şube Müdürü Çağrı Ün söz alacak.
ÇEVRE BAKANLARI GELİYOR
Zirvenin ikinci oturumunda ise daha önceki hükümetlerde çevre bakanı olarak görev yapan isimler görüş ve düşüncelerini paylaşacak. Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın’ın moderatörlüğündeki oturumda İmren Aykut, Işılay Saygın, Fevzi Aytekin söz alacak. Bu oturumda KKTC Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren de konuşma yapacak.
Günün son oturumu ise 'Sürdürülebilir Çevre Oturumu' başlığıyla gerçekleştirilecek. ÇÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Çağatayhan Bekir Ersü’nün yöneteceği oturumda BM Çevre Programı Eski Direktörü, Klima 2020 CEO’su Svein Tveitdal, Atölye 360 Temsilcisi Mimar Mine Kadan ve Anka Geri Dönüşüm Genel Müdürü Mehmet Topal düşüncelerini aktaracak.

ADANA,(DHA) 18.4.2016) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!