Yeni sayfa

Güncelleme Tarihi:

Yeni sayfa
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 1999 00:00

Sanlı SARIALİOĞLU
Haberin Devamı

Yazıya başlamadan önce en az yarım saat masamın başında bir mumya gibi oturdum kaldım. Tuhaf bir isteksizlik. Ne yazmaya karar verdiysem, birkaç dakika sonra vazgeçtim. Beşiktaşlı'nın keyifli olmadığını biliyorum.

Toshack, yönetim, futbolcular, taraftar şimşek hızıyla kafamda yer değiştiriyor. Tepkiler, öfkeler, üslupta gaflar, hatta hakaretler, kırılan kalpler... Transferde yanılgılar, parasal sorunlar, idari yanlışlıklar. Daha neler neler... İç karartan bir tablo. Kin, hiddet, şiddet, intikam. Ne ararsanız hepsi var. Tam bir Türk filmi. Peki yine bunları mı yazacağım? Yok, hayır; hiç değilse bugün temiz, tertemiz, yeni bir sayfa açmak ve herşeye tozpembe bakmak istiyorum.

Feldkamp Beşiktaş'ta... İşte yeni sayfa için ilk fırsat. Adam yılların teknik direktörü, kariyeri belli. Aranan kan neden Feldkamp olmasın? Futbolcu, yeni teknik direktörün gözüne girmek için iki misli çaba harcayacak, her adımına dikkat edecek. Sadece bu bile takımın performansının artmasında önemli bir unsur değil mi?

Ligde yarış devam ediyor. Kupada da Beşiktaş finalist. Feldkamp aşısıyla Kartal birdenbire kanatlarını açamaz mı? Kim buna, ‘‘Kesinlikle hayır’’ diyebilir. Futbol ilginç oyundur; bir anda herşey neden tersyüz olmasın?

TEK ÇIKIŞ YOLU

Bu sezondan daha da önemlisi gelecek sezon. Feldkamp takımı görecek, tanıyacak, planını, programını, transfer stratejisini ona göre saptayacak. Yönetimin istifa etmeyeceği apaçık ortada. İstifa edecek yönetim, yeni bir teknik direktörle anlaşma yapar mı? O halde istifa etmeyecek bir yönetimi zorlamanın Beşiktaş'a ne gibi bir faydası olur? Ayrıca yönetim harıl harıl para arıyor. Para aramak, ‘‘Gelecek sezon güçlü bir takım oluşturacağım’’ demektir. Tamam, güzel; Feldkamp önerecek, yönetim ciddi bir biçimde araştıracak, alınacak oyuncuları izlettirecek ve gelecek sezon fırtına gibi bir takım yaratılacak. Bunlar hayal değil, rahatlıkla olabilir. Yeter ki bilinçli davranılsın ve eski hatalar tekrarlanmasın.

PİŞMAN ETMEYELİM

Ben şu dakikadan itibaren Feldkamp'la yeni bir sayfanın açıldığına kendimi inandırmaya çalışacağım. Beşiktaşlı taraftar da takımından başarı bekliyorsa kendisini böyle düşünmeye zorlamalı. Bu kargaşa ortamı artık sona ermeli. Gerçekten yorulduk, çok yorulduk. Hep beraber de yıprandık. Feldkamp'ı ülkemize geldiğine geleceğine bin pişman etmeyelim. Adamın hevesini kursağında bırakmayalım. Feldkamp'ı yeni bir nefes, yeni bir sayfa olarak görelim, en azından görmeye çalışalım. İnanın bana bu aşamada tek çıkış yolu kucaklaşmak, bütünleşmek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!