Paylaş
İhaleye müteahhit veya taşeron belgesi yerine Tabip Odası’ndan aldığı belge ile giren Başhekimin, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir’in şirketlerinden Kültür AŞ’nin işyeri hekimliğini yaptığı da belirtiliyor. İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Bakanlar Beşir Atalay ve Recep Akdağ’a yönelttiği soru önergelerinde, bu kişi hakkında soruşturma açılıp açılmadığını sorarak "Bir başhekimin, aynı zamanda bir şirkette işyeri hekimi olarak çalışmasına yasalar izin veriyor mu?" diyor.
İSKİ SUYUNU ÇALANLAR DSP İstanbul Milletvekili A.Jale Ağırbaş, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na soruyor: Sultangazi, Habipler Köyü Şahin Tepesi Mahallesi’nden geçen İSKİ ana borusuna, bir takım kişiler tarafından vana takılmak suretiyle tepenin aşağısında yer alan gölete suların doldurulduğu, 250-300 tanker suyun bazı ilçe belediyelerine park-bahçe sulamalarına, beton santrallerine ve kot fabrikalarına satıldığı, İSKİ’nin bu gelişmeleri bildiği halde herhangi bir işlem yapmadığı ortaya çıkmıştır. Üç yıldır süren bu durum İSKİ’nin belgeleri arasında yeralırken, Büyükşehir Belediyesi’nin, bu kaçağa karşı herhangi bir girişimde bulunmadığı doğru mudur? Bu haksız vurguna dur denilmemesinin altında neler yatmaktadır?
TV ve radyo basan avukatlar
YEREL radyo ve TV yayıncıları zor günler geçirdiğini dinliyoruz bir ilimizdeki radyo-TV yöneticisinden: "Biliyor musunuz, en önemli sorunlarımızdan birisi telif hakları konusudur. Önüne gelen Meslek Birliği kurarak telif yasasını gerekçe göndererek avukatla kapımıza dayanıyor. Elemanın maaşını yatırmakta zorlanan ekonomik kriz altında ezilen, sömürülen Anadolu Yayıncıları bir de onlarca meslek birliği temsilcisinin adeta tacizine uğramaktadır."
- Nedir uygulama?
"Bir avukat ve bir grup insan büronuza alacaklı gibi giriyor. Ve izinsiz yayın yaptığınız gerekçesiyle tutanak tutmaya çalışıyor. Ya da aynı grup bir eğlence yerine giriyor. Masa sayıyor, salonun büyüklüğünü metreyle ölçmeye çalışıyor. Masa başı, mekanın genişliğine göre çalınan şarkıdan yayıncısına pay istiyor. İster canlı ister CD veya kaset yayını olsun. Bu tiyatro Türkiye’nin her radyosunda, televizyonunda, yemekli mekanlarda, restoranlarda oynanıyor. Biz ücret ödemeyelim demiyoruz. Ama yeterince kazanamıyoruz. Kazanamadığımız işyerinde ne ödeyeceğiz ki? Tek muhatap görmek istiyoruz. Devlet aracılık etsin. Bize sahip çıksın.
Başbakan Sayın Tayip Erdoğan 2003 yılında Ankara Dedeman Oteli’nde yerel yayıncılara verdiği, ’elektrik indirimi’ sözünü tutmadı. Elimizdeki avucumuzdakini yayın yapan kulelerin elektrik masrafına verir olduk. Cari masraflarımız da çabası. Bu da Anadolu yayıncısını mahallinde ya bir işadamının ya da siyasetçinin kucağına düşürüyor."
Ne kadar doğru, Anadolu’da AKP’nın kuyruğuna takılmayan kaç medya patronu ve çalışanı kaldı?
