Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2004 21:34

Kas gevşetici klavye

HP
, O4 standart klavyeden daha fazlasını bekleyen müşterileri için esnek ve uyarlanabilir alternatif bir klavye geliştirdi. HP Modüler Klavye, 3 temel alanda avantaj sağlıyor: Kullanım rahatlığı, smartcard (akıllı kart) kullanımı ve kablosuz yapılandırma. Yeni klavye tasarımı, sayısal klavyenin farklı şekillerde kullanımını ya da yerinden çıkarılmasını sağlıyor. Bilimsel araştırmalar, vücudun merkezine yakın duran (sayısal tuş takımının olduğu yer) farenin, omzun uzun süre gerilmesinden kaynaklanan kas gerilimini azaltabileceğini ve boyun, omuz ve kolların daha rahat etmesine olanak tanıyacağını gösteriyor. Klavye, masanın üzerinde dümdüz (eğim olmadan) durduğundan bileğin de daha fazla rahat etmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra klavye, entegre ayağın kullanımıyla +6 ya da + 12 derecelik açılarla da kullanılabiliyor.

Boşlukta sihirbazlık

Identified
Flying Object olarak adlandırılan alet (boslukta sallanan objeler), ilginç bir sihirbazlık gösterisi gibi algınalabilir ve seyredenlerin ilgisini üzerine çekebilir. Elektromanyetizma sayesinde ister oyuncak otomobil veya plastik yerküresi olsun, objeler çok ağır olmadıkça, aletin elektromanyetik etkisiyle havada salınabiliyor. Boslukta duruyorlar. Fiyatı: 200 İsviçre frangı.

Bilgi için: www.futurebytes.ch

Döner klavyeli cep telefonu

Siemens
’in SK65 markasıyla sunduğu yeni cep telefonunun arkası, 37 tuşlu ve 90 derece çevrilebilen bir klavyeden oluşuyor. Bu şekilde daha hızlı e-posta ve mesaj yazılabiliyor. Firma SK65 telefonunu üç e-posta varyasyonuyla sunacak. Standart versiyon bildik e-posta kitine sahip. Prosumer versiyonunun, cep telefonunun Java-Interpreter (MIDP 2.0) fonksiyonu için Blackberry-Web kiti var. Web servisi POP3 veya IMAP4 e-postalarının otomatik aktarımıyla ilgilenecek. Yine Blackberry Enterprise Servisi için Java bazlı kit ile donatılı üçüncü versiyon, Blackberry-Server yazılım programı üzerinden e-postaları doğrudan doğruya firmaya ait Exchange veya Domino sistemlerinden alıyor. Ekran, MMS fonksiyonu, JPEG fotoğrafları ve MPEG4 videolarının izlenmesini izin veren sistem gibi diğer özellikler üç modelde de aynı. Fiyatı henüz açıklanmayan Siemens SK65’in sonbaharda piyasaya verilmesi bekleniyor.

Bilgi için: www.siemens.com

Robot X hırsız kovalıyor

Japon
güvenlik firması Secom, işyerlerini hırsızlıktan koruyacak bir robot geliştirdi. Altı tekerlekli Robot X, hırsızların HD video görüntüsünü oluşturarak alarm çalıyor ve hırsızı kovalıyor. Programlanabilen robot uzaktan kumandayla da çalışıyor. Robot 120 kilo ağırlığında ve saatte 10km hız yapabiliyor. Robotun diğer bir özelliği ise zehirsiz bir duman bulutu üretiyor olması. Üretici, hırsızın duman sayesinde en azından bekçinin gelmesine kadar şaşırtılabileceğini söylüyor.

Bilgi için: www.futurebytes.ch ve www.newscientist.com

Yana açılan ekranlı cep telefonu

Panasonic
cep telefonu X300, video görüntü kaydı yapabilen entegre kamerası ve tek tuşla yana açılan LCD ekranı ile piyasaya yenilik sundu. Geniş ekranı, entegre VGA kamerası iile X300’ün en göze çarpan özelliği, sadece video kameraların sağlayabildiği yana doğru açılan ekran kolaylığını kullanıcılarına sunması. 3 MB hafızası sayesinde X300, çok sayıda fotoğraf depolamanın yanında video kaydına da imkan tanıyor. X300 ile çektiğiniz hareketli görüntüler, H263 formatında kaydediliyor ve izlenebiliyor.

iPod Mini için taşınabilir hoparlör seti

Altec
Lansing firmasının Apple iPod Mini için özel olarak geliştirmiş olduğu hoparlör sistemi, sabit diskli MP3 çalıcısını taşınabilir müzik setine dönüştürmekte. İki hoparlörden oluşan iMmini’nin, iPod Mini için bir şarj birimi de var. Bu şekilde veriler MP3 çalıcısından işlemciye aktarılabiliyor. Üretici hoparlörün şarjlı durumda 24 saatten fazla çalıştığını söylüyor. 17,8 x 2,5 x 11,2cm boyutlarındaki hoparlör setinin fiyatı 129,95 dolar olarak açıklandı.

