Yeni sezon fikstürü çekildi

Güncelleme Tarihi:

Yeni sezon fikstürü çekildi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 18, 2002 13:30

Süper Lig'de 2002-2003 sezonu fikstür kuraları çekildi; üç büyüklerin ilk hafta maç programı şöyle: Galatasaray-Samsunspor, Trabzonspor-Fenerbahçe, Bursaspor-Beşiktaş.

Haberin Devamı

Federasyon yöneticileri ve kulüp temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Futbol Federasyonu'nun Beylerbeyi'ndeki tesislerindeki  kura çekimine göre 9, 10 ve 11 Ağustos'ta oynanacak ligin ilk haftasında Galatasaray, Samsunspor'u konuk edecek. Fenerbahçe ise deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşırken, Beşiktaş ta Bursa'ya gidecek.

Süper Lig'de ilk derbi karşılaşması 6. haftada Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak:

Ligin ilk yarısındaki diğer derbiler şöyle:

11. Hafta: Fenerbahçe - Beşiktaş

16. Hafta: Galatasaray - BeÅŸiktaÅŸ

Bu arada ligin  6. haftasında da BeÅŸiktaÅŸ-Trabzonspor, 13. haftasında da Galatasaray-Trabzonspor maçları yapılacak.Â

Birinci Süper Futbol Ligi'nde 2002-2003 sezonunun ilk yarısı 22 Aralık 2002'de sona erecek. 47 günlük ara sonrası ikinci yarı 7 Åžubat 2003'te start alıp, sezon 31 Mayıs 2003'te tamamlanacak.Â

KALPAKÇIOĞLU: HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ

Haberin Devamı

Kura çekimine Galatasaray Kulübü adına katılan Sinan KalpakçıoÄŸlu, yeni sezonda en büyük hedeflerinin  Åžampiyonlar Ligi'nde büyük baÅŸarılar kazanmak olacağını belirterek, "Ä°lk maçımızı Samsunspor ile kendi sahamızda yapacağız. Ancak ligde iç ve dış sahada oynamış olmak fark etmiyor. Her maçın aynı önemi var. Galatasaray'ın bu sezon en büyük hedefi Åžampiyonlar Ligi'nde elde edeceÄŸi baÅŸarıdır. Birinci Süper Lig'de en deÄŸerli rakiplerimiz Fenerbahçe ve BeÅŸiktaÅŸ ile yine ÅŸampiyonluk mücadelesi yapacağız." dedi.Â

EKŞİOĞLU: 'AVANTAJLI BİR FİKSTÜR ÇEKTİK
   Â
Fenerbahçe Kulübü Yöneticisi İlhan Ekşioğlu da, ligin 6. haftasında Galatasaray derbisi oynayacaklarını ve bunun da güzel bir tesadüf olduğunu belirterek, "Bundan 2 yıl önce stadımızın yapımı sürerken, kale arkası tribünün açılışını Galatasaray maçı ile gerçekleştirmiştik. Geçen yıl da maraton tribünün açılışını ezeli rakibimiz ile yaptığımız karşılaşmayla gerçekleştirdik. Bu sezon da yine yapım çalışmaları süren stadımızın tam olarak açılışı Galatasaray maçında olacak. Ligin ilk haftası Trabzonspor ile zorlu bir maç oynayacağız. İyi bir kura çektiğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ALTINSAY: İYİ FİKSTÜR ÇEKTİK

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Altınsay ise, ligin ilk haftasında Bursaspor deplasmanına gideceklerini hatırlatarak, "Bursa bizim ikinci evimiz. Ayrıca İstanbul'a da çok yakın. Bursaspor ile her zaman futbol kalitesi yüksek karşılaşmalar yapıyoruz. Bu kez de öyle olacağını düşünüyorum. İyi bir fikstür çektiğimizi düşünüyorum. Çok mutluyum. Yeni sezonda arzu ettiğimiz şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz." diye konuştu.

