10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Güncelleme Tarihi:

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 14:29

- ASKON Adana Şubesi üyeleri gazetecilerle bir araya geldi

Haberin Devamı

ADANA (AA) - Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentteki gazetecilerle bir araya geldi.

Şube Başkanı Recep Çalışkan, dernek binasında gerçekleştirilen etkinlikte, böylesi önemli günlerin yılın her günü hatırlanması gerektiğini söyledi.

Çalışkan, gazetecilerin toplumun gözü, kulağı, dili ve vicdanı olmak gibi büyük bir sorumluğu fedakarca yerine getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Gazeteciler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır. Her şartta kamuoyunu aydınlatma, bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışan gazeteciler, mesai kavramı olmaksızın çalışmaktadır. Bu önemli günde herkesi ülkemizin ve basın mensubu arkadaşlarımın geleceği için sorumluluk almaya çağırıyorum. Bu sorumluluk sadece gazetecilerde, meslek örgütlerinde, siyasi iktidarda değil herkestedir ve hiç kimse üzerine düşen bu sorumluluktan kaçmamalıdır. Gazetecilerin başta özlük haklarının iyileştirilmesi ve bağımsızlıklarının hem yasal hem de kurumsal olarak sağlanması olmak üzere daha iyi koşullarda daha özgür ve güvence altında görev yapması hepimizin ortak dileği ve sorumluluğudur."

Haberin Devamı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de dernek yetkililerine böylesi anlamlı günde gazetecileri bir araya getirdikleri için teşekkür etti.

Esendemir, gazeteciliğin dünyadaki en önemli meslekler arasında yer aldığını aktararak, gazetecilerin zor şartlar altında çalıştığını söyledi.

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Mustafa Keleş ise etkinliği gerçekleştirenlere teşekkür ederek, Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da bine yakın çalışan gazetecinin bulunduğunu kaydetti. Adana'da 280 basın kartı sahibi gazeteci bulunduğunu aktaran Keleş, bunların 166'sının sarı, 114'ü ise sürekli basın kartı sahibi olduğunu ifade etti.

Yüklerinin ağır, mesleklerinin onurlu olduğunu bildiren Keleş, doğru haberin tüm gazetecilerin ilkesi olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!