Adana'da güzergahları kısaltılan dolmuşçulardan belediye önünde eylem

Güncelleme Tarihi:

Adanada güzergahları kısaltılan dolmuşçulardan belediye önünde eylem
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2024 16:16

Adana'da güzergahları kısaltılan dolmuşçulardan belediye önünde eylem

Haberin Devamı

Nuri PİR-Narin KAZAK/ADANA,(DHA)- ADANA'da Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Meydan Kooperatifi'nin güzergahlarını kısaltınca esnaf Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Şehir içi ulaşımın düzenlenmesi, trafik yönetimi, toplu taşıma hizmetlerinin planlanması gibi konularda kararlar alarak şehrin ulaşım sisteminin daha verimli çalışmasını amaçlayan ve bünyesinde merkezi idare, Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu üyeleri bulunan UKOME, Meydan Kooperatifi'nin güzergahındaki bazı durakları çıkararak ulaşımı kısalttı. Olaya tepki gösteren esnaf, Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Kooperatif yöneticilerinden Ayhan Özhan hak aramak için belediyeye geldiklerini, Büyükşehir Başkanı Zeydan Karalar ile görüşmek istediklerini söyledi. Özhan, "Meydan dolmuşçuları olarak mağduruz. 6 dolmuş durağına hat verildi. Bize verilmedi. Verilen sözler tutulmadı. Bizim hattımızda bulunan Meydan Çocuk Hastanesi kapatıldı, trafik şube, havaalanı kapatıldı. Bizim meydan dolmuş hattımız hiçbir yere gitmiyor. Ödemelerimizi yapamıyoruz. Tüm bunların üstüne bir de güzergahımız kısaltıldı" dedi.

Haberin Devamı

'ŞOFÖRÜN YEVMİYESİNİ KURTARAMIYORUZ'

Dolmuş sahibi Atilla Özhan ise kentin en kısa dolmuş güzergahına sahip kooperatifte çalıştıklarını anlattı. Özhan, "Bizim gidiş gelişimiz 14 kilometre, diğer duraklar 25 kilometreyken 40 kilometreye yükseltildi. Çocuklarımıza harçlık bile veremiyoruz gerçekten mağduruz. Şu an dolmuş şoförünün yevmiyesi 700 lira ama biz bu parayı bile kazanamıyoruz, gelirlerimiz çok düştü" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!