Paylaş
Şimdi HGS çıktı, KGS kaldırıldı. Sonuçta köprüden seri geçiyorsunuz, ikisi de benzer teknoloji ürünü, geçişiniz esnasında kredinizden düşüyor.
Dikkat ettim, yalnızca Avrupa yakasından köprü üzerine yeni girdiğinizde göz seviyesinden yukarıda üst tabelalara OGS ve HGS için yönlendirme koymuşlar, ancak onu kullanan bundan geçemez, geçerse şu kadar cezası vardır diye bir ibare mevcut değil. Zaten o tabelayı, OGS ve HGS’den başka bir şekilde köprüden geçilmez diye anlayanlar herhalde aptal değiller.
Şimdi konuya geliyorum, gişelere yaklaşırken hangi şeritte olursanız olun, bir geçiş sistemi cihazınız var zaten, hangisi olduğunu bir an düşünemiyorsunuz ve o bölgede soldan sağa veya sağdan sola şerit değiştirmek hem imkânsız, hem son derece tehlikeli, bir bakıyorsunuz giriş yaptığınız gişe sizin cihazı tanımıyor, kaçak geçiş yazıyor (Mesela HGS kullanıyorsunuz, OGS’den geçmişsiniz), önemsemiyorsunuz, diyorsunuz ki kaçak geçiş yapmadım kredim var, plakadan kontrol ettiklerinde silinir, normal geçiş yazılır...
Ama yanılıyormuşuz meğer. Devlet, yani karayolları, her iki sistemi birden her gişeye koymaz, sizin gibi yanlış yerden (!) geçiş yapıldığında kaçak geçiş sayarmış.
Evinize bir bakarsınız kaçak geçiş (!) yaptığınız için ceza tutanağı gelirmiş.
Allah aşkına Trafik Vakfı konusunda yazdığınız yazıdaki gibi, devlet bize burada da tuzak mı kuruyor?
A. Sami TAŞDEMİR
Bir günde 4 ceza geldi
FİRMAMIZDA bulunan araçlara bugün içerisinde 4 adet ceza geldi, bunlardan ikisi en komik olanları, biri 80 km diğeri 79 km olarak hesaplanmış. Bu ortalama hızları neye göre hesaplayıp gönderiyorlar bilmiyorum ama devletin bütçe açığı olduğu ve Suriye’ye, oraya buraya yardım göndermek için vatandaşına hız tuzağı kurduğu açıkça belli oluyor.
Merve ÖNSEVER
Ankara’da da aynı tuzak
“DEVLET vatandaşına hız tuzağı kurar mı” yazınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Sizin bahsettiğiniz olay İstanbul’da, benim yaşadığım aynı olay ise Ankara’da gerçekleşti. 800 metrelik bir uzunlukta olan yol üzerinde radar kurulmuş ve geçen herkese mübalağasız ceza yazıldı. Tarih 23 Nisan 2013 mevkii Siteler Plevne Caddesi. Hız sınırı 50 km, yazılan ceza 343 TL.
Demek ki bir talimat doğrultusunda bu işlemi yapmakta trafik şubeleri.
Nail ÇOLAK - ANKARA
Bu kadar taciz olamaz
RADAR cezaları ile ilgili konuyu dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Ben Konya’da yaşıyorum. Konya’da her taraf trafik polisi ve radarla kaplı. İstanbul’dan bile çok ceza kesilen bir şehir. Suçumuz ne anlamadık. Bir günde iki defa gizli kurulan radarlara yakalandım. 1 kilometre farkla, 78 km (Üst sınır 77) ile ceza yedim. Kameralar zaten her yerde var. Vatandaşı bu kadar taciz etmenin anlamı nedir? Vatandaşa tuzak kuruluyor. Konu ile ilgili hassasiyetinizden dolayı teşekkür eder, konu ile ilgili yazılarınızın devam etmesini isterim.
Cengiz SOYSAL
Biliyor musunuz
Emekli astsubaya 300 TL zam önerisi
CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu’nun Suriye’de ikinci yılını dolduran çatışmaların başta güney illerimiz olmak üzere, ülkemize yönelik ekonomik ve sosyal etkilerinin belirlenmesi ve tespit edilecek olumsuz etkileri en aza indirecek tedbirlerin araştırılması amacıyla Meclis araştırması açılmasını istediğini...
CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir’in, emekli aylığı alan astsubaylara, her ay emekli aylıklarıyla birlikte 300 TL tutarında ek ödeme yapılması amacıyla, ‘Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılmasını isteyen bir önerge verdiğini...
MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın, Ankara’daki üniversite kampuslarında (özellikle Gazi Gölbaşı Kampusu) dağıtılan yemeklere şap katıldığına dair şikâyetler üzerine bu konuda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sorular yönelttiğini...
İSTANBUL Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin burslu öğrenciler yararına (hemşerileri) Ali Poyrazoğlu’nun, Asi Kuş adlı oyunu Trump Tower’da bugün 19.30’da oynayacağını...
OKUYUNUZ
Kılıçdaroğlu, “Ne kadar büyüyoruz“ konusunda ne dedi?
