'Adana markasına darbe vurulmasına izin vermemeliyiz'

Güncelleme Tarihi:

Adana markasına darbe vurulmasına izin vermemeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2018 11:13

'Adana markasına darbe vurulmasına izin vermemeliyiz'

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe ile Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Şefik Aslan, son günlerde sosyal medya üzerinden yürütülen kebaba yönelik asılsız iddiaların kent imajına zarar verdiğini söyledi. 

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ile Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Şefik Aslan yaptıkları ortak açıklamada, şunlara yer verdi:

"Adana kebabı yıllar önce tescil edildi ve üretiminden, tüketimine kadar olan süreçte hangi aşamalardan geçtiği, hangi malzemelerin kullanılacağı net şekilde ortaya konuldu. Bu kurallara uyulup uyulmadığı da Adana Ticaret Odası, Büyükşehir, Seyhan ve Yüreğir belediyeleri ile Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası temsilcilerinden oluşturulan Denetim Komisyonu tarafından periyodik zamanlarda denetleniyor. Adana’nın güzelliklerinin, kendine has lezzetlerinin portakal çiçeği kokusunda yaşanmasına yönelik olarak yılda bir kez düzenlenen Portakal Çiçeği Festivali’ne bir kaç gün kala tamamen asılsız bir listenin sosyal medya üzerinde paylaşılması ve hızla yayılması hiçbir amaca hizmet etmemektedir. Gerek Adanalılar, gerekse Portakal Çiçeği Festivali için yurtiçi ve yurtdışından kentimize gelecek olan konuklarımızın tamamen asılsız bu iddialara inanmamalarını bekliyor, kuşku duyanların da gerçeğine uygun et kullanmayan işletmeleri öğrenmek için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın resmi internet sitesi olan, tarim.gov.tr/GKGM adresine girerek en doğru bilgiyi almalarını öneriyoruz.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!