Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2004 21:37

Kalem gibi cep telefonu

Yakın
bir gelecekte Avrupa pazarına girmek isteyen Çin’in elektronik üreticisi Haier, normal cep telefonlarının yarısı inceliğinde bir cep telefonu üretti. Dahili lazer işaretleyicili P6 telefonu iki bant girişli ve 137x30,6x19,7mm boyutlarında. 15 dakikalık konuşmaları kaydedebilen telefonun 102x64 piksel çözünürlüklü ekranı iki renkli. Dahili lityum iyon aküleri stand-by durumunda 70-150 saat çalışırken. Konuşma süresi ise 120-150 dakika arasında değişmekte.

Bilgi için: www.haier-electronics.com

Kadınlara özel...

Fransız
teknoloji firması Sagem, ‘myC-3b’ olarak adlandırdığı cep telefonunu,Sagem koleksiyonuna renkli ve duygusal bir hava katan bir mücevher parçası olarak tanıttı. Sagem kadınlara özel modeliyle cep telefonu pazarında daha iyi bir yere ulaşmayı hedefliyor. Alet MMS ile fotoğraf gönderme özelliği dışında MMS haberlerini takip etme gibi işlevlere de sahip. Ayrıca renkli ekran üzerinde arka plan resmi vb olanaklar gibi üç tane de oyun yüklü.

Bilgi için: www.win-report.com

Dahili GPS alıcılı WindowsCE-PDA

Yakuma
firması tarafından CeBIT fuarında tanıtılan dahili GPS alıcılı WindowsCE-PDA, konumlama yazılım programlı veya programsız olarak sunulacak. Delta 300 GPS bir delta-300 gövdesi içine yerleştirilmiş ve bir GPS modülüyle birleştirilmiş. Delta 300GPS’nin arkasında dahili GPS modülünün GPS anteni bulunuyor. Anten kapalı tutulduğunda PDA biraz kalınlaşıyor. Firma hangi yazılım programını kullanacağını henüz açıklamadı. Yeni aletin Mayıs ayında satışa sunulması bekleniyor. Konumlama yazılım programlı versiyonun fiyatı: 299 euro, programsız versiyon ise 239 eurodan satılacak.

Bilgi için: www.yakumo.de

Vulcan’ın mini bilgisayarı

Microsoft
kurucularından Paul Allen, kendi firması Vulcan ile cep bilgisayarı boyutlarındaki mini işlemcinin bir prototipini üretti. Flipstart, 1 GHz’lik işlemci, Windows XP, mini klavye ve 30GB’lı sabit disk ile bir dizüstü bilgisayarının tüm fonksiyonlarını yerine getirebiliyor. Aletin tek olumsuz yanı ise klavyenin çok küçük oluşu.

Bilgi için: www.betanews.com

El işlerinde ikinci eliniz Magic Tweezer

El
işlerine meraklı olanlar için Japon OG Tech firması Magic Tweezer aletini üretti. Küçük çubuk biçimindeki alet ucundaki özel işlemden geçirilmiş lastik halka sayesinde vida gibi en küçük parçacıkları bile (yapıştırmadan) tutabiliyor. Magic Tweezer özellikle de model uçak, gemi, vb uğraşlara meraklı olan kişilerin işini kolaylaştıracak. Şimdilik sadece Japonya’da satılan aletin fiyatı henüz belirsiz.

Bilgi için: www.futurebytes.ch

DVD okuyuculu ve ekranlı kahve makinesi

Danimarka
’daki Kiss firması tarafından üretilen DVD okuyuculu ve LCD ekranlı kahve makinesi Nisan ayında piyasaya verilecek. Kahve makinesi açılır kapanır LCD ekranı arkasında gizli. DVD okuyucu ise makinenin sağ ayağında yer alıyor. Firma yeni kahve makinesinin özellikle otellerde, alışveriş merkezleri ve tanıtım toplantılarında kullanılmasını bekliyor.

Bilgi için: www.kiss-technology.com

Yeni MP3 çalıcısında Karaoke imkanı

Apple
yüksek kapasiteli hard diskli ‘iPod’ modelleriyle önemli bir Pazar payı elde edince,ucuz varyasyonlara da yeni fonksiyonlar eklendi. Mesela ‘Irock 730i’ MP3 çalıcısı şarkı sözlerini göstererek Karaoke imkanı sunuyor. Bu fonksiyon, MP3 verileri dışında metin ve fotoğraf kayıt özellikleri sayesinde mümkün. Alet aynı zamanda mini slayt şovlarını müzikle eş zamanlı olarak ekranda gösterilmesine de izin veriyor.

Otomatik konumlama fonksiyonlu teleskop

Yeni
nesil motorlu amatör teleskoplar programlanabilir yıldız haritası dışında mesela Meade firmasının ‘LX200GPG’ teleskopu gibi otomatik olarak konumlanabiliyorlar. Bu tıpkı otomatik uydu konumlaması gibi bulunduğu yeri saptayan GPS alıcısıyla mümkün. Bu bilgi aranan yıldız için gerekli dönüşleri ve eğim açısını hesaplamak için yeterli. Teleskop, Dizüstü bilgisayarına bağlandığında otomatik pilotla galaksiler arasında dolaşıyor. Amerikan Celestron üreticisinin ‘Nexstar 5i’ teleskopu ise uzay mekiklerinde kullanılacak kadar güçlü.

Bilgi için: www.astrooptik.ch

Cep bilgisayarları artık daha akıllı

Diz
üstü bilgisayarlarında olmazsa olmaz sayılan fonksiyonlar artık yavaş yavaş cep bilgisayarlarına da aktarılıyor. Mesela kablosuz İnternet erişimi gibi. Dell firmasının ‘Dell Axim X3i’ ve Sony’nin yeni ‘Clié PEG-TJ37’ cep bilgisayarları hatta Nokia’nın ‘Communicator 9500’ veya Motorolla’nın ‘MPx100’ cep telefonlarıyla bile İnternet baz istasyonunun kapsama alanı dahilinde İnternete bağlanabiliyor.

OLED ekranlı video ve fotoğraf göstericisi

ToshIba
’nın 8,8cm’lik OLED ekranlı ‘SD-Card-Viewer’, çok daha fazla enerjiye ihtiyaç duyan bildik LCD ekranlarına göre çok daha hafif. SD Kart üzerinden izlenen fotoğraf ve videolar oldukça net ve parlak bir şekilde yansıyor ekrana. Ekran 320 x 240 çözünürlükte 260.000 renk gösteriyor. SD Cart Viewer sadece bir prototip. Firma bu ürünle birlikte 0,85 inçlik sabit disk ve üst üste kapanan iki LCD’li eBook okuyucusu, aküyle dört saat çalışan USB aleti ve MPEG4 fonksiyonlu ses, fotoğraf ve video çalıcısının (Mobile Viewer) da prototipini sundu.

Bilgi için www.toshiba.de
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!