Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2003 15:36

XM SKYFI Radyo

Halihazırdaki ev veya araba müzik sistemine XM radyoyu eklemenin en ideal yolu bir XM SKYFI radyosuna sahip olmaktır. Radyo, 100 civarındaki dijital kanal üzerinden müzik, haber, spor, tiyatro ve tartışma programına ulaşmanızı sağlar. Radyonun 5 satırlık ekranı, parçaların isimlerini, söyleyen sanatçıyı ve kanalın adını tek seferde gösterebiliyor. Başka kanallara geçmeden önce, geçmek istediğiniz kanaldaki programı önceden inceleyebilirsiniz.

Bilgi için: www.wmradio.com/gift


Hewlett Packard 1005W

Dakikada 14 sayfa siyah beyaz baskı yapan HP 1005W yazıcının bir aylık baskı kapasitesi 7000 sayfa kadar. Yazıcı USB bağlantısına sahip ve bilgisayar işlemlerini yerine getiren GDI tekniği sadece Windows uyumlu. Ayrıca HP ImageRet geliştirilmiş görüntü tekniği sayesinde ilk sayfayı sadece 10 saniye içinde basıyor. Yazıcının diğer bir özelliği de ‘Handout’ fonksiyonu. Kullanıcı bu sistem sayesinde birkaç sayfayı küçülterek aynı kağıt üzerine basma imkanına sahip. Fiyatı: 349 Euro.

Bilgi için: www.hewlett-packard.de


Cobra motorlu scooter

Cobra Gas Scooter, ev ile iş arasında kullanabileceğiniz en ekonomik ve hızlı araçlardan biri. 41.5 cc'lik motoru ile saatte 40 kilometre yol alabilirsiniz. Scooter'ın bir özelliği de bozuk yollarda da asfaltta olduğu gibi rahatça yol alabilmesi. Hafif ve katlanabilir olduğu için tekne veya ciplere rahatlıkla yüklenebilir. Fiyatı 500 dolar.

Bilgi için: ücretsiz hat: 800.876.0481


Bluetooth çipli ve

kameralı el bilgisayarı

Sony, Clie NZ90 el bilgisayarını, Bluetooth çipi ve 2 megapixellik dijital kamerayla güçlendirdi. Ayrıca özel bir bağlantı girişi sayesinde alete WLAN kartı da eklenerek kablosuz İnternet erişimi sağlanabiliyor. Clie NZ90, NZ70V modelinden farklı olarak mini klavye ve 320x480 çözünürlüklü renkli ekrana sahip olduğu için gövdesi biraz daha kalın. 1.600x1.200 piksel çözünürlüklü dijital kamera fotoğraflarda ‘kırmızı gözü’ önleyen özel flaş sistemine sahip. Diğer bir yenilik de değiştirilebilir lityum-iyon aküsü. Alet, akü sayesinde on gün kadar kullanılabilecek. Sony’nin yeni el bilgisayarı Amerika’da bu ayın sonunda 800 dolardan satışa sunulacak.

Bilgi için: www.sony.com


Yüksek çözünürlüklü

renkli yazıcı

Canon’un dört renkli i850 yazıcısıyla birlikte geliştirdiği 6 renkli i950 yazıcısı profesyonel fotoğraf baskıları için düşünülmüş. Gerek i850 gerekse i950’de ‘Advanced MicroFine Droplet’ teknolojisi söz konusu. Bu teknoloji mikro püskürtme memesinden çıkan damlacıkları 2 pikolitreye kadar küçülterek normalde sadece profesyonel laboratuarlarda elde edilecek kadar kaliteli bir baskı olanağı sunmakta. Oysa i900’daki damla boyu 4 pikolitreydi. 6 renkli baskı sistemi ayrı ayrı değiştirilebilir kartuşlara sahip. USB bağlantılı i950 Windows ve Mac işlemcileriyle uyumlu. Canon i950, Şubat ayından itibaren 399 Euro’dan satışa sunulacak.