ALPASLAN: FENERBAHÇE MAÇI LİGE RENK VERECEK
   Â
Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Salih Alpaslan, ligin ilk haftasında oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının lige ayrı bir renk katacağını söyledi. Birinci Süper Lig'de geçen sezona Beşiktaş maçıyla başladıklarını hatırlatan Alpaslan, bu maçtan galibiyetle ayrılarak, avantaj elde ettiklerini kaydederek, ''İnşallah Fenerbahçe maçında da iyi bir başlangıç yaparız'' dedi.

Haberin Devamı

ÇALIK: DEZAVANTAJ SAYILMAZ
   Â
Samsunspor Kulübü Futbol Şubesi Sorumlusu Suat Çalık da değerlendirmesinde "Kiminle ne zaman oynayacağınız çok önemli değil, sonuçta çıkıp her takımla oynuyorsunuz. Her maçın ayrı bir önemi ve havası var. Artık içerde oynamak takımlara çok fazla avantaj sağlamıyor. İlk maçı Galatasaray'la deplasmanda oynayacak olmamız bizim için dezavantaj sayılmaz. Aksine ilk maçta alacağımız başarılı bir sonucun ardından kendi taraftarlarımızın karşısına çıkmak bizim daha çok tercih edeceğimiz bir sonuçtur.'' diye konuştu.

BURSASPOR BEÄžENMEDÄ°Â

Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Fikret Üstenci, ilk 3 hafta içinde hem Beşiktaş hem de Galatasaray ile karşılaşacaklarını belirterek, ligin ilk haftalarında güçlü takımlarla eşleşmenin kendileri açısından önemli bir dezavantaj olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bursaspor'un geçen 2 sezonda da benzer fikstür ÅŸanssızlığı yaÅŸadığını anımsatan Ãœstenci, ''Geçen sezon da ilk 4 maçta güçlü rakiplerle karşılaÅŸmış ve istediÄŸimiz puanları alamamıştık. Biz, güçlü rakiplerle ligin ortalarında karşılaÅŸmak isterdik'' diye konuÅŸtu.Â

DÄ°YAR MEMNUN

Kızılcahamam'da kamp çalışmalarını sürdüren Diyarbakırspor'da, kulüp baÅŸkanı Ali Ä°hsan Kaya, fikstürden memnun olduklarını söyledi.  Kaya çekilen fikstürün Diyarbakırspor için avantajlı olduÄŸunu belirterek, ''Ä°lk maçımızı kendi sahamızda Altay ile oynamamız bizim için bir avantajdır'' dedi.Â
 
'ELAZIÄž HEYECANLI'
   Â
Birinci Süper Lig'in çiçeği burnunda takımlarından  Elazığspor'un kulüp başkanı Hayrettin Karamazı da, 35 yıl aradan sonra özlem duydukları ligde oynayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifad etti.  Lig sonunda sıralamada ilk 5 takım arasında olmayı hedeflediklerini kaydeden Karamazı, "Ancak bu olmayabilir. Ama bu şekilde düşünürsek son 3 sırada yer almayız. Dolayısıyla ligi ilk 10-12 takım arasında tamamlamaya çalışacağız. İlk maçımız Göztepe ile deplasmanda olacak. Bunun bir avantaj olacağını düşünüyorum, çünkü İzmir'deki taraftar potansiyelimiz çok yüksek.'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Ligin bir diğer yeni takımı Adanaspor'un Kulüp Başkanı Çağdaş Ergin ise, kısa bir aradan sonra tekrar Birinci Süper Lig'e döndüklerini ve yeni sezonda başarılı bir grafik çizeceklerini savundu.

Ergin, yeni transflerin kendilerini mahçup etmeyeceğine inandıklarını belirterek, ''Umarım bu sezon bize güvenenleri mahçup etmeden ligi bitiririz. Genç bir takım kurduk. Yeni transferlerimizin gidenleri aratmayacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!