Cinnah’a kin anıtı

Büyükşehir Belediye Gökçek, girişinde Hürriyet bürosunun bulunduğu Cinnah Caddesi’ne Dönerci Heykeli dikeceğini açıkladı. Gökçek daha önce Altınpark’ta bedava döner dağıtarak, "Bunun parası Emin Çölaşan’dan geliyor. Ondan kazandığım tazminalardan karşılanıyor" iddiasında bulunmuştu.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Melih Gökçek, Cinnah Caddesi’ne Dönerci Heykeli dikeceğini açıkladı. Gökçek Ankara Hürriyet’e, heykelin Çin’de yaptırılacağını ve Aralık ayında dikileceğini de vurguladı.

Gökçek daha önce Altınpark’ta bedava döner dağıtarak, "Bunun parası Emin Çölaşan’dan geliyor. Ondan kazandığım tazminalardan karşılanıyor" iddiasında bulunmuştu. Ardından da Hürriyet Yazarı Çölaşan’ı döner keserken gösteren bir heykel yaptırmıştı.

Gökçek dün Ankara Hürriyet’e şunları söyledi:

"Kuğulu-2 Kavşağı adını verdiğimiz yerde, yani Cinnah Caddesi’nin girişine bir döner kesen adam heykeli dikmeyi planlıyoruz. Büyük bir heykel olacak. Heykeli Çin’de yaptıracağım. Oranın ustalarının elinden çıkacak. Yerine konulması ise herhalde kavşak çalışmalarının biteceği Aralık ayında olur. Sizin gazeteden (Hürriyet Ankara Büro Binası) rahatça görülebilecek bir yerde olacak."

BİR İMA YOK YAHU

Gökçek, "Geçmiş yıllarda yazarlarımızdan Emin Çölaşan ile bir polemik yaşamış ve halka döner dağıtmıştınız. Bu dönerin parasını da Çölaşan’dan kazandığınız tazminatla ödendiğini söylemiştiniz. Bu heykel bir mesaj taşıyor mu?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Bir ima yok yahu. Nerden çıkartıyorsunuz (gülerek) bunları. Biz Ankara dönerinin tanıtımını hedefliyoruz. Ankara döneri çok güzel olur. Zaten heykelin açılışında da halka o noktada yine döner dağıtırız."

 Oğuz DİŞLİ

Yedi yıllık öfke

MELİH Gökçek, 1999’da halka Altınpark’ta bedava döner dağıtmıştı. Gökçek dağıttığı dönerin parasını Çölaşan’dan aldığı tazminat ile karşıladığını öne sürmüştü. Ardından da Çölaşan’ı döner keserken gösteren bir heykel yapmıştı. Gökçek, "Bugüne kadar Çölaşan’dan kazandığım tazminatın bir bölümünü vatandaşa döner olarak dağıttım. Bu nedenle Çölaşan’ın döner keserken heykelini yaptım. Şimdi bunu açık artırma yoluyla satacağım. ’Döner Kesen Çölaşan’ heykelinin yüksek bir rakama satılacağına inanıyorum. Ben dönercilerin yerinde olsam bu heykeli alırım ve dükkanımın önüne koyarım" demişti.

Dershanelerin yarısı kaçak

ANKARA’da 315 dershane ve özel kursa yönelik test amaçlı vergi denetimlerinde, sektördeki kaçak ve kayıt dışılığın yüzde 47’lere ulaştığı belirlendi. Ankara Vergi Dairesi Başkanı Şinasi Candan’ın verdiği bilgiye göre, Başkent’te bu yılın Mart-Ağustos döneminde 315 dershane ve özel kursta test amaçlı düzenli vergi denetim uygulaması gerçekleştirildi. 2005 yılının aynı döneminde 147 milyon 505 bin 967 YTL olan 5 aylık KDV matrahı, test amaçlı da olsa bu uygulama sırasında bir anda 216 milyon 546 bin 152 YTL’ye yükseldi. Böylece, Maliyecilerin incelemeleriyle birlikte sadece KDV matrahlarında yüzde 46,6’lık bir artış sağlandı. Candan, 315 işletmeye yönelik test amaçlı çalışmada dahi, dershaneler ve özel kurslarda vergi kaybının yanı sıra yoğun bir kayıt dışılık olduğunun ortaya çıkarıldığını söyledi.

O öğretmenimiz karekterli ve fedakardır

EŞREF Bitlis İlköğretim Okulu Müdürü Cahit Şahin, ’Eşref Bitlis’in adına yakışmıyor’ (4.10.2006) yazısına karşı şu açıklamayı yaptı:

"Okulumuzda sözleşmeli öğretmen bulunmamaktadır. 3-A sınıfı öğretmeni Aysun Özgü 4855 sayılı yasa gereği (mülki idare sınıfı, emniyet mensubu, TSK mensupları ve hakim-savcı eşleri için çıkartılmış yasa) okulumuza atanmış bir öğretmendir. Bu yasa gereği atanan öğretmenler norm kadro (Bakanlık tarafından verilen öğretmen kadrosu) ile ilişkilendirilmezler ve norm kadro dolu iken derse giremezler. 2006-2007 eğitim yılı Eylül ayında okulumuz norm kadrosuna sıra ataması yapılmış ve norm kadromuz tamamlanmıştır. Bu sebepten dolayı adı geçen öğretmen yasa gereği sınıfından alınarak yerine norm kadrolu öğretmen verilmiştir.

