Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2005 00:00

İnsansız elektrikli süpürge
/images/100/0x0/55eb5d95f018fbb8f8bc6c13

LG Electronics, elektrikli süpürge endüstrisinde bir çığır açacak olan "Roboking" isimli elektrikli süpürgesini tanıttı. Robot süpürge makinelerinin en büyük handikapı olan kısa pil ömrü sorununu LG, diğer modellerden 8 kat daha uzun ömürlü pili ve 10 kat daha fazla emme gücü ile ortadan kaldırdı. Diğer robot süpürgelerin emme gücü 30 ile 70 watt arasında değişirken, Roboking’in emme gücü 100 watt’a kadar ulaşabiliyor. Roboking, yön ayarlama sensörü sayesinde diğer robot süpürgelere göre, oldukça gelişmiş bir hareket kabiliyetine sahip. Uçak ve uydu yön bulma sistemlerinde de kullanılan bir teknoloji olan GYRO sensörü sayesinde, temizleme aparatı evin her köşesine herhangi bir insan müdahelesi olmadan rahatlıkla ulaşabiliyor. Roboking, entegre bir çok sensörü sayesinde, her yönde hareket edebilme özelliğine sahip. Bu da LG Roboking’e ev içerisinde mobilyalara takılmadan rahatça hareket imkanı sağlıyor.

Dünyanın en küçük silikon mikrofonu

Sonion kuruluşu dünyanın en küçük dijital silikon mikrofonunu geliştirdi. 2.6 x 1.6 mm_ boyutlarındaki mikrofonu, cep telefonu ve diğer dijital aletlerde kullanılabilecek. DigiSiMic’in akustiği halihazırdaki mikrofonlardan çok daha güçlü. Küçük mikrofon sayesinde daha hafif ve daha küçük aletler üretilebilecek.

Bilgi için: www.twomobile.com.

Anahtarım nerede?

Kapının önünde sabah aceleyle çantanızın içine attığınız anahtarı bulamadığınız zaman siz de panikliyor musunuz? O halde açılınca içi elektrolüminesans mavi ışıkla aydınlanan çanta sizin de işinize yarayabilir. Üstelik pilleri şarj etmek gerekmiyor, çünkü piller çantanın ön dış yüzeyindeki güneş paneliyle besleniyorlar.

Bilgi için: www.rosannakilfedder.com

Gece kuşları için ışıklı terlik

Geceleri uyku tutmadığında insan ister istemez yataktan kalkıp dolaşmak ister. Mesela mutfağa gidip bir şeyler atıştırmak gibi. Fakat evdekileri uyandırmamak için sessiz olmak yetmiyor, ışıkları da açmamak gerekiyor. Karanlıkta yürürken yerde bırakılmış bir oyuncağa çarpıp çok daha fazla gürültü yapabilirsiniz. Bright Feet tarafından üretilen bu ışıklı terlikler karanlıkta bile güvenli bir şekilde yürümenize izin veriyor. Fiyatı: 39.95 Dolar.

Bilgi için: www.brightfeetslippers.com

Çocuklara özel diş fırçası

Tom Bentley tarafından tasarlanan diş fırçası çocuklara diş temizliğinde doğru yolu gösteriyor. Sapın ucundaki bir gösterge, farklı renklerle çocuğu yönlendiriyor. Beyaz fırçanın açıldığını, yeşil yeterli basınç uygulandığını, fırçanın çok kuvvetli bastırıldığını ve mavi ise fırçalama süresinin bittiğini gösteriyor.

Bilgi için: www.medgadget.com

Musluktan kaynar su

Quooker firması tarafından üretilen musluktan 100 derece sıcaklığında kaynar su akıyor. Musluk çocuklar için güvenli, kaynar su için özel ayarlı. Ve kaynar suyun üzerinize sıçrayıp yakmaması için "ince sprey" ayarı bulunmakta.

Bilgi için: www.quooker.com

Bu otomobilde köpeğinizin de yeri var

Honda’nın W.O.W. konsepti ile köpek sahipleri için özel donanımlı bir model üretti. Küçük köpekler için şoför ve yolcu arasındaki gösterge tablosunda kapaklı bir bölme bulunmakta. Büyük köpekler için arka koltukların önünde özel bir oturma bölümü var. Otomobilin diğer bir özelliği de koltukların yıkanabiliyor olması.

Bilgi için: www.popgadget.com.

Park etmek artık çok kolay

Nissan’ın ilginç tasarımlı elektrikli otomobili Pivo, dört tekerlek üzerine yerleştirilmiş büyük bir yumurta gibi duruyor. Ama en büyük özelliği bu yumurta biçimindeki kabinin 360 derece dönebiliyor olması. Bu sayede park etmekte zorlananlar artık geri gitmeden en dar alanda bile kolayca park edebilecekler. 2,7m uzunluğunda ve saatte 80km hız yapabilen otomobil üç kişilik ve şoför iki yolcunun arasına oturuyor.

Bilgi için: www.gizmag.com

Ruj değil, bellek

"In the Pink" ruj biçimindeki USB flash-drive 128Mb kapasiteli. Veri aktarımı USB 2.0 ile gerçekleşmekte ve bellek Windows, Mac ve Linux ile uyumlu. Fiyatı 10.99 İngiliz Sterlini.

Bilgi için: www.shinyshiny.tv

Toyota otomobil saati

Toyota firması tarafından üretilen kol saati, otomobil kapılarını açıp kapatabildiği gibi motoru çalıştırıyor ve bagajı açıyor. Tek bir lityum pille bir yıl kadar çalışıyor. Titanyumdan üretilen saat ayrıca 3m derinlikte suya dayanıklı. Fiyatı 300 Avro civarında.

Bilgi için: www.twomobile.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!