29 Şehire 34 Şehir Hastanesi

Güncelleme Tarihi:

29 Şehire 34 Şehir Hastanesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2015 12:47

AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ NECDET ÜNÜVAR, ADANA HİLTON OTEL'DE GERÇEKLEŞTİRİLEN TOPLANTIDA, 540 MİLYON EURO YATIRIMLA İNŞAATI SÜREN ŞEHİR HASTANESİNİN İŞLETİM SÜRECİ VE ÇEŞİTLİ TEKNİK KONULARIYLA İLGİLİ RÖNESANS SAĞLIK YATIRIM A.Ş YETKİLİLERİNDEN BİLGİ ALDI.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Rönesans Holding’e bağlı Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş’nin, dünyanın en önemli yatırım fonları arasında yer alan Meridiam’la işbirliğinde gerçekleştirdiği Adana Şehir Hastanesi’nin, 100 yılın en önemli yatırımı olduğunu bildirdi.
Ünüvar, Adana Hilton Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, 540 milyon EURO yatırımla inşaatı süren hastanenin işletim süreci ve çeşitli teknik konularıyla ilgili Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş yetkililerinden bilgi aldı.
Toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Milletvekili Necdet Ünüvar, Adana Şehir Hastanesi’nin kent için 100 yılın en önemli yatırımı ve vizyon projelerinden biri olduğunu söyledi. Ünüvar, geçtiğimiz hafta Salık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun da Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ile birlikte gezdiği hastanenin özellikleri hakkında gazetecilere bilgi verdi.
Hastane tamamlandığında sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından sunulacağını belirten Ünüvar, şunları söyledi:
"Bunun dışında bina bakım, olağanüstü bakım, bina yenileme hizmetleri, mobilya, ilaç, bakım, hastane yönetimi, otomasyon, güvenlik hasta yönlendirme, laboratuar gibi bir dizi kapsamlı hususlar var ki; onu bizim detaylıca tartışmamız gerekiyor. İnşaat tamamlandığında bizi ne bekliyor? Bizi bekleyen şeyler nelerdir? Kamu ve özel sektör arasındaki o işletim modeli nasıl olacak? Onu tartışmamız gerekiyor. Bugün bu konularla ilgili teknik yönü yüksek bir toplantı yapacağız."
Milletvekili Ünüvar, hastanenin işleme sürecinde hem kamuya hem özel sektöre düşen görev ve sorumluluklar olacağını belirterek, şunları kaydetti:
"Bu kadar mükemmel devasa sağlık yatırımın aynı hassasiyetle işletilmesi gerekiyor. Çünkü, bu Adana’nın sağlık turizmi açısından çok önemli. Yani biz bu hastaneden ne kadar fazla yurt dışından hasta çekersek şehrimiz için o kadar ekonomik fayda getirecek. Dolayısıyla işletim modelinin nasıl olması gerektiğine dair hem kamu hem özel sektör ayağını çok ciddi olarak tartışacağız ve belli bir noktaya getireceğiz. Buradan edindiğimiz deneyimler doğrultusunda da diğer şehir hastanelerinin yapıldığı illerle ilgili bir takım yeni şeyler olacak."
29 ŞEHİRDE 34 ŞEHİR HASTANESİ
Milletvekili Ünüvar, şuanda Türkiye genelinde 29 şehirde 34 tane şehir hastanesi yapıldığını belirterek, "Her bir şehirde birden çok şehir hastanesinin olduğu hesaba katılırsa gerçekten çok detaylı ve kapsamlı bir yol haritasının olması gerektiği açık. Bugün bu yol haritalarını beraberce tartışıp çizmeye çalışacağız. Hastanemiz, mükemmel bir sağlık tesisi ve mükemmel bir işletim modeliyle Adanalı hemşehrilerimizin hizmetinde olacak" diye konuştu.
Milletvekili Ünüvar, hastane inşaatının çok hızlı ilerlediğini belirterek, "Burada çok önemli bir nokta var. Geçtiğimiz hafta yaptığımız canlı yayında 370 bin metre küp betonun 63 bin metre küpünün döküldüğü bilgisi bize verildi. Perşembe gününden Cumartesi gününe geldiğimizde 63 bin metre küpün 70 bin metre küpe çıktığını ifade ettiler. Hastanede 49 bin ton demir kullanılacak. O demirin 20 bin tonunun kullanılmış olduğunu arkadaşlar ifade ettiler. Perşembeden Cumartesiye orada olmayan yapıların yavaş yavaş ortaya çıktığını gördük. İşler olduğunca hızlı devam ediyor" dedi.
100 BİN METREKARE YEŞİL ALAN VAR
