Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2005 21:33

Elektronik aletlere renkli kılıflar

DecalGirl firması Gamecube ve iPod gibi elektronik aletler için rengarenk kılıflar üretti. Yapışkanlı folyolar üzerindeki yüzlerce motif kolayca uygulanabiliyor. Firma GBA, NGC, iPod, iPod Shuffle, Nintendo DS, PS2 ve Xbox’a uygun kılıflar üretti.

Bilgi için: www.decagirl.com

Büyüteçli kol saati

İBEAM Optical Timepiece ilk bakışta sıradan kol saatinden farksız. Fakat üzerindeki camı açtığınızda büyüteç olarak kullanabiliyorsunuz. Özellikle de harita, mönü, gıda ürünlerin içindeki katkı maddelerini vb küçük yazıları okumak için çok kullanışlı. Fiyatı: 16.00 dolar.

Kamera ve MP3 çalıcısı bir arada

Panasonic firması D-snap SV- AS3 ile dijital kamera ve müzik çalıcısını birleştiren bir alet sundu. D-Snap SV-AS3, maksimum 2.016 x 1.512 piksel çözünürlüklü fotoğraf ve 320 x 240 piksel çözünürlüklü MPEG4 video çekimine izin veren bir sensora sahip. Müzik çalıcısı olarak ise MP3, WMA ve AAC formatlarıyla uyumlu. Turuncu, mavi ve gümüş renginde mart ayında satışa sunulacak aletin fiyatı 299 euro.

Bilgi için: www.panasonic.com

LEGO ölüm yıldızı

Star Wars ve LEGO hayranlarına müjde: The Death Star II süper oyuncak 2005 sonunda Avrupa piyasalarını sürülecek. Özel bir ayakla birlikte sunulan The Death Star II yıldızının fiyatı 299 dolar olarak açıklandı.

Bilgi için: http://shop.lego.com

Kendi suyunu üreten su sebili

Üzerine damacana yerleştirilen su sebili bile gündelik yaşamımıza büyük kolaylıklar getirdi. Fakat Air2Water Dolphin su sebili çok daha kullanışlı, çünkü su gerektirmiyor. Dolphin, havadaki nemi (suyu) toplayarak UV ışınıyla filtre ettikten sonra minerallerle de zenginleştiriyor. UV filtresi bakterilerin %99,9’unu öldürmekte. Su sebili 24 saat içinde 20-24 litre su soğuk su üretiyor.

Bilgi için: www.air2water.net

Tam koruma mükemmel görüş

Özellikle de spor yaparken güneş gözlükleri kaybedilir. Ya da kaybetmemek için hiç de estetik görünmeyen bir zincirle veya kordonla boyna asılır. Japon KT Optica firması tarafından üretilen yeni gözlükler basit bir sistemle kulak kepçesine yerleştirilmekte. Şimdilik sadece Japonya’da satılan gözlüklerin fiyatı: 190 dolar.

Bilgi için: www.techtree.com

3M firması koruyucu gözlük serisini yeni modelleriyle zenginleştirdi. 2790 ve 2790A en zor koşullarda bile tam koruma sağlıyor. Birinci model polikarbonat, ikinci model ise asetat camlı. Gözlük, geniş bantlarla ayarlanabilmekte. Her iki model de maskeyle kullanılabilecek şekilde tasarlanmış.

Bilgi için: www.3m.com

Bellek kartı taşımaya son

Tatile birkaç tane bellek kartı veya diz üstü bilgisayar taşımak yerine ELEVE Photo Binder aletiyle 20GB götürebiliyorsunuz. Dijital kamera için doğrudan USB bağlantısı ile boyu ancak bir mini disk aleti kadar. Tam ölçüleri 69 x 79 x 22mm. Dijital kamera dolduğunda veriler ELEVE Binder aletine aktarılıyor. Böylece dijital kamerayı yeniden kullanabiliyorsunuz. Binder evde PC’nin USB girişine bağlanarak boşaltılabiliyor.

Bilgi için: www.gizmodo.com

C-Flash 128-1GB

Durmadan yeni bellekler sürülüyor piyasaya. SD, MMC, Compact Flash, XD vb sonra şimdi de Pretec’in C-Flash’ ı çıktı. Mini bellek kartı sadece Amerikan on senti kadar. 17 x 12 x 1.0mm boyutlarındaki bellek bir mini SD kartın yalnızca üçte biri kadar. Özellikle de cep telefonları için çok uygun. Mini bellek şimdilik 128MB kapasiteli ama yıl sonuna doğru 1GB kapasiteli olacak.

Bilgi için: www.pretec.com

Araziye özel bilgisayar

İsviçre Digital-Logic firması uç koşullarda kullanılabilecek su geçirmez bir mini PC sundu. Microspace ĞPCX 46, Pentium-M-CPU, çok sağlam bir metal gövde sayesinde zarar görmüyor. Dış dünyayla iletişim için fare, klavye, yazıcı, COM1 ve COM2 girişleri için iki PS/2 bağlantısı bulunuyor. Ayrıca mikrofon ve kulaklık bağlantıları için de stereo girişleri bulunmakta. "Jeep" markasıyla sunulan alet Ğ40 ila +50 santigrat derecelik sıcaklıklara dayanıyor. Özellikle de uçak, gemi, tren ve arazi araçlarında kullanılmak için geliştirilmiş.

Bilgi için: www.digitallogic.com

Yürüyen orman makinesi

Plustech firması, özellikle ormandaki çalışmalara yönelik bir makine geliştirdi. Altı ayak üzerinde ulaşılması zor alanlara giren makine, basit bir Joystick ile çalışmakta. Makine sadece rahat hareket için değil ormana verilecek zararları en aza indirgemek amacıyla üretildi. Altı ayak yana veya verevine hareket edebiliyor.

Bilgi için: www.plustech.fi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!