Güncelleme Tarihi:
ÇUKUROVA kentleri; Adana, Hatay ve Mersin'de ev yapımı salça dönemi başladı. Kendi salçalarını üretmek isteyenler, bu yılda pazardan aldıkları taze kırmızı biberleri, makinede 'çektirip' damlarda güneş altında kurutuyor.
Adana'da eylül ayının yaklaşması ile birlikte kentin farklı bölgelerinde biber satış merkezleri kuruldu. Vatandaşlar aldıkları biberleri el birliğiyle temizledikten sonra ve makineye atıyor. Daha sonra tuzlanan çekilmiş biber, damlarda kıvamına gelinceye kadar kurutuluyor. Kıvama gelen salça, kış boyunca yemeklerde kullanılıyor. 100 kilo kırmızı biberden ortalama 25 kilo biber salçası elde ediliyor.
Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI