TEDAŞ arazisi ve baz istasyonları

ANKARA’da İnönü Bulvarı No: 27’de, ‘enerji ve elektrik’ ile ilgili kamu kurumlarının yer aldığı binaların bahçesine, TEDAŞ’ın oluruyla, yeni bir baz istasyonu konduruldu.

Ve komşu Yüksel Sitesinin çok yakınındaki bu arazide artık iki baz istasyonu var.
Baz istasyonlarının canlı sağlığı üzerindeki olası etkileri görece yeni bir konu sayılabilir.
Ancak söz konusu olan, insan ve çevre sağlığının en küçük bir riske bile atılmamasıdır.
Gerçekten, bilim adamları arasında, ‘Baz istasyonları zararsızdır’ diyen artık neredeyse kalmamıştır.
Ondan ötesi, ‘ne kadar uzaklıkta kurulsun?’ sorusuyla da geçiştirilebilir gibi değildir...
‘Güvenli mesafe’ üzerinde mutabakat olmadığı için de; bu türden yapılar; apartman, konut, okul, yuva, hastane, camilerden -mümkün olan- en uzak yerlere taşınmaktadır.
Yargıtay’ın son kararları da konuya dikkat çekmektedir. (Bkz. Milliyet internet. 05.01.2009. “Yargıtay yönetmeliğe uygun baz istasyonlarını da zararlı buldu”)
Cep telefonlarımızı gece kapatabilir, TV’ler başta olmak üzere elektrikle çalışan cihazlarımızı ‘bekleme’, ‘stand-by’ durumunda bırakmayabiliriz...
Ancak yanı başımızda 24 saat aktif olma potansiyelini taşıyan ve radyasyon yayan baz istasyonlarına karşı çaresiziz...
Umulur ki, tüm saygın kamu kurumlarımız ile sosyal faydalar da yaratan şirketler, insan ve çevre sağlığı konusundaki duyarlıklarını koruyarak, baz istasyonlarını yaşam alanlarının uzağına taşırlar.
R.Bülend KIRMACI

Suçlular yargılanıyor

SS. Maltepe Pazarı Kooperatif Yönetimi “Maltepe Pazarı esnafının haykırışı”(31.1.2010) başlıklı yazıya şu açıklamayı yapıyor:
“2006 Yılında Maltepe Pazarı esnafı eski yerinden, Çankaya Belediyesi’nin olaylı yıkımıyla kaldırılmıştır. O günkü Çankaya Belediyesi yönetimi esnaf başı 10 ile 16 bin TL karşılığı paralar istiyerek önce Emek Pazarı’nını, sonra da Cebeci Pazar yerini, 16 yıldır Maltepe’de ticaretine davam eden Maltepe Pazarı esnafına dayatmıştır. Bunu karşılamaya gücü yetmeyen 406 esnaf işyerini vede işini kaybetmiş sokağa terkedilmiştir. Oysa İstanbul’dan gelen esnaflara sosyete pazarı adı altında; Sıhhıye Pazarı’nı, Ayrançı Pazarı’nı vb. Ankara’nın en güzel pazarlar yerlerini tahsis etmiştir.
407 esnafın imdadına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yetişti. Soruna çare olarak eski havagazı fabrikası alanını 15 Temmuz 2006 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nden karar alarak Maltepe Pazarı esnafına tahsis etmiştir. 406 esnafa iş 1.000 aileye 4000 kişiye aş vermiştir. O tarihten itibaren Maltepe Pazarı Sey. Sat. Day. İşl. Kooperatif yönetimi üyeleriyle beraber 14 kişiden oluşmaktadır. Maltepe Pazarı’nın yeni yerindeki inşaatından ve daha sonraki tüm işlerden sorumlu olanlarda bunlardır.
02.03.2009’de yapılan olağan genel kurulda eski başkan Alpay Bahçeli ve yönetiminin gelir gider bilançosu ibra edilmemiştir, yönetime seçilen yeni yönetimin denetim kurulu elemanlarının yaptığı tetkiklerde 2 trilyona yakın bir yolsuzluk saptanmıştır.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığımız başvurunun arkasından Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlar Büro Amirliği’nin görevlileri operasyon yaparak eski başkan Alpay Bahçeli ve 12 eski yönetim kurulu üyesi ile bu kişilerle bağlantılı bunlara sahte fatura temin eden yapılmayan işleri yapılmış gibi gösteren 10 kişiyi daha göz altına almışlar mali polisin yeni yönetime istendiği halde verilmeyen 5.6.2009 tarihinde kooperatife ait bir çok evrakları, faturaları, banka hesap cüzdanı, tahsilat makbuzu ve çok sayıda senet ele geçmiştir.
Zanlılar Kooperatifler kanununa muhalefet, zimmet, sahtecilik ve 6136 sayılı ateşli silahlar kanuna muhalefetten yargılanmaktadırlar. Tüm yolsuzluklara imza atan 2007 yılından 2009 martına kadar Kooperatif yönetiminde olanlardır, şuanda yargılanmaktadırlar.
ANFA’nın değerli yöneticilerine sorunlarımızın çözümünde şimdiye dek bize verdikleri destekten dolayı teşekkür eder; asılsız, mesnetsiz karalamaları yapanları Maltepe Pazarı esnafı olmadan adımıza komplo düzenleyenleri ve kooperatif yönetimine sorulmadan böyle bir yazıyı yazanlarıda kınıyoruz.”

Anma konseri

DR. Evrim Kimyonok anısına düzenlenen anma konseri bugün 19.00’da Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi Kültür Merkezi M Salonu’nda yapılacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından piyanist Fügen Serbest, tenor İhsan Ekber, bariton Tuncer Tercan ve Yeni Türkü kurucusu Patolog Dr. Selim Atakan yer alacaklar. (Giriş ücretsiz)
Yazarın Tüm Yazıları