Bilgi için: www.alteclansing.com/product

Dar alanlara düzen geldi

1969
yılında tasarımcı Dorothée Becker tarafından tasarlanan ‘Utensilo’ yeniden keşfedildi. Banyo, çocuk odası veya çalışma odasındaki küçük eşyaları toplayan Utensilo, beyaz, siyah ve kırmızı renklerde, 870 x 670 x 70mm ve 680 x 520 x 70mm olmak üzere iki farklı boyutta satılmakta. Fiyatlar: 169 ve 199 euro.

Bilgi için: www.design-museum.com/shop

Kişisel LED lambası

Kulağa
takılarak kullanılan LED lambası baktığınız her yeri aydınlatıyor. Özellikle okumak, masa başı işleri veya dikiş için çok kullanışlı. Fiyatı: 14,95 dolar.

Bilgi için: www.sharperimage.com

Desen ve renkten etkilenmeyen görüntü

Projeksiyon
makinesi kullanmak özellikle de küçük mekanlarda sorun olur. Sonuçta her yerde büyük perde için yer olmadığı gibi pürüzsüz beyaz duvar da bulunmaz. Weimar Üniversitesi bilim adamları şimdi bu soruna SmartProjectors sistemiyle çözüm getirdiler. Bu sistem sayesinde projektörler renkli hatta desenli duvarlara bile görüntü yansıtabilecek. Araştırmacılar bu sistemi elde edebilmek için, oyun grafik kartı ve TV kartı bulunan bir PC, bildik bir video kamera bir veya daha fazla video projektöründen yararlandılar. Beamerden yansıyan deneme tramları ve renklerle, video kamera yüzeyi kontrol ediyor. Fakat bunun için karmaşık geometri verileri yerine video görüntüsündeki her piksel için Pixel-Displacement verileri kaydedilmekte. Ayrıcı her piksel için yüzeyin rengi de kaydediliyor. Bilim adamları her ne kadar işin başında olsalar da tekniğin kısa bir süre içinde geliştirilebileceğini sanıyorlar.

Bilgi için: www.uni-weimar.de/medien/AR

Üstün VGA çözünürlüğü cebe taşındı

Samsung
firması, VGA çözünürlük sunan, amorf silisyumlu 2,6inç LCD paneli geliştirdi. Gelişme sadece smartphone değil, konumlama aletleri ve küçük alanda yüksek çözünürlüklü görüntü gerektiren diğer aletler için de çok elverişli. Firmanın açıklamasına göre 2,5inçlik ekranda 640x480 çözünürlük hiçbir rakip modelde bulunmuyor. Firma dar alanda yüksek çözünürlüğe LCD paneli içindeki özel amorf silisyum sayesinde elde etti. Amorf silisyum (a-Si) ve polikristalize silisyum, LCD ekranlarındaki ince transistorlarda kullanılan iki önemli silisyum tekniği. Firma seri üretime Aralık 2004 tarihinde geçecek.

Bilgi için: www.samsung.de

Ruslardan pedallı denizaltı botu

InformNauka
haber ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre Blue Space olarak adlandırılan pedallı deniz altı botu, acemilere su altındaki güzellikleri keşfetme imkanı vermesi dışında, sualtı araştırmaları, arkeoloji ve kurtarma çalışmaları için de çok uygun. St. Petersburg Devlet Donanma Üniversitesi’nden Vladimir S.Taradonov tarafından geliştirilen iki kişilik deniz altı botu camlı bir kabine sahip. Bot maksimum 30m derinlikte dört saatlik bir dalış olanağı sunuyor. Pedalların çevrilmesiyle çalışan alet saatte dört ila altı kilometre yapabiliyor Maksimum derinliği aşmayan araç. otomatik dalış sistemi, telsiz ve alarm sistemi dışında acil yükselme sistemine de sahip. Pedallı botu kullanmak için özel bir eğitim almak gerekmiyor. Botun yaklaşık olarak 16.000 eurodan satılması beklenmekte.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!