Halbuki bu işlerle uğraşacağımıza esas gündeme dönüp SOS veren küçün sermayenin ekonomik örgütlenmesi için yasalar yapıp; gerekirse referanduma sunmak da ha hayırlı olmaz mı? Faraza: 1- Aylık alışverişi 1.000 TL’nin altında olan esnaf, sanatkar ve çiftçiden muhasebeci ve defter istemeksizin yılda toplam 200 TL vergi alınacaktır. 2- Küçük esnaf, sanatkar ve çiftçiler 10-25-50-100-500-1000 kişilik meslek gurupları halinde kooperatif ya da şirketlerde birleştirilecektir. 3- Bu tür çok ortaklı şirketlerden iki yıl vergi alınmayacak, sonraki 5 yılda da küçük çapta vergi alınacaktır. 4- Bu tür ortaklıklara devlet ya da belediyeler arsa tahsisi yapacak, kalabilen yerli bankalar da çok düşük faizli kredi verecektir. 5- İktidar (Sanayi ve Ticaret Bakanlığı), muhalefet, belediyeler, Oda’lar ve borsalar, meslek odaları, sendikalar ve basın; esnaf, sanatkar ve çiftçiyi ekonomik olarak örgütlemek için derhal işe başlayacaklardır, gibi... Bu ekonomik kurtuluş savaşını sayın Başbakanımızın da dediği gibi birleşmelerle kazanabiliriz. Haydi hep beraber one minuite deyip birleşelim. Yoksa küçük sermaye SOS veriyor. Duyan yok mu? Ahmet KAHVECİ-Makine Mühendisi (makmuhkahmet@gmail.com)
Melih Gökçek ne demek istiyor ‘Yerim dar’
BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, geçmiş dönemlerde belediyelerin borçlarıyla ilgili af çıkartıldığını belirterek, “Çünkü hükümet ağabeydir her şeyi yapar. Onun için de diyoruz ki hükümetler borçları tamamen silmeli, bundan sonra da borçlanmaması için gerekli tedbirleri almalı” dedi. Melih Gökçek, Belediye meclisinde muhalefetin eleştirilerine karşılık ise şöyle konuşuyor: “Sayın Gökçek, ‘Takdir ediyoruz, bizim borcumuzu ödemeyip, Ankara’ya hizmet ettiniz’ demiyorsunuz da ‘Efendim metroyu niye bitiremediniz?’ diye soruyorsunuz. Sizin borçlarınız yüzünden...” Anayasa Komisyonu Başkanı AKP’li Burhan Kuzu ile telefon görüşmeleri basına yansıyan başkan, yine yeni bir taktik peşinde anlaşılan.... “Gelinin; yerim dar” dediği gibi yapamadıklarını başkalarına yıkma konusunda eline su dökülemez bir tutum sergilemekten öte bir şey değildir bu... Çünkü, bitmeyen metroya bahane hazırken, futbol tesisleri ve kulüplerine harcananlar karşısında ”demek ki kaynak var ve keyfi kullanılıyor” kanısı uyandırmıyor mu hiç! Başta metro olmak üzere önemli ve beklenen icraatlar yerine belediyecilikle alâkasız işlerle uğraşmak ve metro için eleştirileri ‘eski borçları’ gerekçe göstererek savuşturmaya çalışmak ‘yerlerse’ tarzı taktikler değil midir, Sayın Gökçek... Çetin TOROS
Korkuluklar takıldı
ESKİŞEHİR Yolu 7.km’de trafik kazası sonucu kırılan köprü korkulukları ile şikayetimizin köşenizde (17.4.2010) yayınlanması üzerine; (19.4.2010) itibari ile saat 11.00 civarında korkulukların yerine takılma işi bitmişti. Toplam 2,5-3 saatte! N.G.
KISA...KISA...
ANKARA Düşünceye Özgürlük Girişimi 24-25 nisan tarihlerinde, TMMOB Kızılay binasında ‘Hrant’ın bıraktığı yerden. Öncesi ve Sonrasıyla 1915: İnkar ve Yüzleşme’ başlıklı sempozyum düzenliyor. Konuşmacılar; Fikret Başkaya, Sibel Özbudun, Baskın Oran, David Gaunt, Adil Okay, Mahir Sayın, İsmail Beşikçi, Osman Özarslan, Sait Çetinoğlu, Tuma Çelik, Mete K.Kaynar, Aslı Çomu, Nevzat Onaran, Mehmet Polatel, Cemil Ertem, Khatchig Mouradian, Ragıp Zarakolu, Henry Theriault, Eilian Williams, Sevan Nişanyan, Temel Demirer, Harry Parsekian, Desmond Fernandes, Erol Özkoray, Recep Maraşlı, Garbis Altınoğlu, Sarkis Hatspanian, Mahmut Konuk, Tayfun İşçi, Ali Ülger, Mahmut Konuk, Zeynel Sabaz, Barışta Erdost, Yaşar Batman, Yüksel Han.
ANKARA Devlet Tiyatrosu’nun evsahipliğinde gerçekleştirilecek ‘6. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali’ 24 Nisan Cumartesi 11.00’de Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’in öncülüğünde, katılımcı grupların ve binlerce çocuğun, Anıtkabir’i ziyareti ile başlayacak. Festival açılışı 12.30’da Kuğulu Park’ta şenlik yürüyüşü ve 16.00’da Akün Sahnesi’nde Pionner Art Akrobasi Topluluğu’nun gösterisi ile devam edecek.
ARTVİN’deki okullara gönderilmek üzere başlatılan ‘Okuduğunu Bize Bağışla’ kitap kampanyasına 15 mayısa kadar; roman, öykü, anı, deneme, gezi kitapları gönderebilirsiniz. (Ataç Sokak No 66/1 Kızılay Ankara-0312 431 60 69- atabarim@gmail.com)