Yemek yarışması var

Son yıllarda, özellikle internet üzerinden yapılan yemek yarışmalarının sayısı hızla arttı. Bu durum beni çok mutlu ediyor.

Haberin Devamı

İşte geçen hafta da Tamek Gıda adına bu yarışmalardan birini gerçekleştirdik. ınternet üzerinden gönderilen binlerce tarif, Tamek Mutfak Keyfi sitesinde toplandı. Sonra günlerce süren elemeler yapıldı. Finale kalan beş yarışmacı, ıstanbul’da bir mutfak okulunda buluştu.

Finale kalmak, ta Mersin’den gelen Cemile Hanım’ı o kadar mutlu etmişti ki, hayatında ilk defa çocukları ve eşi yanında olmaksızın uçağa binip ıstan-bul’a gelmişti. Otelde bir gece misafir edilip yarışmanın yapılacağı mutfağa geldiğinde, yüzündeki mutluluk ifadesi yarışma sonuna kadar devam etti. Cemile Hanım’ın yaptığı tepside kumpir, bizleri, yani jüri üyelerini memnun etti.

Henüz 24 yaşındaki Kübra Yaman’ın tahinle yaptığı patlıcan beğendinin tadınaysa doyamadık. Kübra, ileride mesleği olan mühendisliği mi yapar, aşçı mı olur bilemiyorum.

Özlem’in yufkalı rulo köftesi, Canan’ın yaptığı islim kebabı, Ebru’nun tesadüfen keşfettiği piliç topkapı yemeği biz jüri üyelerini seçim yapmakta zorladı.
Yarışma günü, hem eğlen-celi hem de çok eğiticiydi. Yarışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, yemek yarışmalarının sayısının artmasını diliyorum.

Haberin Devamı

MISIRLI BORABAY SALATASI

YAPILIŞI
Yeşillikleri yıkayıp süzdükten sonra elinizle iri parçalara ayırıp derin bir salata kasesine yerleştirin. Salatalık turşularını tavla zarı formunda doğrayıp kiraz domatesleri ortadan ikiye böldükten sonra yeşilliklerin üzerine ekleyin. Mısırı da üzerine serpiştirin.

Diğer taraftan, sosu hazırlamak için tatlı hardal ve mayonezi küçük bir kaseye koyun. Üzerine sirke ve limon suyunu ekleyip çatalla iyice çırpın. Tuz ve karabiberi serpip varsa portakal suyunu ilave edin. (Portakal suyu yemeğe lezzet katacaktır.)
Sos malzemelerini iyice çırptıktan sonra salatanın üzerine gezdirin. Karıştırıp servise sunun.

· 8-10 adet yeşil salata yaprağı (Akdeniz yeşilliği kullanabilirsiniz.)
· 4 yemek kaşığı dolusu konserve mısır
· 2 adet salatalık turşusu    (10-12 santim uzunluğunda)
· 8-10 adet kiraz domates (2 adet orta boy domates de kullanabilirsiniz.)
Sos için;
· 2 çay kaşığı tatlı hardal
· 4 çay kaşığı dolusu mayonez
· 4 çay kaşığı sirke (Üzüm ya da elma sirkesi kullanabilirsiniz.)
· 1 adet limonun suyu
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· Varsa 1 adet orta boy portakalın suyu

Yazarın Tüm Yazıları