Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2004 22:54

Geleceğin evlerinde minimalist ses ve görüntü sistemleri

DÖRT BİR YANINIZI SARAN TELEVİZYON

Bugünkü IMAX ev sinemasına benzer şakilde, düz panel TV (1), gerçek yaşamdaki gibi, tüm görüş alanını kaplamak üzere geniş bir kavis oluşturacak. Gömülü hipersonik hoparlörler (2), nerede oturduğunuza bakmaksızın, çıkardıkları ses ışınlarıyla mükemmel bir ses kombinasyonu yaratacak. Háttá siz odanın içinde dolaşırken bile bu ses düzeni sizi izleyecek. Birlikte olduğunuz kişi farklı bir program izlemek isterse, hoparlörler özel dinleme bölgeleri oluşturacak Ğkulaklık gerekmeyecek-. TV’nizi kapattığınız zaman, ekran düz olarak katlanacak ve duvarlarınızın rengine ve dokusuna benzer bir görüntüye bürünecek. TV’nizi görünmez kılan bu kamuflaj teknolojisi Tokyo Üniversitesi tarafından geliştirildi.

SICAKLIĞA DUYARLI KANEPE

Yeri geldiğinde ısıtan, gerektiğinde soğutan iletken kumaşlar, dinlenmek için yeni bir standart oluşturacak. Termokromatik kumaş (3) ısındıkça renk değiştirerek görsel efekt yaratacak.

HER YER ELEKTRİK PRİZİ

Duvarlardaki geleneksel elektrik prizleri tarihe karışacak. Duvarlar, içinde kablo şebekesinin (4) gömülü olduğu mantar levhalardan yapılacak. Elektrik şebekesi, elektrikli cihazlar için elektromanyetik alan yaratacak. Bir cihazı elekriğe bağlamak için yapacağınız tek şey cihazı duvara yakın bir yere yerleştirmek. Bu teknoloji, elektrikli el aletlerini şarj etmek için bugün kullanılan şarj pedlerinden pek de farklı değil. Bir iç devre, elektrik enerjisini ihtiyaç duyulan voltaja getirdiği için ses ve görüntü sağlayan cihazlar istedikleri kadar enerji çekebilecekler.

ŞEKİL DEĞİŞTİREN EVRENSEL UZAKTAN KUMANDA

Çok sayıda tuşun yarattığı karmaşadan kurtuluyorsunuz. Geleceğin uzaktan kumanda cihazı (5) hangi ses veya görüntü cihazını kullanacaksanız, onun için gerekli olan tuş düzenine geçecek. Bu teknoloji tahmin edildiği kadar uzak değil. Elektro-aktif polimerler, elekronik bir puls aldığı zaman, daha önceden belirlenmiş bir şekle dönüşebilir ve manyetik alana maruz kalan "manyetoreolojik" sıvılar yapışkanlık özelliğini değiştirebilir.

GİZLİ AYDINLATMA SİSTEMİ

Beyaz, çevresel LED lambalar, daha doğal bir etki yaratmak için ışığını aşağı doğru yansıtır. Merkezdeki beyaz LED’ler yaptığınız işi daha iyi görmeniz için belirli bir noktaya ışığını odaklar. Kanepenin üzerindeki renkli LED’ler (6), videoda oynayan filmin ruhuna uygun olarak, istenilen renge ayarlanabilir. Veya bir sensor demeti, vücut ısınızı ve göz hareketlerinizi kontrol ederek duygudurumunuzu belirleyip, aydınlatmayı sakinleştirici veya enerji verici bir etki yaratacak şekilde ayarlar.

ÜÇ BOYUTLU SİNEMA

Bugünkü sanal-gerçeklik gözlük ve kulaklık setlerinin yerini etkileşimli holografik kabinler (7) alacak. Bu kabinler sizin hareketlerinizi algılayacak ve siz bu sayede gerçek boyutlardaki canavarlarla savaşabilecek veya sanal nesnelerle etkileşime geçebileceksiniz. Kuvvet-geribesleme eldivenlerinin yarattığı dokunma tepkisi bu nesneleri gerçekmiş gibi hissetmenizi sağlayacak.

