Adana'da FETÖ/PDY davası devam etti

Güncelleme Tarihi:

Adanada FETÖ/PDY davası devam etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 16:40

Adana'da FETÖ/PDY davası devam etti

Haberin Devamı

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, (DHA)- ADANA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada Fethullah Gülen ve eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da aralarında olduğu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü'ne 15 Mayıs 2015'te yapılan bir ihbarla, 2012'de Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve yönetiminin imar yolsuzluğu ve plan sahteciliği yaparak Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Kanuni Üniversitesi'ne ait arazinin meclis kararı olmamasına rağmen konut alanına çevrilerek, cemaate 150 milyon liraya ulaşacak miktarda rant kazandırdığı iddia edildi. İhbar üzerine başlatılan soruşturma sonucu 13 Ocak'ta 16 kişi gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Zihni Aldırmaz, Ferat Yüksel, Mustafa Vural, Hasan Uzun ve Adana Ticaret Borsası eski Başkanı Muammer Çalışkan tutuklandı. Olayla ilgili hazırlanan 106 sayfalık iddianamede Mustafa Tuncel ile iş adamı Mahmut Tuncel müşteki olarak yer alırken, uzun yıllar Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aytaç Durak'ın da ifadelerine yer verildi.
Fethullah Gülen ve eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Zihni Aldırmaz'ın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 17 sanık hakkında 5-35 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.
BİLİRKİŞİ RAPORU TAHLİYE ETTİRDİ
Davanın ilk duruşmasında tüm sanıklar dosyada somut delil olmadığını öne sürerek suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti ilk duruşmada rapor aldırılması için dosyayı bilirkişiye gönderdi. Gelen bilirkişi raporunda, bahsi geçen arazi için yapılan imar değişikliğinin yasaya uygun ve belediye meclisi kararı olduğu belirtilirken imar değişikliği sonucu arazinin değerinde bir artış yaşanmadığı bildirildi. Bu gelişme üzerine tutuklu olarak yargılanan dönemin Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hasan Uzun tahliye edildi.
'TAMER BARIŞ TERKEŞLİ 500 BİN TL İSTEDİ'
Davanın bugün görülen 2'nci celsesinde tanık ifadelerine başvuruldu. Sanıklar ve avukatları iddianamede ifadeleri bulunan gizli tanığın kendisini paralel yapının Adana İmamı olarak tanıtan ve televizyon programlarına katılarak cemaat yapılanmasıyla ilgili bilgiler veren Tamer Barış Terkeşli olduğunu öne sürdü. Tanık olarak ifade veren Ercan Yılmaz, Tamer Barış Terkeşli'nin kendisine bir arkadaşı vasıtasıyla ulaştığını belirterek, "Terkeşli, belediye çete davasında ceza evine girdiğini ve bunun sonucunda maddi zarara uğradığını söyleyip 'Önümüzdeki günlerde paralel operasyonu yapılacak. Ferat Yüksel'e söyle bana 500 bin TL versin. Yoksa bu operasyona o da dahil olur' dedi. Ben de bunu Ferat'a ilettim. Ferat ise bunu kabul etmedi. Ben bunu Terkeşli'ye söylediğimde o da 'geçmiş olsun' dedi" diye konuştu.
Tanık Taner Talaş ise, Terkeşli'nin kendisine ulaşarak, yakın zamanda yapılacak paralel operasyonun çok insanı yakacağını Zihni Aldırmaz ve Ferat Yüksel'in kendisine para vermesini istediğini söyledi.
TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ
Tutuklu sanıkların avukatları gelen bilirkişi raporu ile iddiaların çürüdüğünü öne sürerek müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, Zihni Aldırmaz, Ferat Yüksel, Mustafa Vural ve Muammer Çalışkan'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verip, Aytaç Durak ve Merkez Yüreğir İlçesi Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın tanık olarak çağırılmasını isteyerek duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!