Yeni yıl detoksu

Yeni yıla hafifleyerek girmek isteyenler için Yaşasın Hayat diyetisyenleri bu yıl da 7 günlük mükemmel bir detoks programı hazırladılar.

Haberin Devamı

Yönetici diyetisyen Nilüfer Bayram ve diyet uzmanları Müge Başer ve Deniz Yemişçi’nin hazırladığı lezzetli ve etkili detoks programını ciddi bir sağlık sorunu, özellikle organ yetersizliği olmayan, şeker hastalığı tedavisi görmeyen, genel olarak iyi durumda olan 20-60 yaş aralığındaki herkes rahatlıkla uygulayabilir.
Ben yine de herhangi bir sağlık sorununuz varsa programı uygulamadan önce doktorunuzdan onay almanızı tavsiye ederim. Yaşasın Hayat beslenme uzmanlarının hazırladıkları bu program sizi sadece geçmiş yılın toksinlerinden arındırmakla kalmayacak, bonus olarak birkaç kilo vermenize de yardımcı olacak.

YÜRÜYÜŞ YAPMAYI UNUTMAYIN

Bu programı her gün muntazam olarak tekrarlayacağınız yürüyüşlerle de desteklemeniz gerekiyor. Herhangi bir romatizmal sorununuz yoksa bel, kalça ya da diz eklemleriniz problemsizse yürüyüşlerin tempolu olmasında fayda var.
Yürüme egzersizlerinden daha iyi sonuçlar alabilmek istiyorsanız dışarıda, açık havada yürümeyi tercih etmelisiniz.
Açık hava yürüyüşleri özellikle ormanlık bölgelerde, su kenarları veya deniz kıyılarında yapılabilirse mükemmel bir detoks desteği sağlıyor.
Bu mümkün olmazsa yürüyüş bandında da egzersizinizi tamamlamanız mümkün. Yürüyüş süresince dakikada ortalama 100 adıma ulaşabilen bir sürate ulaşmaya, adım sayınızı dakikada 120’ye kadar çıkarmaya gayret etmenizi tavsiye ederim.
Karda, buzda kaymamaya ve aşırı soÄŸuklar nedeniyle üşütmemeye de özen göstermelisiniz.Â
Yedi günlük yeni yıl detoksu programının ilk üç günlük bölümünü bugün yayınlıyoruz.

1. GÃœNÂ

Haberin Devamı

KAHVALTI
- 4 çorba kaşığı yulaf
- 1 su bardağı yağsız süt
(ılıtarak yulafla karıştırın)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 5 adet badem  

ARA ÖĞÜN
- 100 g (1 küçük boy) elma

ÖĞLE YEMEĞİ
- Beyaz lahana salatası
- 200 g (1 su bardağı) yağsız yoğurt

ARA ÖĞÜN
- 100 g (1 ince dilim) ananas  5-6 adet badem

AKŞAM YEMEĞİ
- 1 kepçe çorba (sebze çorbası, kremasız)  
- 200 g (1 el büyüklüğü) ızgara balık  

ARA ÖĞÜN
1 kutu probiyotik yoÄŸurt (sade)

TARÄ°F:
Beyaz lahana
salatası (1 kişilik)
Beyaz lahanayı çiğ olarak 3 su bardağı olacak şekilde doğrayın. İçine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, sirke ilave ederek karıştırın. 3 çorba kaşığı önceden ıslatılmış ince bulguru ilave ederek karıştırın. Kırmızı pul biber ve kimyon ilave edin.

2. GÃœN

Haberin Devamı

KAHVALTI
- 1 adet haşlanmış yumurta 
- 2 adet ceviz
- 50 g (2 ince dilim) tam buÄŸday ekmeÄŸi
- Domates, salatalık

ARA ÖĞÜN
- 100 g (1 küçük boy) kivi

ÖĞLE YEMEĞİ
- Ispanak salatası
- 200 g (1 su bardağı yağsız) yoğurt

ARA ÖĞÜN
- 1 su bardağı laktozsuz süt (az yağlı)
- 1 kare bitter çikolata

AKŞAM YEMEĞİ
- 1 kepçe çorba (kereviz çorbası)
- 200 g (1 el büyüklüğü) fırında hindi but

ARA ÖĞÜN
- 10 adet fındık veya badem

TARÄ°FLER:

Ispanak salatası (1 kişilik)
500 g ıspanağı ayıkladıktan
sonra bıçak değdirmeden elinizle parçalayarak salata kâsesine koyun, üzerine 3 çorba kaşığı önceden ıslatılmış ince bulguru ilave ederek karıştırın. Sos olarak 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
ve yarım limon ekleyin.
Kereviz çorbası (1 kişilik)
1 orta boy kereviz, yarım adet havuç, yarım adet kuru soğan,
yarım adet portakal ve kereviz yapraklarını doğradıktan sonra az su ile kaynatın, piştikten sonra blender’dan geçirin. Üzerine 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ilave edip sıcak olarak servis edin.

3. GÃœN

Haberin Devamı

KAHVALTI
- 2 çorba kaşığı lor peyniri + 1 tatlı kaşığı çörek otu ile karıştırın.
- 1 adet bütün ceviz 
- 50 g (2 ince dilim) kepekli ekmek
- Domates, salatalık (yağsız)  

ARA ÖĞÜN
- 100 g (1 orta boy) mandalina 

ÖĞLE YEMEĞİ
Karnabahar salatası
- 200 g (1 su bardağı) yağsız yoğurt

ARA ÖĞÜN
- 2 kâse şekersiz elma kompostosu

- 5-6 adet fındık

AKŞAM YEMEĞİ
- 1 kepçe çorba (mercimek)
- 150 g ızgara tavuk (göğüs)

ARA ÖĞÜN
- 1 su bardağı (yağsız) kefir

TARÄ°FLER:
Karnabahar salatası (1 kişilik)
500 g karnabaharı buharda (büyük bir tencere içine tel süzgeci yerleştirin. Altına su ilave edin, karnabaharları süzgece yerleştirin. Ağzı kapalı 10-15 dakika) pişirin. Üzerine yarım demet kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kimyon ve sumak ilave edin.
Elma komposto (1 kiÅŸilik)
1 orta boy elmayı kabuklarını soyarak 3 su bardağı su, 1 adet çubuk tarçın, 2-3 adet karanfil ile ağzı kapalı olarak hafif yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra içindeki elma ile birlikte tüketin.

Yazarın Tüm Yazıları