Adana'da göç sorununa uluslararası bakış

Güncelleme Tarihi:

Adanada göç sorununa uluslararası bakış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 15:06

Adana'da göç sorununa uluslararası bakış

Haberin Devamı

ADANA Kent Konseyi, Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerini terk edip, Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin durumunu, Finlandiya ve Almanya'dan gelen konukların da katıldığı panelde ele aldı. 'Göç Sorunsalına Uluslararası Bakış' konulu panelde, Suriyelilerin eğitim, sağlık, barınma, yasal statü ve güvenlik sorunlarını ve bunların kentlere yansımaları konuşuldu.
Divan Otel'deki panele Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Finlandiya'nın Adana Fahri Konsolosu Hüseyin Nuri Çomu, Adana Kent Konseyi Başkan Vekili Ömer Güner Sazak ile akademisyen, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve bürokratlar katıldı. Başkan Vekili Ramazan Akyürek, yaptığı konuşmada "Milyonlarca Suriyeli sığınmacıya kucak açan Türkiye tüm dünyaya insanlık dersi veriyor" dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 2.5 milyon aşkın Suriyeli’ye kapılarını açtığını, her türlü beslenme, barınma, sağlık ihtiyaçlarını karşıladığını belirten Akyürek, göçle birlikte güvenlik tehditlerinin de beraberinde geldiğini, bu nedenle batılı ülkelerin Suriyelilerin dramına göz yumduğunu ifade etti.

Finlandiya’nın Adana Fahri Konsolosu Hüseyin Nuri Çomu ise iklim ve bereketli topraklarından dolayı her dönem cazibe merkezi konumunda olan Adana’nın göç kaynaklı sorunlarına, bilimsel ve ortak akıl yaklaşımıyla sürdürülebilir çözümler üretilebileceğini bildirdi.
Kent Konseyi Başkan Vekili Ömer Güner Sazak ise Türkiye’de en fazla sığınmacın bulunan kentler arasında Adana’nın da yer aldığını, Kent Konseyi’nin soruna çözüm için kapsamlı çalışmalar yaptığını anlattı.
Açılış konuşmalarının ardından Göç Sorunsalına Uluslararası Bakış Paneli gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi’nden Doç. Dr. Elife Hatun Kılıçbeyli’nin moderatörlüğündeki panelde Finlandiya’dan Parlamenter ve Turku Kenti Belediye Temsilcisi Janina Anderson, Finlandiya Monerheim Çocuk Koruma Birliği Başkanı Hatice Kütük, Almanya Siegen Belediye Temsilcisi ve TÜDEV Başkanı Gül Distch ile Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan değerlendirmeler yaptı, çözüme dönük düşüncelerini paylaştı.

ADANA,(DHA)

EŞ(5.5.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!