Ünüvar, sadece inşaat değil, çevresel olarak da bakmaları gereken durumlar olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
" Orada 100 bin metre karelik yeşil alan var. 1550 yataklı bu hastanede 55 tane ameliyathane, çok sayıda yoğun bakım ünitesi olacak. Ayrıca, çok farklı laboratuar görüntüleme sistemi olacak. Hizmet alanlarıyla ilgili devlet buradan 25 yıllığına kiralama yapacak ama 25 yıl boyunca o tesislerin bakım, onarım, tadilat işlerini ilgili işletme yapacak. O yüzden bizim bütün bu konuları detaylı olarak tartışıp bir yol haritası yapmamız lazım."
Adana Şehir Hastanesi’nin kamu ve özel sektör için direkt yaratacağı istihdamın 5100 dolayında olacağını vurgulayan Milletvekili Ünüvar, dolaylı istihdam da dikkate alındığında, bu hastanenin kentin istihdamı açısından da büyük önem taşıdığını kaydetti.
Ünüvar, inşaat devam ederken şu anda 1141 kişinin çalıştığını belirterek, "9 tane kule vinç çalışıyor. Yakın zamanda kule vinç sayısı 18’e ve çalışan işçi sayısı 3 bine çıkacak. Sonrasında 5 bine çıkacak. Bittikten sonra saydığım 19 ayrı alanda 5 binden fazla istihdam olacak" dedi.
SAĞLIKTA ÖNCÜ KENT ADANA
Milletvekili Ünüvar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ben şehir hastanesi bittikten sonra şöyle bir tablonun oluşacağını düşünüyorum. Yeryüzündeki ilk üç hastaneden birisi Adana sınırları içerisinde, yani Yumurtalık’ta kuruldu. O yeryüzünde kurulan üç hastaneden birine sahip olmamız nedeniyle Adana’nın sağlıkta öncü bir kent olduğunu biliyoruz. Başbakanımız Adana için hep ’öncü şehir’ diye bahsediyor. İlk kol nakli Yumurtalık’taki hastanede yapılmış. Lokman Hekimin de Misis civarında yaşadığı düşünülüyor. Lokman Hekim, Misis ve Şehir Hastanesi üçgenini oluşturduğumuz zaman tarihin ilk çağlarında, ilk kurulan hastanelerden birisinin Adana’da olduğunu da varsayarsak, yaşadığımız yüzyılda da yaşadığımız en modern hastanelerden birisinin Adana’da kuruluyor olduğunu söyleyebiliriz."
“PROJE AVRPA’DAN ÖDÜL ALDI”
Ünüvar, hastanenin çifte ödül sahibi olduğuna da dikkati çekerek, şu bilgileri verdi:
"Bu hastanenin şöyle bir enteresan özelliği var. Proje, dünyaca ünlü global altyapı ve proje finans platformu Infrastructure Journal Global tarafından ’Avrupa’nın En iyi PPP (Kamu-Özel Ortaklığı) Projesi’ seçildi. Adana Şehir Hastanesi ayrıca, dünya çapında en iyi Kamu Özel İşbirliği (PPP-Public Private Partnership) ortaklığı projelerini ödüllendiren Partnership Awards tarafından 2015 yılının ’En İyi PPP Sağlık Projesi Ortaklığı’ ödüne layık görüldü."
Adana Şehir Hastanesi’nin Dünya’nın en ileri teknolojisine sahip 3 yönlü sarkaç tipi deprem izolatörleri sayesinde, coğrafyasında yaşanması olası en şiddetli deprem sırasında ve sonrasında bile tüm operasyonel faaliyetlerini hiç bir aksama olmadan yerine getirmeye devam edebileceğini kaydeden Ünüvar, " Şehir Hastanesi tamamlandığında her bir kolonuna yerleştirilecek olan tam 1.512 adet izolatör ile "Dünya’nın en büyük deprem izolatörlü yapısı" unvanına da sahip olacak" diye konuştu.
Ünüvar, 13 yıl boyunca çok büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirterek, "Şehir Hastanesi ile birlikte Adana’da 1.7 Milyarlık bir yatırımı yapmış oluyoruz" dedi.
Milletvekili Ünüvar, daha sonra gazetecilerin Şehir Hastanesi’ne ilişkin sorularını cevaplandırdı.
Toplantının basına kapalı olarak devam eden bölümünde ise Rönesans Sağlık Yatırım Mimari Direktörü Derya Çavuş ve Adana Hastanesi Mimarı Neslihan Öngen, "Mimari" konularda, Rönesans İşletme Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Kemal Sağlam ve Genel Müdür Yardımcısı Süreyya Yencilek ise, "İşletme" konularında Milletvekili Ünüvar’a sunum yaptılar.
Toplantının ardından Çukurova Üniversitesi yolu üzerinde ve otoban bağlantı yolunun tam ortasında, 540 bin m2’lik inşaat alanına sahip Adana Şehir Hastanesi şantiyesinde inceleme gezisi yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!