Adana'da Girişimcilik Ekosistemi Derneği kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Adanada Girişimcilik Ekosistemi Derneği kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 14:03

Haberin Devamı

ADANA (AA) - Adana'da girişimci, "mentör", "melek yatırımcı" ve kurumları aynı çatı altında toplamak amacıyla Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) kuruldu.

Kurucu başkan Esra Özden, yazılı açıklamasında, dernekle girişimciliğe adım atacak gençlerin danışmanlıktan finansa, üretimden markalaşmaya iş süreçlerinin hızlandırılmasını sağlayarak, girişimciliğin gelişmesine katkı sağlamak istediklerini belirtti.

Anne ve babalara "Çocuğum inşallah kendi işinin patronu olur" dedirtecek projelere imza atmayı hedeflediklerini ifade eden Özden, şunları kaydetti:

"Meslek odaları, iş dünyası STK’ları, kalkınma ajansları, üniversiteler, özel sektör, İŞKUR, KOSGEB gibi kurumlarla işbirliği içindeyiz. Üniversite mezunu gençlerin profesyonel çalışma niyeti yerine girişimciliği tercih etme oranını yüzde 40’lara yükseldi. Girişimcilik eğitimlerinden uluslararası zirvelere kadar birçok organizasyona imza atmaya hazırlanan derneğin, şimdiden Türkiye’nin her yerinden ve farklı kurumlarından ilgi görmesi sevindirici. Girişimcilik konusunda deneyimleri ve başarılı çalışmaları olan bir ekiple yola çıktık."

Haberin Devamı

Türkiye’nin girişimcilik ve ekonomiyi gündemin ilk sırasına taşıyacak hamlelere ihtiyacı olduğunu belirten Özden, "Türkiye’nin bu çok değerli kaynağını heba etme lüksü yok. Türkiye’ye örnek uygulamalarımızla girişimcilik ekosisteminin sağlıklı çalıştırılmasına katkı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Derneğin kurucuları arasında Barış Avcı, Aysel Eyüpoğlu, Mehmet Uluğtürkan, Yrd. Doç. Burak Nakıboğlu, Tezcan Altınordu ve Ümit Özer Akyıldızlar bulunuyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!