Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Biz Dubai’de 6 yıldır 23 Nisan’ı kutluyoruz

6 yıl önce, eş veya iş durumundan Dubai’de yaşayan anneler olarak çocuklarımızla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için bir şeyler yapmayı hayal ettiğimizde, kutlamaların 6. yılına giren kocaman bir gönüllü ortak yapıma dönüşeceğini düşünmemiştik.

Haberin Devamı

Yıllardır bir dolu bürokratik engel, hatta kimi zaman politik sıkıntılarla karşılaşmış olsak da, bu işe emek ve gönül veren hiçbir arkadaşım vazgeçmedi.
Birbirimize gurbette derman olalım diye kurduğum Sultans of Dubai grubundan Melike Akgün Shanabo, Ayça Günay Özdol, Diler Elverici, Tülay Farra, Züleyha Dokuyucu, Funda Özüdinler, Fatma Kısa Bouzaidi, 95. yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Dubai Başkonsolosumuz Erdem Ozan ve Dubai Türk İş Konseyi’nin de desteğiyle çocuklarımız için bir karnavala döndürmeyi başardı yine...

KOŞUDAN FOTOĞRAFLAR

Düşünebiliyor musunuz, 6 yıldır Türkiye’den halk oyunları ekipleri gelip bizlerin evlerinde misafir oluyor. Nasıl her sene Türkiye’ye dünyanın her yerinden çocuklar gelirse, burada da bize kendi memleketimizin çocukları misafir oluyor.
Çocuk Bayramı’nı 1 de değil, 2 gün boyunca kutluyoruz her sene.
Kutlamalara ilk önce, çocuklara özel “23 Nisan Koşusu” ile başlıyoruz.
4-6 yaş grubu 200, 6-9 yaş grubu çocuklarımız 400, 9-12 yaş grubundakiler de 800 metre koşup her biri madalyalarını güle oynaya alıyorlar. “Emeklemek de dans etmek de serbest. Yeter ki eğlenin siz. Kaybetmek yok” diyoruz. Çekinenleri teselli ediyoruz. Kimisi başta annesinin elini bırakmıyor, sonra anneyi isteyen yok.
Sonuç unutulmaz bir anı!
Çocuklar o kadar güzel ki!
Madalyasını alan “Bi kere daha oynayabilir miyim Yonca Abla?” diye soruyor ya, o zaman olmuştur bu iş. Bir çocuk bile sporu “oyun” kadar eğlenceli yaşamış olsun Çocuk Bayramı’nda, daha da bir şey istemem.
Daha yeni yürüyen miniklerin bile katılımlarını görmek, karnındaki bebeğiyle büyük çocuğuna bu sıcakta eşlik etmeye çalışan annelere tanıklık etmek, hepimiz adına büyük umut ve mutluluk.
Bununla kalmadı kutlamalar tabii. Bugün de devam ediyoruz.
Bugün siz bu yazıyı okurken, Kilis Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin gülen gözlü çocukları Zehra Nur Fakıoğlu, Meltem Tosun, Elif Yılmaz, Ayşegül Cinoğlu, Dilara Ertürk, Emre Kaçar, Mehmet Şahin Polat, Mehmet Sayar, Yasin Gül ve Murat Ay, halk danslarıyla hepimizi coşturuyor. Onları bize getiren Okul Müdürü Mehmet Kurt’a ve bize güvenip emanet eden ailelerine de selam olsun.
Yoook daha bitmedi, durun.
Mavi Uçurtma Komedi Tiyatrosu “Çılgın Nuri Tembel Kamber” adlı çocuk oyununu Dubai’de çocuklarımıza oynamak için geldi. Sayelerinde bizim çocuklarımız da ilk defa Dubai’de Türkçe çocuk tiyatrosu izleyebilme şansı elde etti.
Yıllardır bütün bunları gerçekleştirebilmemiz için bizi hiç yalnız bırakmadan destek veren ana sponsorumuz Pınar ve THY’na ne kadar teşekkür etsek az.
Ayrıca MNG, Zetaş A.Ş ve sahibi Türk asıllı bir doktor olan Health Bay Polyclinic de bizi yıllardır destekliyor. Bazı Türk restoranları ve firmalar da çocuklarımız için ikramlıklar ve hediyeler yollayarak yanımızda oldular.
Yurtdışında yaşarken güç ve gönül birliğinin böylesini yaşamak, paha biçilmez bir gurur. İnsan, dünyanın neresinde olursa olsun, sahip çıkmak ve yaşatmak istediği değerleri için başka türlü bir sevgiyle emek veriyor. Değerini biliyor.
Büyüdükçe daha da çok önemsediğim “egemenlik ve çocukluk” kavramlarının bir arada kutlandığı 23 Nisan’ı, çocuklarımıza güzel hatırlayacakları şekilde yaşatabilmek için yıllardır çaba veren tüm eski ve yeni arkadaşlarıma, hepimiz adına ben teşekkür ederim.
Bütün bunları da bunca ince detay şunun için yazdım; evet en güzel bayram bu bayram.
Bütün Dünya’ya barışı getirebilecek tek gücün, masumiyetin Bayramı.
Çocuk Bayramı’mız hepimize kutlu olsun.
Yonca
“koca çocuk”


Yazarın Tüm Yazıları