Paylaş
Her ne yönden bakarsak bakalım, hâlâ deprem için tam organize olmuş bir toplum yapısını sergileyemiyoruz. Bir kısım varlıklı kesim ise sağlam evler alarak ya da yaptırarak kendilerini koruduklarını sanıyorlar. Oysa 15 milyonluk bir İstanbul’da beklenen deprem olduğunda, yüz binlerce insana yiyecek, içecek, barınma hizmetleri yanında, yaralı ve yaşamını kaybedenlere kim el uzatacak? (Ege ve Akdeniz kıyılarını etkileyen depremi hesaba katmıyorum.) En önemlisi, enkazların altında kalanların yardımına kim koşacak? Sonrasında yağma ve toplumsal kargaşaları kim düzene sokacak? Orta yerde sizi tatmin eden bir yapı görebiliyor
musunuz ya da aklınıza ilk olarak ne geliyor?
Askerimiz değil mi?
Son 5.1 deprem Silivri’den de elbette en fazla hissedilmiştir. Umarız bu vesile ile biz de askerlerimizin önemini ve değerini hissetmeye ve onlara yeniden sahip çıkmaya başlarız..
Kazım ÇİLOĞLU
Trabzon’un ‘övünç’ kaynaklarına saygı kalmadı
TRABZON milletvekili ve PM üyesi, eski Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu: “Bir kentin kimlikleri, yetiştirdiği kültür-sanat insanları, bilim insanları, siyaset insanları, spor insanları, kentinin kalkınmasına katkı sağlayan iş insanlarıdır. Dünyaya da mal olan bu kimlikleri gelecek kuşaklara aktararak tanıtılmasını sağlamak, genel ve yerel yöneticilerin en önemli görevleri arasındadır. Kentlerin yetiştirdiği bu insanlar aynı zamanda o kentin övünç kaynağıdır.
Bu açıklamalar doğrultusunda; Trabzon kentimizin yetiştirmiş olduğu kültür-sanat-bilim insanlarımızdan Bedri Rahmi Eyüpoğlu, İbrahim Cudi, Dr. Celalettin Algan, Sabahattin Eyüboğlu’nun Trabzon Meydan Parkı’nda bulunan büstleri ile yine Trabzon edebiyatına katkı sağlayan insanlarımızın bulunduğu pano, Trabzon Belediyesi’nce park düzenlemesi gerekçesiyle kaldırılmış ancak düzenlemeden sonra yerlerine konulmayarak bir depoya atılmıştır. Bu durumu Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay bir soru önergesiyle bildirdim ve hâlâ da bir cevap alamadım.”
Canalioğlu ayrıca park düzenlemesi adı altında kaldırılan kültür-sanat insanlarımızın yanı sıra her 1 metrekareye 7 sanatçının düştüğü Trabzon’un aşağıda isimlerini sıraladığım bu değerlerine de kentin muhtelif yerlerine büstleri yapılmalıdır. Binlerce ünlü insanlarımızdan bazıları: Hasan Saka (Başbakan), Cevdet Sunay (5. Cumhurbaşkanı), Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan (Ressam, aktör), Volkan Konak (Sanatçı), Sunay Akın (Ozan) Şenol Güneş (Sporcu), Dr. Gündoğdu Sanımer (Şair-Ebru sanatçısı), Fuat Saka (Sanatçı), Ali Rıza Uzuner (Siyasetçi ve Bakan), Koryanalı Hüseyin (Kemençe ustası ve sanatçı).
Kemerburgaz’da yeni katliam!
“BİZ Kemerburgaz Kemersu Evleri sakinleri olarak sabahtan bu yana evlerimizin önündeki yıllanmış ve gözümüz gibi baktığımız ağaçların birkaç dakika içerisinde köklerinden sökülüp yok edilişine ağlayarak tanık olduk. Kasımpaşa’ya yer tahsis edilmiş; ona verilecekmiş. Bu boyutta bir ağaç katliamı olamaz. Sesimizi duyun.”
Dostluk kazansın!
“YER: Erbil, K. Irak. Bazıları Irak’ın kuzeyi denmesini istiyor ya işte orası.