AKILLI BAR

Bu barda istediğiniz içikileri, yiyecekleri ve "akıllı barmen"i bulabilirsiniz. Bardan bir kadeh şarap istediğiniz zaman, akıllı bar size bir şarap listesi sunacak. Peynir tabağı sipariş ettiğiniz zaman, hangi şarapla hangi peynirin daha iyi gideceğini gösteren bir öneri paketini ekranda gösterecek. Robotik bir kol size içki servisi yapacak ve buzdolabındaki yiyeceklerden size bir tabak hazırlayacak. Kadehlerin üzerinde bulunan RFID etiketleri sizin ne içtiğinizi hatırlayacak. Böylece bir dahaki sefere siz sipariş vermeden içkinizi hazırlayacak.

Doktorlara tablet bilgisayarlar

ABD’de modern hastanelerinde Tablet PC ve cep bilgisayarı kullanımı yaygınlaşıyor. Tablet PC kullanan doktorlar ve hemşireler arasında, kablosuz iletişim ağı yoluyla hasta dosyaları ve hasta kabul süreci konularında bilgi alışverişi yapılıyor. Bunun yanı sıra, çalışanlar arası mesajlaşma, reçete yenileme ve doktorların ihtiyaç duyduğu her çeşit doküman transferi de çok daha kolay yapılabiliyor.

HP, masaüstü bilgisayarlarda, Tablet PC’lerde ve iPAQ cep bilgisayarlarında kullanılabilen bir e-reçete hizmeti olan TouchScript.NET çözümünü sunuyor. TouchScript.NET, doktorların eczanelere otomatik olarak reçetelerini göndermelerine olanak verirken, ilaçların ne kadar sıklıkta alındığı ve hastaların ne tür alerjileri olduğu konusunda da kontrol şansı sağlıyor. Bütün bunlara ek olarak, hastanın genetik eşdeğerini aramak için de kullanılabilen TouchScript.NET, daha güvenli ve verimli hasta bakımı sağlıyor.

1 GB’lık USB-MP3 çalıcısı

Maxfield firması MAX-G Flash modeliyle 1 GB bellek kapasiteli küçük bir USB-MP3 çalıcısı sundu. Çalıcı MP3 dışında WMA verilerini de okuyabildiği gibi mikrofon üzerinden konuşma seslerini de kaydedebiliyor. Konuşma verileri ADPCM formatında kaydedilmekte ve alet 64 saatlik veri kapasitesine sahip. 32 farklı ses ayarına sahip MP3 çalıcısı kulaklıklarla birlikte satılmakta. Kulaklıktaki girişler sayesinde aleti ayrıca hoparlöre de bağlamak mümkün. 30 x 85 x 19 mm boyutlarındaki aletin fiyatı: 139 euro. Bilgi için: www.Maxfield.de

Tablet PC ve cep telefonu bir arada

Flybook, Subnotebook ve çevrilebilir ekranlı tablet PC’nin birleştirilmiş bir modeli. Transmeta işlemcisiyle donatılı A5 boyutundaki aletin ağırlığı sadece 1,2kg ve WLAN, Bluetooth, üç bant girişli modül ve GPRS gibi fonksiyonlara sahip. 1.024 x 600 piksel çözünürlüklü, 22,5cm’lik dokunmatik ekran kalemle de kullanılabiliyor. Flybook, tablet PC fonksiyonu dışında GPRS tekniğine de sahip ve üç bant girişli modülle 900, 1.800 ve 1.900 GSM ağlarında çalışabiliyor. Bunun için aletin özel girişine bir SIM kartı yerleştirmek gerekiyor. Dahili telefon aplikasyonlarıyla Flybook böylece normal cep telefonunun fonksiyonlarını yerine getirebilmekte. Fiyatı: 1.980 euro.

Bilgi için: www.flybook.cc
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!