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Tekirdağ, Çerkezköy ve Çorlu’da Sanayi ve Ticaret Odalarını ziyaret etti, bu arada Çorlu’da Trakya’daki sanayicilere hitaben bir konuşma yaptı.
Kılıçdaroğlu’nun altını çizdiği konular şöyleydi:
- Türkiye ekonomisinin büyüdüğüne dair sürekli olarak haberler çıkıyor... TUİK’in rakamlarınagöre, Türkiye 1946-2002 yılları arasında %5.2 oranında büyürken, 2003-2012 ise büyümenin %5.1 oranında kaldı
- Büyümüyoruz, geçmişe göre daha küçük rakamlarda büyüyoruz.
- Yeni bir kur politikasına ihtiyaç var. Bu dolar kuruyla bu sanayi büyümez. Kur dengeli olacak ama sanayicinin rekabet gücünü güçlendirecek.
- Büyümüyoruz, geçmişe göre daha küçük rakamlarda büyüyoruz.
- Ortalama yüzde 5 büyüyoruz ve işsizliğimiz var, yüzde 10’un altına düşmedi.
- Yeni bir kur politikasına ihtiyaç var. Bu dolar kuruyla bu sanayi büyümez. Kur dengeli olacak ama sanayicinin rekabet gücünü güçlendirecek.
Salonda bulunanlara hitaben, “Bizi tanımanızı isteriz” diyen Kılıçdaroğlu, iş dünyasıyla arasında mesafe olmayan partilerinde genç ve yetenekli kişilerin bulunduğunu bildirdi.
PARTİLER YASASI
KILIÇDAROĞLU, seçim yasasının bir an önce değişmesi gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:
“Siz milletvekili seçtiğinizi sanıyorsunuz. Hayır efendim, biz şöyle yapıyoruz. Biz oturup milletvekili listelerini yazıyoruz. Sizin önünüze koyup bunlara oy vereceksiniz diyoruz. Oy vermezseniz ayrıca size ceza veririz diyoruz. Bu demokrasi değil. Milletin vekilini kendisini seçmesi lazım. Bunun için siyasi partiler yasasının değişmesi gerekiyor. Ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak, açık çek veriyorum. Gelin siyasi partiler yasasını değiştirelim. 12 Eylül darbecilerinin yaptığı siyasi partiler yasası, Türkiye’yi bu koşullarla karşı karşıya bırakır, değiştirmemiz lazım. Demokrasi adına değiştirmemiz lazım. Milli iradeye duyduğumuz saygı için değiştirmemiz lazım. Değiştirmezsek demokrasiyi körleştiririz.
ADAY ADAYLARININ SIKINTISI
Etkinliğe, CHP genel başkan yardımcıları Erdoğan Toprak, Faik Öztrak ve Umut Oran, Tekirdağ milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı.
Kılıçdaroğlu’nun gezisini Tekirdağ (Büyükşehir), Süleyman Şah (merkez ilçe), Çorlu, yeni ilçeler Ergene ve Kapaklı’dan çok sayıda aday adayı izlemesi dikkat çekti. Aday adayları Kılıçdaroğlu ile görüşememekten yakındı.
3. Roman Çalıştayı yapıldı
CHP Roman yurttaşların sunlarını ve çözümlerini tartıştı.
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi’nin koordinatörlüğünde düzenlenen ‘3. Roman Çalıştayı’ İstanbul Kumburgaz’da toplandı.
Çalıştay’a istanbul, İzmir, Antalya, Çanakkale, Kocaeli, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Hatay ve Balıkesir illerinden çok sayıda ilçelerden 6 Roman Federeasyonu ve 50 Roman Derneğinin başkan ve temsilcileri katıldı.
Çalıştayda Romanların sorunları üzerine Prof. Dr. Levent Ürer, Neşe Erdilek, Serkan Akan ve Cihan Uzunçarşılı Baysal birer sunum yaparken Prof. Dr. Ömer Babaoğlu da çalıştaya görüşlerini bildiren bir tebliğ gönderdi.
Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap Romanları dinledi
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP 23. Dönem Milletvekili Çetin Soysal bugüne kadar yapılan çalıştaylar hakkında bilgi verdi. Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Romanları dinledi. Matkap, “CHP hiç bir yurttaşın etnik kökenine, mezhebine ve uyruğuna göre politika üretmez. CHP tüm yurttaşların eşit, özgür ve saygın birer yurttaş olarak toplumda yer alması için mücadele eder. Romanların sorunları ayrışarak değil birleşerek çözülür. Birlikte ve örgütlenerek hareket etmelisiniz. Bu süreçte CHP her alanda sizlerin yanında olacaktır” dedi.
Çalıştayı değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de Roman Çalıştayı’nın sonunda sorunlar ve çözümler konusunda alınacak ortak kararı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 28 Ninan Pazar günü İstanbul Bakırköy’de düzenlenecek ‘Büyük Roman Buluşması’nda kamuoyuna açıklayacağını ifade etti.
Paylaş