Adana'da "Bilim ve Yargı Buluşması"

Güncelleme Tarihi:

Adanada Bilim ve Yargı Buluşması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2014 11:25

- Cumhuriyet Başsavcısı Yeldan: "Adana'da uyuşturucu suçlarla mücadelede iş birliği ve sinerjiye ihtiyaç var. ÇÜ Öğretim üyelerinin katkısıyla bu konuda motivasyon oluşturabiliriz"

Haberin Devamı

ADANA (AA) - Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana'da uyuşturucu suçlarla mücadelede iş birliği ve sinerjiye ihtiyaç olduğunu, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğretim üyelerinin katkısıyla bu konuda motivasyon oluşturabileceklerini belirtti.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, ÇÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyeleri ile cumhuriyet savcıları, ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Konferans Salonu’nda düzenlenen "Bilim ve Yargı Buluşması" toplantısında bir araya geldi. Toplantıda taraflar, adli tıp ve yargı işbirliğini değerlendirdi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, toplantının açılışında ÇÜ'nün akademik kadro ve bilimsel çalışmalarla bölgenin ve ülkenin köklü üniversiteleri başında geldiğini belirtti.

Haberin Devamı

Adana Adliyesinin iş yükü potansiyeli ve kadrosu itibariyle ülkenin büyük adliyeleri arasında yer aldığınd değinen yeldan, şunları kaydetti:

"Üniversite-toplum, üniversite-kamu sektörü ve üniversite -yargı işbirliği gerçekten apayrı bir öneme haiz. Bilirkişilik noktasında Adli Tıp Anabilim Dalı başkanlığından alacağımız çok katkılar olduğunu düşünüyorum. Kriminal laboratuvarlar, olay yeri inceleme birimleri ve anabilim dalımızın branşları itibariyle yapacağımız çok yönlü işbirliği var. Adana'da uyuşturucu suçlarla mücadelede iş birliği ve sinerjiye ihtiyaç var. ÇÜ öğretim üyelerinin katkısıyla bu konuda motivasyon oluşturabiliriz."

Yeldan, soruşturma işlemlerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Konseyi’nin beklediği kriterler içinde yapılması için mutlaka doğru ve güvenilir bilirkişi desteğine ihtiyaç olduğunu, bilirkişilik konusunda üniversitenin yetisinin daha da artması gerektiğini vurguladı.

ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz de hukukun, bilimin tüm araçlarını kullanmakla mükellefse bunu en doğru şekilde sağlamaları gerektiğini kaydetti. Özcengiz, "Bizim işbirliğimizin kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum ve süreklilik kazanacağı inancında olduğumu belirtmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından ÇÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Korkut Gülmen'in moderatörlüğündeki toplantıda ÇÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Hilal, Doç. Dr. Ayşe Serin ve Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu, "Adli Tıp Anabilim Dalı’nın imkanları, Klinik Adli Tıp uygulamalarında yaşanan sorunlar, Adli Toksikoloji Laboratuvar uygulamaları, örneklerin alınması, saklanması ve güvenlik zinciri, sonuç raporlarının yorumlanması" gibi konulurda Cumhuriyet Savcılarına sunum yaptı.

Haberin Devamı

Toplantıya Adana Adliyesi’nde görevli cumhuriyet başsavcı vekilleri ile yaklaşık 100 cumhuriyet Savcısı katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!