İstanbul için 2 önemli kitap
HAVA fotoğrafçısı Orhan Durgut başarılı bir sanatçıdır. Başta İstanbul olmak üzere havadan çektiği binlerce fotoğraf ile Türkiye’yi belgelemiştir. Onun ’Havadan İstanbul’ ve Atlas dergisi fotoğraf sanatçılarının ’İstanbul-Keşfetmek İçin Bak’ kitapları yüksek kalitede baskı tekniği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. için hazırlandı. Kültür A.Ş., kitapları açılan Frankfurt Kitap Fuarı’nda sergileyecek. İçeriklerinin görsel zenginliği İstanbul şehrine farklı bir bakış açısı getiriyor. ’Havadan İstanbul’da 135, ’İstanbul Keşfetmek İçin Bak’ta da 105 fotoğraf bulunuyor: Her iki kitabın İngilizce açıklamaları var.
EPDK ve BDDK sınavları (2)
ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurulu’na (EPDK) alınacak uzman yardımcılığı sınavı ile ile skandal büyüyor. Bunları sınava girenlerin diliyle aktarıyoruz:
"12 Ekim tarihinde girdiğim sınavda dikkatimi çeken bazı hususları dikkatinize sunmak istiyorum:
1- Sınavın özensizliği... Sınavda bir devlet kurumuna yakışmayacak derecede yazım hataları, çözümsüz-yanlış sorular vardı. Örneğin sınava girdiğim endüstri bölümünde en az 5 soru -ki bu sayının dikkatli incelemelerle artması mümkündür- yanlıştır.
2- Test olarak hazırlanmış ve toplam 180 sorudan oluşan sınavın sonuçlarını işaretlediğimiz cevap kağıdı bir optik form değildi. Bu da kağıtların elle okunacağı anlamına geliyor ki, 1000 küsur kişinin aday olarak katıldığı sınavı hatalara ve olası manipülasyonlara açık kılıyor. Cevap kağıdına kurşun kalemle yazıp kurşun kalemle imzaladığımız kimlik bilgilerimiz, kağıdın bu bölümü katlanmasına rağmen okunabilir ve değiştirilebilir durumdadır. Benzer şekilde nerede okunacağını bilmediğimiz (muhtemelen kurumda okunacaktır) cevap kağıtlarının üzerinde değişiklik yapılırsa buna itiraz etmemiz söz konusu olamayacaktır.
3- Kurumun ilan ettiği sınav konuları ile sınav soruları örtüşmemekteydi. Bu durum farklı bölümlerden (Endüstri müh., işletme vd.) farklı şekilde teyit edilebilir.
(İsmimin verilmesini istemiyorum)
DİL SINAVI
BDDK’nın uzmanlık sınavı da 29-30 Kasım’da yapılacak. Hürriyet’te geçen cumartesi çıkan ilana baktığımda gözlerime inanamadım. Adaylarda yabancı dil puanı olarak KPDS’den 30 net şartı aranıyordu ki, bu 37,5 puana tekabül ediyordu. Herhangi bir üniversitede asistan olabilmek için bile 70 puan aranan bir ülkede bu kadrolara kimlerin atanması için böyle trajikomik ve adaletsiz bir puan barajı getirildi anlamak mümkün değil sanıyorum. Sınava katılanların dikkatine sunuyorum.C.K.
Mesaj Panosu
BAKIRKÖY Belediyesi ’AVM’leri kim denetler’ (8.10.2008) yazısına yaptığı açıklamada: Capacity AVM 2. bodrum katında (Yazıda Tepehome şeklinde ifade edilmiş yer) ruhsat almadan proje itilafı inşai faaliyet başlatılması üzerine mühürlenmiş, ardından yasanın tanıdığı bir ay süre dahilinde kaçak olan ilavelerin yıkıldığı görülmüş ve kendilerine kendilerine 43 bin YTL para cezası kesilmiştir. Aynı yazıda konu edinilmiş olan 2B otopark katındaki ’Elektroworld’ isimli işyerinin olduğu kısım projesindeki şekil ve nitelikli olarak yasal konumludur herhangi bir kaçağı yoktur.
Paylaş