Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Kemerburgaz

Kemerburgaz’dan İstanbul’a yayılan tehlike diye Facebook’ta ararsanız, tehlikenin detaylarının anlatıldığı gruba ulaşacaksınız.

Haberin Devamı

Kemerburgaz ahalisi çevre ve insan sağlığına zararlı atıkları olan bir şirketten ciddi şikayetçi. Çevre Müdürlüğü’nün ve dolayısı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tesisin faaliyetleri açısından da müdahalede bulunmalarını sağlamak için kamuoyu gerek.

İddiaya göre söz konusu şirket “çöp gazından elektrik üretme” iddiası ile mevzuata uygun olmayan şekilde muhtelif tahsis, izin ve lisanslar alarak faaliyete geçmiş bir tehlikeli atık bertaraf tesisi. Alışık olduğumuz türde bir “ev çöpü-katı atık” depolama, yakma ve imha tesisi değil.

Büyükşehir Belediyesi yetkililerince iki kez mühürlenmesine karşın mühürleri kırarak faaliyetine devam eden bu tesise bir şeyler yapmak gerek. Üstelik bu şirketin yarattığı çevresel tehlike bir tek Kemerburgaz için değil, tüm İstanbul için ciddi bir tehlike. Tesisten yayılan kirlilik İstanbul’un içme sularına karışıyor. Hatta bir su şirketi kaynaklarından birini bu yüzden kapatmak zorunda kaldı.

Dikkat!
Yonca
“elçi”

Haberin Devamı

Pazar şenliği

Başakşehir Belediyesi bu pazar 10km yol ve 3km halk koşusu düzenliyor. Her iki koşu da Bahçeşehir Gölet Mevkii Doğa Parkı’ndaki Bahçeşehir Arena’dan başlayıp bitecek. Kayıtlar ücretsiz olarak www.marathonist.info adresinden yapılabilir. 

Durmayın!
Yonca
“hasret”

Atletizme canım feda

17 yıldır düzenlenen Yılmaz Sazak Uluslararası Yaş Grupları Atletizm Yarışmaları, 2 Haziran Cumartesi günü, yani yarın, İstanbul ENKA Spor Kulübü Sadi Gülçelik Spor Sitesi’nde gerçekleştirilecek. 17 yıldır azimle 12-17 yaş arası atletizm sevdalısı gençleri motive etmek amacıyla yapılan bu yarışmaların yanında, Yüksel İnşaat “YÜKSELen Yıldızlar” adı altında 18 yaş altı başarılı atletlere de sponsorluk desteği veriyor. Uluslararası arenadaki dereceleriyle YÜKSELen Yıldızlar arasında Pınar Aday, Nimet Karakuş ve Toros Pilikoğlu var.

Her yıl 20’ye yakın ülkeden 1500’den fazla genç atlet yarışıyor. Yılmaz Sazak U.Y.G. Yarışmaları’nda son 6 yılda ulusal ve uluslararası toplam 76 rekor kırılmış bilmem haberiniz var mıydı? Gel de sevinme!

Hadi çocuklar iyi yarışlar.
Aklım sizde.
Yonca
“amatör”

Haberin Devamı

Karneyle kitap

İş Bankası 5 yıldır karnesini getiren öğrenciye kitap armağan ediyor. Bu yılki karne hediyesi Sait Faik’in öykülerinden derlenen ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından hazırlanan “Sait Faik’ten Çocuklara Hikâyeler” isimli kitap. İlköğretim öğrencileri kitaplarını 8 Haziran’dan itibaren herhangi bir İş Bankası şubesinden alabilirler. Hadi!

Yonca
“kişi kendinden bilir İŞ’i”

Dikkat sığ olabilir!

Her yaz bir sürü insan denize, havuza girerken derin zannedip atlıyor ve çok ciddi sakatlanabiliyor. Ölümle de sonuçlanabilecek önlenebilir bir kaza bu.
Havuza ve denize atlarken, lütfen çok dikkat edin. Eğer havuz kenarlarında ve iskelelerde derinlik uyarısı yoksa, atlamayın. Atlayacak kişiyi uyarın. Hayat kurtarın. Yetkililere mutlaka bildirin. Mutlaka.
Aman diyeyim!
Yonca
“ağzı yanık”

Yazarın Tüm Yazıları