Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Ölmeden önce

Ölmeden önce yapabileceğin hiçbir şey için geç kalmış sayılmazsın.

Haberin Devamı

O yüzden; “Ay yaşım bilmem kaç, bu saatten sonra olmaz!” cinsinden tavır ve cümleleri hiiiç duymuyorum. Umursamıyorum.
Anneannem 60 yaşından sonra okuma yazma öğrendi. Annem 60 yaşında ehliyetini aldı.
Can çıkmadan çaba bitmez.
Yaşı asla bir sınır veya engel değil insana. Kafası sınır, kafası.
Kafan istemiyorsa, yaşını bahane etmeyeceksin. İnsan istedikten sonra, niyeti varsa yapar.
Ya da dener.
İlla istediğin şeyin olması da gerekmiyor. Denemesi bile büyük adım. İçinde kalmaz en azından. “Denedim, olmadı” diyebilmek, “Acaba deneseydim olabilir miydi?” demekten sonsuz kat daha iyi.
Hastalıklar, üzüntüler, engeller... Hiçbiri bahane olamaz niyete.
İnsan elindekini kaybetmeden, yapabileceğini, deneyebileceğini anlayamıyor belki de. O yüzden bin kere yazdım, hiç üşenmeden bin kere daha yazarım. Yazacağım.
Bahane dediğimiz, adı üstünde bahane.
Yonca
“hadi”

Haberin Devamı

Dikkat Carl Lewis!

Bu efsane adamı hatırlamayan var mıdır ki? Bir zamanlar o koşar, biz bakardık. Olimpiyat ve Dünya rekortmeni hani... Dokuz Olimpiyat madalyası var. Rüzgarın çocuğu yani...
İşte bu efsane adam, Avrasya Maratonu öncesi Nike’ın sponsorluğunda 8 Ekim’de düzenlenecek “We Run Istanbul”un son koşusuna katılıp gençlerle birlikte koşacak. Eğer nasıl koştuğuna yakından bakmak, hatta onunla koşmak ve ilham almak isteyen varsa, yarın saat 15:00’de Caddebostan sahile koşsun. Ayrıntılı bilgi ve başvuru için Nike Running Turkiye Facebook http://www.facebook.com/nikerunningturkiye sayfasına bakabilirsiniz.

1 çocuk

Malum ben de 16 Ekim Pazar günü Avrasya’da TEGV için 15km koşuyorum. 1 çocuğun 1 yıl eğitim alabilmesi için sadece 60TL bağış gerek. Koca 1 yıl için 60TL evet. 1TL bağışlasanız bile koşacağım. Bağışın küçüğü büyüğü yok. Yok. Yok. Yok. Birilerinin küçük bağışları ile diğerlerinin küçük bağışları birleşir, bir sürü çocuk okuma hakkı elde eder elbet.
Nasıl bağış yapaksınız?
Hesap Sahibi: TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı)
Banka: Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.
Hesap IBAN: TR 740006701000000001000000
Açıklama kısmına: YTokbas/AAO/Kendi adınız ve soyadınızı mutlaka yazın!

Haberin Devamı

Ulaş Önol

İzmirli ve 77’li... Denize olan tutkusu nedeniyle İTÜ Denizcilik Fakültesi’ne gitmiş. Altı yıl boyunca okyanus aşırı gemilerde çalışıp 40’ı aşkın ülke görmüş. 2008’de Adım Adım üyesi olarak, Sivil Toplum Kuruluşları adına yardımseverlik koşularına başlamış.
Katılmış olduğu üç yarı maraton ve bir triatlon yarışında; TOG, TEGV, TOFD için yaklaşık 150 kişiden 10 bin TL’yi aşkın bağışı ihtiyaç sahipleri ile buluşturmuş. Türkiye çapında triatlon, orienteering, dağ maratonları ve macera yarışlarına katılıyor. Doğa ve sporla iç içe bir yaşam sevdiğinden, aynı zamanda Dağ Keçisi Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği’nin kurucu üyesi.
Uzakyol kaptanı Ulaş, İstanbul’da OMV Petrol Ofisi A.Ş.’de enspektör... Ulaş’ın hayata, sevgiliye, aşka olan duyarlılığını dile getirdiği “Mor plaj” isminde bir de şiir kitabı var. Yani insan isterse hem işadamı, hem sporcu, hem de şair olup ihtiyacı olan birçok insanın hayatına da değebiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları