‘Dostlar beni hatırlasın’

‘AŞIK Veysel Anma Etkinlikleri’ bugün fotoğraf sanatçıları Nazender Süzer ve Gürsel Gökçe’nin hazırladığı etkinliklerle yapılıyor.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 16.00’da yapılacak etkinliklerde; ‘Dostlar beni hatırlasın’ konulu Jülide Gülizar’ın yöneteceği panelde, Talip Apaydın, Şükrü Günbulut ve Ahmet Say panelist olarak yer alacaklar.
Panel’in ardından, Bahri Şatıroğlu (Aşık Veysel’in oğlu), Gündüz Şatıroğlu- Hayrettin Süzer (Aşık Veysel’in torunları), İhsan Öztürk ve
Aşık Ayten Gülçınar’dan dinleti sunacaklar.
Yine bugün 19.00’da Resim Heykel Müzesi Sedat Simavi Salonu’nda açılacak Ara Güler, Fikret Otyam, İsa Çelik, Ozan Sağdıç, Mustafa Türkyılmaz ve Anadolu Ajansı arşivinden fotoğraflar ile Orhan Peker desen çalışmasının yer aldığı, açılışı ve kokteyl sırasında Gramofoncu Ali’den Taş Plak dinletisi yer alacağı, ‘Basında Aşık Veysel ve Ustalarin Objektifinden Aşık Veysel’ isimli fotoğraf sergisi ve ‘Basında Aşık Veysel’ isimli sergiler 25 Aralık’a kadar izlenebilir.

Haberin Devamı

Hasan Ali Yücel’i bir kez daha anlamak

2011 yılı Hasan Âli Yücel’i kaybedişimizin ellinci yılıdır. Eğitim ve kültür alanlarında ilklere imza atmış olan Yücel aynı zamanda Birleşmiş Milletler’in özel bir kurumu olan UNESCO (Eğitim-Kültür ve Bilim Örgütü) için de önemlidir. UNESCO Yasası 4 Kasım 1945 tarihinde 44 ülkenin katılımıyla Londra’daki toplantıda kabul edilmiştir. Türkiye’yi bu toplantıda Hasan Âli Yücel temsil etmiştir. Yücel yaptığı konuşmada milli eğitimin temel ilkelerini şöyle belirtmektedir:
a) Bütün dünya milletlerini tanımak, anlamak ve saymak.
b) Kapalı bir kültürde mahpus kalmayarak insanlığın ortak kültür kaynaklarına gitmek.
c) Vatandaşlar arasında ırk, din, dil ve sınıf ayrılıklarını gözetmemek.
Yücel’in sözünü ettiği ilkeler aynı zamanda Birleşmiş Milletler’in dünya barışı temelinde gerçekleştirmek istediklerine de yön vermektedir. Yücel’in pek çok alanda gerçekleştirdikleri UNESCO’nun 1997 yılını Hasan Âli Yücel Yılı olarak kutlanması kararını sağlamıştır. Hasan Âli Yücel’in düşünce ve uygulamalarını yeniden düşünmemiz için 2011 yılı önemli fırsatlar vermektedir.
- Doç. Dr. H.Haluk ERDEM- A.Ü. Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Felsefe Komitesi Üyesi

KISA... KISA...

Haberin Devamı

AYLAR önce Konutkent 1 girişi 2629. Caddenin kanalizasyon çalışması nedeniyle kazıldı, üzeri toprakla kapatılıp, birazda çakıl dökerek bırakıldı. Yağmur nedeniyle yol üzerinde sürekli çökmeler oluyor. Çöken zemin belli olmadığı için araçlarımız çukurlara giriyor. Şimdi kar yağışları başladı, yolun hali daha beter oldu. Suçumuz Ümitköy ve Konutkent’te oturmak mı? K.A.

Yazarın Tüm Yazıları