Bilgi için: www.golem.de


Dağcılara hareket özgürlüğü

Yeni elastik Gore-Tex Raptor XCR malzemesi sayesinde hareket özgürlüğünü kısıtlamayan giysiler üretildi. Mammut Motion XCR özellikle de dağcılar için düşünülmüş. %32 Cordura içerikli malzeme aşınma riski olan bölgelere ek bir dayanıklılık veriyor. Bu malzemeyle ceketin kol, yaka ve başlık beslenirken ceketin ön ve arka kısmında Gore-Tex Seon 3L XCR kullanılmış. Fiyatı: 399 Euro.

Bilgi için: www.mammut.ch



Alternatif internet erişimi

GlobalTuner InTune-200 radyosu USB bağlantısı sayesinde kablosuz internet erişimine olanak veriyor. 60m’lik kapsama alanına sahip aletle MP3 yayınları, internet radyo, CD ve normal radyo yayınlarını dinlemek mümkün.

Bilgi için: www.gizmodo.com


Kolay DVD kopyası

DVD’lerin kopyalanmasını kolaylaştıran bir yazılım programıyla filmler sadece yarım saat içinde kopyalanabiliyor. G-Data tarafından üretilen Davideo on DVD programı yalnızca orijinal filmleri kopyalamakta. Fakat buna karşın film tek bir DVD üzerine sığabilecek kadar küçültülebiliyor. 321 Studios tarafından sunulan DVD X Copy programı ise orijinal kopya ve birebir kopya arasında tercih yapabiliyor. Korsan kopyaların önlenmesi için kullanıcılar yazılım programını İnternete kaydettirmek zorundalar. Her film kopyası üzerine yüklenecek kayıt kotları sayesinde bu yazılım programıyla kopyalanmış bir film İnternette göründüğünde korsan kopya olarak değerlendirilecek. Davideo on DVD 49,95 Euro, DVD X Copy ise 96 Euro civarında.


Motorola A835

Motorola ilk UMTS cep modeli A830’un hemen ardından biraz daha lüks bir versiyonunu üretti. A835 dijital kamera, Bluetooth çip, A-GPS alıcısı, MP3 çalıcısı ve 256 MB’lık bir belleğe sahip. Alet Bluetooth kulaklık ve diğer aletlerle kablosuz bağlanma olanağına sahip. UMTS’ye ilave olarak GPRS ve Tri-band donatıları sayesinde alet 900, 1800 ve 1900 MHz’lik GSM vericileriyle de işliyor. A-GPS alıcısıysa restoran veya alışveriş merkezlerine ulaşmak daha kolay. Renkli ekran 176x220 piksel çözünürlükte, 65.536 renk üretebilme kapasitesine sahip. Firma aletin yılın ortalarına doğru piyasaya çıkacağını açıkladıysa da fiyatı hakkında henüz bir bilgi vermedi.

Bilgi için: www.motorola.com


Motorola’dan iki yeni cep telefonu



Motorola V600, dijital kameralı ve Bluetooth çipli kapaklı cep modeli. V600, Quad-band tekniği sayesinde 850, 900, 1800 ve 1900 MHz’lik GSM vericileriyle uyumlu. 850MHz’lik GSM bağlantısı aletin Avustralya kıtasında da kullanılmasına izin veriyor. MMS ile gönderilebilen ve adres defterine yüklenebilen fotoğrafları istenildiğinde ekran koruyucusu olarak da kullanmak mümkün. Bluetooth sayesinde tüm aletlere bağlanan cep telefonu ayrıca SMS chat olanağı ve çok sayıda oyun sunuyor. Fiyatı henüz açıklanmayan V600 modelinin 2003 yılının ikinci yarısında piyasaya çıkması bekleniyor.




Küçük bir veri deposu

Çeyrek dolar büyüklüğündeki Imation Dataplay, küçük bir dijtal medya cihazı; 500MB veriyi, çift taraflı, tek bir diske sığdırabiliyor. Gömlek cebine sığabilen Imation Dataplay, kolay taşınabilirliliği ve kullanım kolaylığı ile dijital medyaya erişmek isteyenler tarafından tercih edilecek.

Bilgi için: www.imation.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!