Dünyanın bir numaralı ve en pahalı kırmızı şarap üreticisi Christian Moueix, arkadaşımız Yener Süsoy'a dünyaca tanınmış bir marka olmalarında Kennedy ailesinin rolü olduğunu söyledi.
Ben Petrus'u çok sık içmem, belki haftada bir şişe açıyoruz. Onu da dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimiz için. Her gece Petrus içilmez, olursa da herhalde çok sıkıcı gelir. Petrus çok güçlü, gövdeli, dolgun bir şarap olduğu için beyaz et, balık, tavuk, tavşan etleriyle içilmez. Ona en çok yakışan kırmızı et, özellikle geyik eti ve yıllanmış çedar türü peynirdir. Petrus Pomerol'ü yılda en çok 30 bin şişe çıkıyor. Fıçı tadımından alırsanız fiyatı 100 eurodur. Daha sonra bu ürün raflarda 500'den başlayıp mahsulüne göre 1500 euroya kadar yükselir. Mesela çok iyi mahsul veren 1982 ürünümüzün şişesinin raf fiyatı 2500 euro, restoranlarda ise bunun kat kat üstünde. Petrus'un bu kadar ün kazanmasında Başkan Kennedy ve ailesinin büyük payı vardır. 1950'lerde bu şarabımızı dünyada en çok tüketen onlardı, babam Başkanın siparişlerini özel kasalarla gönderirdi. Başkan Nikson ile Zaire Devlet Başkanı Mobutu da sıkı müşterimizdi. İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in taç giyme töreninde ise konuklara sunulan tek kırmızı şarap Petrus oldu. Bugünkü müşterilerimiz arasında Julio Iglesias, Sting gibi yıldızlar da var. Size hep erkek adı verdim, çünkü çok güçlü olan bu şarabımız pek kadınsı değil. Derinliği, uzunluğu çok olan bir şarap, alkol derecesi 14, çok da yoğun.