Okulumuzda öğrenci yetiştirme kursu duyurusu yapılmış, ücreti de kurs merkezi tarafından ders saati 2 YTL olarak belirlenmiştir. Günde 2 saat ders verilmekte, haftada 10, ayda 40 saat ders bedeli 80 YTL dir. (Yasal ücret 1.31 YTL ile 2.19 YTL arasında kurs merkezi yönetimi tarafından belirlenir.) Bu ücret Türkiye’nin her köşesi için belirlenen sabit ücrettir.

Okul müdürünün keyfi ücret belirlemesi ya da öğrenci velisinin ’40 YTL olsun’ gibi bir ifade kullanılması mümkün değildir.

Sözü edilen yeni hamile öğretmenimiz yılların tecrübesi ile hizmet vermekte, çocuklara eksiklerini tamamlamaları amaçlı ücretsiz takviye dersi vermeyi istediğini belirtmektedir. Yazıda belirtilen ’Kursa katılmayanlar

5 alsalar dahi notları düşürülecektir’
ifadesini kullanmayacak kadar karakterli ve fedakar bir öğretmendir.

Okulumuz temizliği ve düzeni ile örnek temsil edecek bir okuldur. Okul Aile Birliği okulumuz için azami gayretle çalışmaktadır.

Okul müdürleri İlköğretim Yönetmeliğinde belirtilen görev yetkileri doğrultusunda okullarını yöneten idarecilerdir. Eşref Bitlis İlköğretim Okulunda da okul yönetimi olarak tüm gayretimiz başarıyı yakalamak ve çocuklarımızı layık oldukları hedefe taşımaktır.

Bu başarı Okul-Aile-Öğrenci diyalogu ve beraberliği ile sağlanacaktır.

Çekiç sesiyle uyanıyoruz

ERYAMAN 5. Etap sınırları dahilinde yer alan Samsun 19 Mayıs ve Amasya Beyannamesi caddelerinin kesiştiği yerde yaklaşık 2 aydır, Yunus İnşaat tarafından işmerkezi yapımı devam etmektedir. Bu süreç içinde sadece birkaç pazar günü hariç olmak üzere her gün sabah Saat 06.00’da inşaat çalışmalarına başlanmaktadır.

Çıkarılan bu gürültü nedeniyle Etimesgut Belediyesi Özel Kalem’ine iki kez ulaştık ama sorun çözülmedi. Tekrar aradığımızda Zabıta Müdürüne bağladılar. Müdür Bey "Ben sahibini tanıyorum, bir konuşayım" (!) dedi. Daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi Ak Masa’yı aradık. Not aldılar sonuç çıkmadı. Tekrar Etimesgut Belediyesi’ni aradık. "Bizim yapabileceğimiz bir şey yok, siz İlçe Emniyet Müdürlüğünü arayın" (!) dediler. Orayı da aradık, "Bizim ne ilgimiz var, belediyenin o kadar yetkisi var kessinler cezayı" dediler. Son olarak Eryaman 5.Etap Toplu Konut yönetimine dilekçe verdik.

Sonuç olarak inşaat çalışmaları her gün 06.30’da başlıyor. (30 dakika 30 dakikadır)

Acaba kendilerinin evi karşısında sabahın köründe çekiç sesleri ile uyansalar ne olurdu? Biz bunu her sabah yaşıyoruz. söz geçiremediğini yazınız.

Eryaman 5.Etap Sakinleri

Büyükşehir’den alacaklıyım

MATBAACILIKLA
uğraşmaktayım ancak 2003 yılında (ramazan iftar yemeği davetiyesi) Büyükşehir Belediyesi ile bir matbaa işi yaptım. Maalesef paramı ödemedikleri için artık iflas etmiş durumdayım. Ben bu paramı hala alamayacak mıyım?

Yüksel YILDIRIM

İsimleri kaldırılsın

Haberin Devamı

ANKARA’daki meydan, cadde ve sokaklardaki Fransız isimlerinin değiştirilmesini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek’ten ve diğer belediye başkanlarından, belediye meclis üyelerinden rica ediyorum.

Gürcan YAŞAYAN

Müslüman’a saygı

VEDAT Dalokay Caddesi’
nde evimize 50-60 m. uzaklıkta bir camimiz var. Bu caminin hoparlörlerin ses ayarı nasıl yapılıyorsa ezan okunduğu zaman (özellikle de sabah ezanında) daha bir yaşını doldurmamış irkilerek uyanıyor. Evcek kabus geçiriyoruz yani. Bu yetmezmiş gibi 10-15 m. mesafedeki mescitte de bangır-bangır ezan okunuyor. İkisinin arası 100 m. var yok.

Bu nasıl bir mantıktır, inançtır, nasıl bir ibadet anlayışıdır.

Elhamdülillah bizler de Müslüman’ız ama bu kadarı olmaz.

Adamlar zihniyetleri iktidarda diye terör estiriyorlar. Ankara Müftülüğü lütfen bu sıkıntımıza tercüman olsun.

A. Timur ATALAY

Yazarın Tüm Yazıları