Adana Turizmden Yeterli Payı Alamıyor

Güncelleme Tarihi:

Adana Turizmden Yeterli Payı Alamıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 11:07

KENTTEKİ TURİZM POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARARAK TURİZM AÇISINDAN HAK ETTİĞİ SEVİYEYE GELMESİ VE SEKTÖRDEN DAHA BÜYÜK BİR PAY ALMASI AMACIYLA KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ARAŞTIRMA VE EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNESİNDE; İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ, ESNAF VE SANATKARLAR ODASI, TÜRSAB ADANA BÖLGESEL YÜRÜTME KURULU, ÇUKUROVA TURİSTİK OTELCİLER VE İŞLETMECİLER BİRLİĞİ (ÇUKTOB) VE ADANA BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI (ADRO) İŞBİRLİĞİNDE ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA KAYITLI TAKSİCİ, DOLMUŞ ŞOFÖRÜ, BÜFE ÇALIŞANLARI, TURİZM ÇALIŞANLARI, TURİZM ALANINDA GÖREV YAPAN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE MERKEZİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ ÇALIŞANLARI, İL JANDARMA KOMUTANLIĞI PERSONELLERİ İLE İL VE İLÇE BELEDİYELERİ ZABITA PERSONELLERİNE YÖNELİK BİR OTELDE EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, kentin sahip olduğu 760 tescilli sit alanı, 82 sivil mimari, lagünler, milli parklar, Varda Köprüsü ve 54 kaleye rağmen turizm sektöründeki pastadan yeterli payı alamadıklarına dikkat çekerek bu potansiyelin kullanılması gerektiğini kaydetti.
Kentteki turizm potansiyelini ortaya çıkararak turizm açısından hak ettiği seviyeye gelmesi ve sektörden daha büyük bir pay alması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Koordinesinde; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu, Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) ve Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) işbirliğinde Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı taksici, dolmuş şoförü, büfe çalışanları, turizm çalışanları, turizm alanında görev yapan il emniyet müdürlüğü ve merkezi ilçe emniyet müdürlükleri çalışanları, il jandarma komutanlığı personelleri ile il ve ilçe belediyeleri zabıta personellerine yönelik bir otelde eğitim semineri düzenlendi.
Seminerin açış konuşmasını yapan Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, kente farklı turlar düzenlenmesine rağmen turizm pastasından yeteri kadar pay alınamadığına dikkat çekti. Eğitim seminerleriyle bu paya ulaşacaklarını belirten Tari, “Adana, 760 tescilli sit alanı, 82 sivil mimari örneği, Akyatan ve Ağyatan lagünleriyle, milli arkları, Varda Köprüsü ve 54 kalesiyle potansiyeli çok yüksek olan bir il. Bunu kullanabilmek için de bu sektörde, bu işe gönül vermiş insanların hep birlikte çalışması gerek. Havaalanına inen bir insanın Adana’ya bakış açısı nasıl olur bunun üzerine çalışalım. Adana’nın Türkiye’de kamuoyunda algısı adliye olayları ama öyle olmadığını buradaki herkes biliyor” diye konuştu.
Kültür Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü Yetkilisi Mehmet Emin Uygur da toplumda turizm bilincini geliştirmek ve farkındalığı artırmak, turistlerin şikayetlerini azaltıp memnuniyetlerini çoğaltmak amacıyla bu eğitimleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Dünyada sayılı olan Varda Köprüsü’nün, Eros Mozaiği’nin, Karataş Kuş Cenneti’nin taşıdığı öneme dikkat çeken Uygur, çalışmaların el birliğiyle gayretle yapılması halinde toplumda ve dünyada Adana’nın önemli bir yere sahip olacağını söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlilerince “Halkla İlişkiler ve İletişim, Meslek Etiği İlkeleri” konusunda, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlilerince de “Çevre Sağlığı ve Hijyen” konularında eğitim semineri verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!