IHA
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 11:27
ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI’NIN, ATIK PİL VE AMBALAJ ATIKLARININ GERİ DÖNÜŞÜMÜNÜ SAĞLAMAK İÇİN BAŞLATTIĞI“OKULLAR ARASI ATIK PİL TOPLAMA” YARIŞMASI SONUÇLANDI.
Adana Büyükşehir Belediyesi, daha yaşanılabilir bir Adana için çevre koruma hizmet ve faaliyetlerini sürdürüyor. Bu amaçla düzenlenen “Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması” sonuçlandı. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, “Çocuklarımız için doğayı, çevreyi korumak hepimizin en önemli görevleri arasında olmalıdır” dedi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın, atık pil ve ambalaj atıklarının geri dönüşümünü sağlamak için başlattığı“Okullar arası Atık Pil Toplama” yarışması sonuçlandı.
Adana Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde, Taşınabilir Atık Pil Toplayıcılar Derneği, Migros ve Albiyobir tarafından ortaklaşa hazırlanan
“Okullar Arası Atık Pil Toplama” ve “Bitkisel Atık Yağ Toplama” projelerine ilgi büyük oldu.
500’e yakın ilk ve ortaokul öğrencisi ile, okul yöneticilerinin katıldığı ödül töreninde çocuklar, atık pil ve ambalaj atıklarının geri dönüşümüne yönelik animasyon
filmler izledi, okullara geri dönüşüme verdikleri destek için plaket ve hediyeler takdim edildi.
BİN 500 KİLO ATIK YAĞ TOPLANDI
“Okullar Arası Atık Pil Toplama” yarışma töreninde konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, Adana’ya yakışır bir çevre hizmeti vermek için göreve geldikleri günden itibaren gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek, bu proje ile 306 okula bıraktıkları atık pil kutusuyla,bin 470 ton atık pilin toplandığını, ayrıca 130 iş yerine ulaşarak bin 500 kilogram da bitkisel yağ atığı toplayarak geri dönüşümünü sağladıklarını açıkladı.
Toplum sağlığının ve su kaynaklarının korunması için atık pillerin ayrı toplanmasının ve bitkisel yağların lavaboya dökülmemesinin önemine de değinen Mehmet Çelebi, “Bir pilin içinde bulunan maddeler, 4 metreküp toprağı zehirliyor. Ayrıca aynı şekilde, yine bitkisel kızartmalık yağların lavabolara atılması da çevreye büyük zarar veriyor. Migros ve Albiyobir’le birlikte gerçekleştirdiğimiz proje sayesinde, vatandaşlarımız pet şişelere koydukları bitkisel kızartmalık atık yağları Migros şubelerindeki yağ toplama bidonlarına bırakabilecek.Bu geri dönüşümler engelli vatandaşlarımıza destek olarak dönecek. Yine projelerimiz kapsamında son bir yıl içinde 5 bin öğrenciye çevre eğitimi verdik” diye konuştu.
"ÇEVRE KONUSUNDA ÖDÜN YOK"
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş ve daire çalışanlarına verdikleri hizmet için teşekkür ederken, ayrıca proje destek veren firmalara da iş birliği için takdirlerini sundu. Akyürek, “Çevre ve doğa,saygı, emek ve fedakarlık ister. Atık pil ve atık yağ konusunda çocuklarınızın yaşayacağı bir dünya için göstermiş olduğunuz hizmete teşekkür ediyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi, çevreyi koruma konusundaki hassasiyetinden ödün vermeyecek ve daha yaşanabilir bir Adana için, çocuklarımıza emanet edebileceğimiz bir şehir için çalışmalarını büyük bir titizlikle yürütecek” dedi.
Konuşmaların ardından Taşkent, İsmet İnönü ve Erdoğan Şahinoğlu İlkokulları’na ödül olarak masa tenisi takımı hediye edilirken, Migros ve Albiyobir yetkililerine katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.