Güncelleme Tarihi:
ATO Başkanı Atila Menevşe Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitim Semineri'nin sekizincinin 17-18 Kasım tarihleri arasında ATOSEV tesislerinde gerçekleştirileceğini söyledi. Adana Kebabı'nı korumayı ve gelecek kuşaklara bozulmadan taşımayı hedeflediklerini ifade eden Atila Menevşe "Bunun da yolu kebap ustalarının eğitiminden geçmektedir" dedi. Adana Kebabı'nın, yurt içi ve dışında aynı lezzet ve özellikte tüketici ile buluşturulmasını hedeflediklerini kaydeden Menevşe şu görüşleri dile getirdi:
"Adana Ticaret Odası olarak Adana Kebabı'nı Türk Patent Enstitüsü'ne tescil ettirmemizin üzerinden geçen 12 yıllık süreçte yurtiçinden ve dışından 200'ü aşkın firma, Tescilli Adana Kebabı Tescil Belgesi ve logosu almıştır. Bu firmalara sertifika verilirken tahsil edilen sembolik rakamlar ise yeni kebap ustalarımızın eğitimine harcanmaktadır. Bu kapsamda daha önceki senelerde yedi kez düzenlenen Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitim Seminerine, şehir dışından tescil alan firmaların ustaları da katılım sağlayarak katılım belgelerini almış ve Adana Kebabı'nın gerçek lezzetiyle tüketiciye ulaştırılması konusunda önemli bir girişimde bulunmuşlardır. Geçen yıllarda yapılan eğitim seminerlerinin başarıyla sonuçlanmış olması bizleri gururlandırmış ve sekizinci eğitim seminerinin düzenlenmesi yolunda moral kazandırmıştır. Bu nedenle önümüzdeki 17-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek eğitim seminerine, ülkemizin çeşitli kentlerinden ve yörelerinden tescil almış firmaların ustaları davet edilmişlerdir."
Menevşe, vatandaşların ATO Tescilli Kebap Logosu bulunan lokanta ve kebapçıları tercih etmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:
"Çünkü, Adana Kebabı'nın gerçek lezzetine, ancak bu işin eğitimini gören kişiler tarafından belirli kriterlere uyularak yapılan ürünleri tadarak varılabilir. Vatandaşlarımızın, ülkemizde ve yurtdışında Tescilli Adana Kebabı logosu taşıyan firmaların listesine www.adanato.org.tr web adresimiz aracılığıyla da ulaşmaları mümkündür."