Uluslararası tanınmayan 9 ülkenin ‘milli takımları’nın katıldığı bir futbol turnuvası var.
Turnuvanın finalini, kurulması uğruna savaştığımız ve de tanıdığımız bir ülke olan KKTC ile kurulmaması uğruna yıllarca savaştığımız ve savaşmaya devam ettiğimiz ve de tanımadığımız bir ülke olan Kürdistan oynuyor.
Erbil Başkonsolosumuz da maçta ve futbolla siyasetin karıştırılmaması gerektiğini söylüyor.
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu mu dersek daha iyi olacak bilemiyorum.
Dostluk ve futbol kazansın, demek en iyisi galiba.”
Uğur KURUCUK
Mehdi’yi ‘Malatya’nın M’si diye anlat bakalım
3 HAZİRAN tarihinde Bloomberg kanalında yayınlanmakta olan ‘Kelime Oyunu’ programında programın oluşturucusu ve sunucusu Ali İhsan Bey yarışmacıya bir soru sormuştu: “İslam inancına göre kıyamet öncesinde bir kurtarıcı gelecek. Adı nedir?” mealinde, yanıtının da ‘Mehdi’ olmasını belirlemişti. O günden beri ben ve dostlarım kendisine mektuplar yolladık, Kuran’da böyle bir durumun olmadığını, bunun Hıristiyanlık ve Yahudilik’te olduğunu, düzeltme yapmasını rica ettik. Hiçbirimize yanıt vermedi. Bloomberg’e mektup yolladım. Yanıt gelmedi. Telefon ettim, kanal görevlisi olduğunu söyleyen Zeynep Bilgin Hanım’a derdimi anlattım. ‘Mehdi’ sözcüğünü anlatamadım, kodlamak zorunda kaldım!.. ‘Malatya’nın m’si...” Ancak, konuyla ilgili olarak söyledikleri:
“Biz peyzaj mimarlarından yüzlerce telefon aldık, neymiş, sorulardan biri, ‘eğitim görmüş bahçevan’ imiş?” dedi... Buna kızmışlar! Şimdi sizinki de o hesabına getirdi.
Bu iki konunun birbiriyle hiç ilgisi olmadığını anlatmak istedim ama olmadı... Olamazdı da! Değerli dostlar; konu açık seçik: Karşımızdaki kanal bizlere, kendi istediği, düşündüğü, “çeşitlilik yaratıyorum” isteyen istediği gibi düşünüp taşınmakta özgür... Özgüüüüür...” diye üfürüyor. Benim sizlerden ricam: Kendinizi Atatürkçü, vatansever, bu ülkenin birliği, bütünlüğünden yana olarak kabul ediyorsanız, bu kanalı, bu sorunun adını koyarak, telefonlarla, e-postalarla protesto ediniz. Değerli bir dostun yorumu şöyle: “Tembel laikler... Yerlerinden kıpırdamak istemeyenler... Yalnız ağlaşmayı bilenler... Muhteşem Süleyman’ın kaldırılması için 800 bin civarında telefon edildi RTÜK’e... Karşı taraf böyle çalışıyor...”
Bunlar çok değerli dostumun dedikleri..
Lâle GÜRMAN
Biliyor musunuz
- ŞİŞLİ Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün geçen hafta Amerika’ya giderek ‘bazı görüşmelerde’ bulunduğunu, ancak ‘şimdilik’ ayrıntı vermeyeceğini yakınlarına söylediğini...
- CHP Kadıköy eski ilçe yöneticilerinden, partinin 43 yıllık üyesi Tekin Aykut’un, geçen ay sonundaki aylık toplantıda, ‘Göreve gelirken il ve kurultay delegelerinin saptanmasında demokratik davranacacağı sözüne karşın bunun tersini yaptığını eleştirmesi üzerine İlçe Başkanı Necati Ekşi’nin iki yönetici ile birlikte ‘Senin eleştirmeye hakkın yok’ diyerek üzerine saldırarak yumruk attığını, bu durumu İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya bir yazıyla iletmesine karşın hâlâ bir işlem yapılmadığını; buna bir anlam veremediğinden ötürü büyük üzüntü duyduğunu köşemize açıkladığını....
Paylaş