Adana’da 2 bin 173 merkezde 60 bin öğrenci Yaz Kur’an Kursları'na başladı

Güncelleme Tarihi:

Adana’da 2 bin 173 merkezde 60 bin öğrenci Yaz Kur’an Kurslarına başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2024 14:14

Adana’da 2 bin 173 merkezde 60 bin öğrenci Yaz Kur’an Kursları'na başladı

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- ADANA'da cami, okul ve Kur’an kurslarından oluşan 2 bin 173 merkezde Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs merkezlerinde yaklaşık 60 bin öğrenci 7 haftalık eğitim görecek.

Adana’da bin 520 cami, 612 kurs binası ve 41 mescitte bin 331 imam-hatip, 230 müezzin-kayyım ve 612 Kur’an öğrenticisiyle eğitimlere başlandığını bildiren İl Müftüsü Mehmet Taşcı, vatan ve milletini bilen, büyüklerine saygılı, küçüklerine sevgili, din ve diyanetlerine düşkün hayat sürecek insanlar yetiştirmeye çalıştıklarını kaydetti. Müftü Taşcı, gençlerin ve toplumun yaratıcısını tanıması ve onu sevmesi gerektiğinin önemine vurgu yaparak, “Gençliğin halini görüyorsunuz. Yakan, yıkan, ifsat eden bir nesil türesin istemiyoruz. Yavrularımız insanlığa faydalı olsun. Allah’ın sevdiği, haramla işi olmayan, kul hakkına titizlikle dikkat eden ve zararlı akımlardan etkilenmeyen bir nesile ihtiyacımız var. Kötü emeli olanların kandıramayacağı, ihanet ve terör şebekelerinin tuzaklarına düşmeyecek bir gençlik istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Yaz kurslarında sadece Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğretmeyeceklerini, Kur’an-ı Kerim’in ne manalar içerdiğini ve hangi mesajları verdiğini de çocuklara öğreteceklerini belirten Müftü Taşcı, çocukların yetiştirilmesinde asıl görevin anne babaya düştüğünü hatırlattı. Ailelerin yaz tatili planlamalarını evlatlarının manevi gelişimine katkı sağlayacak şekilde düzenlemeleri gerektiğini tavsiye eden Müftü Taşcı, derslere katılacak öğrencilere ve eğitimcilere başarılar diledi. Müftü Taşcı, bağımlılıkla mücadele hususunda manevi eğitimin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

'AİLELER İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT'

On binlerce öğrencinin büyük bir coşkuyla camilere geldiğini ifade eden Saygınlar Camii İmam-Hatibi Hafız Ömer Bolat ise, “Kuran kalplere şifadır, devadır, huzurdur. Kuran okuyan bir insan hayatının her alanında yaşadığı sıkıntıların çözümünde kılavuz olduğunu bilir. Kuranı kerimin her zaman yolunu ve kalbini nurla dolduracağını aydınlatacağını bilir. Velhasılı kuran okuyan Allah'ın izniyle bir kimse mahzun olmaz. Anne babalar bu yaz kursunu sadece çocuklarının kuran öğrendiği bir dönem olarak görmesinler. Çocukları eve döndüğünde akşam oturup onlara neler öğrendiklerini sorsunlar. Bu yolla kendi dini bilgilerini de güncellemiş olurlar. Aslında bu ailelerimiz için çok büyük bir fırsat" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!