Paylaş
Doktorlar niye fatura vermez!
Doktorların -hangi ihtisasta olursa olsun- hemen hemen hiçbiri aldıkları yüksek vizite ücretlerine karşılık hiçbir zaman makbuz vermezler. (Dürüst doktorları bunun dışında tutuyorum.)
Bunun dışında, hastanelerde de çalışanlar oraya başvuran hastaları bir bahane ileri sürerek -doktor ameliyatta vs.- muayenehanelerine göndertmekte ve burada da makbuz vermedikten başka makbuz isteyenlerden sekreterleri vasıtasıyla yüksek ücret talep etmektedirler.
Bu vize ücreti bazı doktorlarda 20 milyonu bulmaktadır.
Çok kazanan ve vergi kaçıran bu doktorları Maliye neden takip etmez? Bir Defterdarlık elemanlarından biri hasta gibi davranıp çıkan hastalara makbuz alıp almadıklarını sorarak bu kontrolü kolaylıkla yapabilir.
Maliye'nin bunu neden yapmadığı anlaşılır şey değil. Söz konusu tespitler özellikle Şişli, Nişantaşı ve Maçka semtleriyle ilgilidir.
İrfan SAYAN-ŞİŞLİ
Fare bürokrasisi!..
LİSEDE okuyan kızımdan, okulda laboratuvarda deney yapmak için fare istemesi üzerine Sıhhıye'de bulunan Hıfzıssıhha Kurumu'na 4.3.1998 tarihinde gittim. Kapıdaki görevliler vezneye gidip ücret yatırmamı istediler. Vezneye gidince ayrı binadaki evrak servisine gönderdiler. Evrak servisinden, dilekçe yazıp başkan yardımcısına havale için gönderildim. İlgili başkan yardımcısı toplantıda olduğundan beklememi söylediler. Sekretere rica ettim başka bir başkan yardımcısına havale yaptırdım. Aynı binadaki evrak servisinde kayıt yaptırdım. 150 metre ilerde ayrı binada olan vezneye giderek ücreti yatırdım. Makbuz ile Havaalanı yolu üzerindeki serum çiftliğine gitmemi söylediler. İşyerimden izin alıp gelmem ve buradan ayrılmam yarım işgünümü aldı. Yine bürokrasi işlemleri korkusu ile serum çiftliğine gittiğimde orada kolaylık ve güleryüz göstererek beni şaşırttılar. Hıfzıssıhha Kurumu yöneticileri kobay hayvanı satın almak isteyen vatandaşlara böyle eziyet etmek yerine doğrudan serum çiftliğine göndererek makbuzu orada kestirse kolaylık sağlanmış olur.
Ali AKAY-ANKARA
Baraj gölüne kanalizasyon akıyor
TRAKYA'nın en büyük barajı, Karaiğdemir Barajı'dır. Barajın suyu Hayrabolu'nun tüm köylerince sulama amaçlı kullanılmaktadır. 25 bin nüfuslu Malkara'nın kanalizasyonu, hiçbir işleme tabi tutulmadan Gönençe köyünden baraj sularına karışmaktadır. Karaiğdemir bugün gün geçtikçe Haliç ve İzmit Körfezi'ne dönüşmektedir. Köylüler bu suyla bahçe tarımı yapıyorlar. Ergene Nehri gitmişken, bu barajı kurtarmak gerekmiyor mu?
Hüseyin DAĞ-MALKARA Akraba evliliği yasak olsun...
ŞU günlerde TBMM'de Medeni Kanun'la ilgili olarak önemli değişiklikler içeren yeni yasa tasarısı görüşülmektedir.
Ülkemizde akraba evliliği nedeniyle yaşamlarını sakat olarak sürdüren 800.000'den fazla insan vardır.
Bu çağdışı uygulamaya son vermek için yeni yasaya akraba evliliğini yasaklayan bir madde eklenmesi için, parti yöneticilerini ve diğer ilgilileri uyarmayı bir görev biliyorum.
İlkellik göstergesi bu uygulamaya son vermek için, sizlerin vicdani bir sorumluluk altında olduğunuzu düşünüyor ve ilgili kişi ve kuruluşları uyarmanızı rica ediyorum.
Asım Can-İSTANBUL
ANTALYA Lisesi ve Mezunları Vakfı (ALİV) Genel Müdürü Cemal Altan'dan: Lisemizi modern bir eğitim yuvası haline getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Bugüne kadar 35 bin mezun vermiş olan lisemizin ulaşamadığımız mezunlarına köşeniz aracılığıyla ulaşmak istiyoruz. İrtibat: 0242-243 12 12.
GÜNÜN SÖZÜ
‘‘(İzmir'de bir maymunun alkole alıştırılması, Hong Kong'dan getirilen 1200 muhabbet kuşunun ölmesi, Belgrad Ormanı'ndaki başıboş hayvanlar ölsün diye zehir serpenlere karşı...) Bu toplum nasıl bu kadar merhametsiz hale geldi. Hayvan Hakları Yasası Meclis'te görüşülemiyor. Hayvanlar konuşamıyor, haklarını savunamıyor, Meclis'in kapısına dayanamıyor diye bu kadar duyarsız olunur mu?’’
(Çevre Bakanı İmren Aykut)
Paylaş