Güncelleme Tarihi:
ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş'ın başkanlığında Çukurova Kalkınma Ajansı toplantı salonunda 'Ekonomi Değerlendirme Toplantısı' düzenlendi.
Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, oda ve meslek kuruluşu başkanları ile ilgili yetkililerin katıldığı toplantı; Çukurova Kalkına Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Torun'un sunumu ile başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Demirtaş, 2017'de esnaf, iş adamı, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile ekonomiye ilişkin farklı konularda birçok toplantı düzenlediklerini dile getirdi. Demirtaş, "Bu toplantılar vesilesi ile ilimizin ekonomik durumunu ve potansiyelini, şehrimizin ekonomi aktörleriyle değerlendirme fırsatı bulduk. Bugün 2017 yılının değerlendirmesini yaparken, 2018 yılına ilişkin fikir alışverişinde bulunacağız. İlimizin ekonomi gündemi ile ilgili hususlarda kısa ve orta vadeli önceliklerimizi belirleyerek, karşılaştığımız sorunlara hep birlikte çözüm önerileri üreteceğiz" dedi.
EKONOMİYİ HEDEF ALMAYA ÇALIŞTILAR
15 Temmuz darbe girişimi, sonrası terör örgütü üyelerinin ekonomiyi hedef almaya çalıştığını belirten Demirtaş şöyle devam etti:
"Ülkemizin kredi notunun negatif seviyelere çekilmesi, yabancı para birimlerindeki dalgalanmalar, ülkemizi ekonomik anlamda köşeye sıkıştırma hamleleriydi. Devletimizin ve hükümetimizin aldığı tedbirler, hibe ve teşvik paketleri, Milli İstihdam Seferberliği ile bölgemizde ve komşularımızda yaşanan sıkıntılara rağmen, özellikle 15 Temmuz sonrası ekonomide yaşadığımız türbülansı atlatmış vaziyetteyiz. Bunun en büyük delili 2017 yılı son çeyreğindeki yüzde 11'lik büyüme rakamlarıdır. Adana'nın sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyini yükseltmek için artık elimizde bir yol haritamız var. Bu yol haritası istikametinde adımlarımızı atacağız. Adana ekonomisini ülkemiz ve şehrimiz için daha fazla katma değer üretecek bir hale getireceğiz. Adana'ya geldiğim günden beri teşhis ettiğim ve tedavisi için acil önlemlere başvurduğum ilk konu, 'Adana'nın olumsuz imajının düzeltilmesi' olmuştur. Genelde asayiş olayları ve olumsuz haberlerle gündeme gelmesi beni ve eminim ki sizleri fevkalade üzmektedir. Bu şehrin sakinleri olarak üzerimize yapışan suç şehri algısını ters yüz etmemiz gerekiyordu. Bunun için yapmamız gereken ilk iş, 'Adana'da iyi işler de yapılıyor' dedirtmek ve Adana insanının mert, cana yakın, sıcakkanlı olduğunu herkese göstermektir.
FESTİVALLER ŞEHRİ OLARAK ANILIYOR
Adana'nın festivaller kenti olarak anılmaya başladığını söyleyen Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gelenekselleşen tiyatro ve sinema festivalimize, portakal çiçeği karnavalımıza ek olarak yemeklerimizi, gastronomik öğelerimizi ön plana çıkardığımız lezzet festivalini gerçekleştirmeye başladık. 'Festivaller Şehri' olarak anılacak şehrimizin vitrinini yeni baştan dizayn ettik. Bu festivalleri sonraki yıllarda geniş çaplı organizasyonlarla daha da büyütmeyi hedeflemekteyiz. Adana üzerindeki olumsuz algıyı asıl kıracağımız noktanın şehrin güneyinden geçtiğini hepimiz biliyoruz. Güney-Kuzey arasındaki makas ne kadar daralırsa şehirdeki, huzurun, güvenin ve istihdamın artacağı hususunda hepimiz hemfikiriz. İşte tam da bu sebeple Güney Adana Kalkınma Programı'nı 10 Temmuz 2017'de başlattık. 43 projenin şu ana kadar 23'ünün açılışını gerçekleştirdik. Kalan projeleri de ivedilikle hayata geçirmek için gayret sarf ediyoruz."
Adana ekonomisinin değerlendirilmesi ve 2018 yılı için görüş ve önerilerin alınması amacıyla düzenlenen toplantı karşılılık görüş alışverişinin ardından sona erdi.
FOTOĞRAFLI