Güncelleme Tarihi:
ADANA Kent Konseyi'nin düzenlediği Adana Kebap ve Yemek Kültürü Fotoğraf Sergisi, 75. Yıl Sanat Galerisi'nde izlenime sunuldu. Serginin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yaptı.
Adana'nın geleneksel lezzetlerinin hatırlanması ve geleceğe taşınmasını amaçlayan sergide, Proje Koordinatörü Nevzat Hız ile birlikte 12 fotoğraf sanatçısının Adana mutfağını yansıtan 50 eseri yer aldı. Adana Kebabı başta olmak üzere içli köfte, şırdan, mumbar, yüzük çorbası, güveç, halka tatlı, bici bici, şalgam gibi lezzetlerin en güzel halini yansıtan fotoğraflar büyük beğeni topladı. Serginin açılışına katılan konuklara simit, şalgam, ayran, halka tatlı ve nar suyu ikram edildi. Açılışa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, CHP Adana Milletvekili Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana Kent Konseyi Başkan Vekili Ömer Güner Sazak, AFAD Başkanı Tahsin Sezer ile çok sayıda davetli katıldı.
YEMEK KÜLTÜRÜ KALICI OLMALI
Serginin açılış kurdelesini kesen Başkan Sözlü, Adana'nın yemek kültürünü yansıtan fotoğraf sergisinin eşsiz lezzetleri gelecek nesillere ulaştırma noktasında büyük yarar sağlayacağını söyledi. Başkan Sözlü "Bizim yemek kültürümüz Türk sofrası, Türk mutfağı, Türkistan coğrafyasından batıya doğru ilerleyişimizde hep zenginleşerek büyümüş ve lezzetlenmiştir. Bu yemeklerden gelecek nesillere hangileri ulaşacak bunu bilemiyoruz. Fakat bunları kalıcı kılmak önemlidir" dedi.
Milletvekili Elif Doğan Türkmen ise yöresel lezzet zengini Adana'da gastronomi festivali yapılması gerektiğini belirtip, Adana mutfağını tanıtan etkinliklerin kentin tanıtımına yarar sağlanacağını ifade etti. Adana Kent Konseyi Başkan Vekili Ömer Güner Sazak da sergide emeği geçenlere teşekkür etti.
Açılışın ardından Proje Koordinatörü Nevzat Hız, protokol üyeleri ve davetlilere sergiyi gezdirdi. 22 Ekim'e kadar izlenimde kalacak Adana Kebap ve Yemek Kültürü Fotoğraf Sergisi, Adana Kent Konseyi tarafından kitap haline de getirildi.
ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI