TBMM Başkan Vekili ve CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Dünya’nın ’Seçim Özel’ köşesine yaptığı açıklamada CHP’nin seçim beyannamesinde yer alan vaatleri yerine getirebilmesi için 20 milyar YTL kaynağa ihtiyaç duyduğunu belirtti.
ÖTV indirimi vaadinin GP’den önce, CHP’nin 2002 seçim bildirgesinde yer aldığını kaydeden Ateş "Doğan bütçe açığının, günahı olmayan Türk çiftçisine yüklenmesine karşıyız. Bu bizim yeni bir vaadimiz değil. O nedenle bizim vaadimiz, diğer partilere göre daha gerçekçi" diye konuştu.
Ateş, Ankara’nın soruları konusunda ise şöyle diyor:
"Ankara’nın işsizlik, yoksulluk ve çöp sorunu var. Orman Bakanı 2005’in Temmuz ayında ’Mamak Çöplüğü buradan kaldırılmazsa ben gider eylem yaparım’ demişti. Ben de ’sayın bakan bunu yapsın orayı park haline çeviririm ve parka bakanın adının verilmesini isterim’ demiştim. 2007’nin temmuz ayına geldik. Şu anda halen Ankara’nın çöpleri oraya dökülüyor. Ankara metrosunun şu anda kazılar bitse bile %30’u tamamlanmış oluyor. %70’inin ne projesi ne de ihalesi yapıldı. Seçimlerden sonra Ankara müthiş bir kuraklık ve su sıkıntısı çekecek. Bunun da baş sorumlusu bugünkü iktidar ve Ankara’yı yönetenlerin zihniyetidir. Büyükşehir Belediye Başkanı tam bir diktatör... AKP hükümeti sanayi bölgeleri için bir kanun çıkardı. Kendisi ’ben bu kanunu uygulamam’ diyor. ’Ben sanayi bölgelerine tek bir çivi bile çakmam’ diyor. Bu diktatörlüğe CHP son verecek. Ankara’da işsizlik Türkiye ortalamasının %50 üzerinde. Ama bugün sanayi bölgelerine gidin bütün dükkanların kapısında ’kalifiye elaman aranıyor’ yazıyor. Bir taraftan sanayi kuruluşları kalifiye eleman sıkıntısı çekiyor. Diğer taraftan da milyonlarca üniversiteli gencimiz işsiz.
IŞIKLI BARAJI NE OLDU
Küresel ısınmanın gündemden düşmediği şu günlerde başta Ankara olmak üzere susuzluk tüm Türkiye için büyük bir sorun haline geldi. Hayata geçirilmesi düşünülen Işıklı Barajı için bir tek bile adım atılmadı. 2003 yılında devreye girmesi planlanan barajın hala ihalesi yapılmadı. Yağmur yağsa da yağmasa da Ankara’nın su sorununun çözümünü doğaya terk edemeyiz. Yatırımların zamanında yapılması gerekiyordu. 2003 yılında devreye girmesi gereken baraj şu andaki Ankara’nın kullandığı su kapasitesinin 4’te 3’ü kadar bir ek su kaynağı yaratıyordu. Ama maalesef bunu da yapmadılar. Büyükşehir Belediye Başkanı sanayileşmeye destek olmadığından Ankara’da işsizlik, yoksulluk had safhada. Ankara’nın sanayisi çökmüş durumda. Biz CHP olarak Ankara’nın sorunlarını öncelikli olarak çözeriz. "
Seçimde parmak boyası
MÜKERRER oyu önlemek için kullanılan parmak boyası yöntemi yanlış uygulanıyor: Oy verme salonunda kimlik kontrolü ile imza attırılıp pusula ve mühür seçmene veriliyor. Kabinde oyunu veren seçmen zarfı sandığa atıyor; sonra da sol (sağ mıydı) el işaret parmağının tırnak yatağına boya damlatılıyor. Peki; parmağın halihazırda boyalı olduğu görülürse ne olacak?
Mükerrer oy sandığa girdi bile.
Geçmiş olsun!
Parmağın oy kullandırılmadan önce, kimlik kontrolü sırasında boyanması gerekir. Muhtemelen kural zaten böyledir; lakin uygulamayı en azından bazı sandık görevlileri yanlış yapıyor. Dikkat çekmek istedim.
Ş.Ö.
Bu yoldaki sorun çözümlenmeli
ANKARA-Eskişehir yolundaki Bilkent köprüsü girişinde kaza geçirdim. O an benim önümde sağda 2 solda 1 araba kaza yapmış durumdalardı. Tesadüf dedim 4 araba birden kaza yapınca. Bir hafta boyunca Atatürk Hastanesi’ne gitmek zorundaydım. Hergün köprü giriş bariyerlerine geçmiş en az 3,4 araba gördüm. Orada kaza yapanların hepsi ifade vermek için Balgat On Nisan Karakakolu’na gidiyor. Karakoldaki ifademde de benimle beraber beş kişi aynı yerde kaza yapmış ifade veriyorlardı.
Bu yolla kim ilgileniyor, sorun neyse gerekenin yapılması lazım. Sizin aracalığınızla yetkililere seslenmek istiyorum. Lütfen bu sorunu çözün.
Elif UN
Bahçelievler’de sokak ve cadde isimleri sil baştan
ANKARA’nın en gözde semtlerinden Bahçelievler’de iki haftadır karışıklık yaşanmakta. Malumunuz Bahçelievler’in sokak adları numaralıdır. iki haftadır sokakların ve caddelerin numaraları değiştiriliyor. Bahçelievler halkı bu duruma isyan etmekte... Sorumlular tarafından önceden bilgilendirme yapılmadığı gibi şu ana kadar da herhangi bir açıklama belirtilmedi. Neden
değişikliğe gidiliğini kimse cevaplamıyor. Sokak ve cadde isimleri nasıl olur da bir gün içinde sil baştan değişebilir? Vatandaşlar halen eski sisteme göre resmi işler yapıyorlar. Resmi evraklar bu sorumluksuzluktan dolayı geç intikal ediyor. Tapu kayıtlarının, ruhsatların vb. yeni sisteme dönüştürülmesi gerekiyor. İstenilen bu yerlerde karışıklık yaratıp rant sağlamak mı yoksa seçimlere dair bir rant kavgası mı? Yetkillilerden ses çıkmadığı sürece bu durumu olur kabul etmek imkansız. Yarın birgün ÖSS sonuçları açıklandığında kayıt için gerekli olan evraklar postacı tarafında 60. sokağa mı götürülecek, 19. sokağa mı?
Seçimlerde oy kullanmak için halk 75 Sokağı mı, 15. Sokağa mı göre sandıktaki yerini belirleyecek? yetkililerden acil açıklama talep ediyoruz.
Mahir ŞAHİN-Esnaf
Gişelerdeki tıkanıllık Bolu Tüneli’ni işlevsiz bırakıyor
İŞİM gereği Ankara-İstanbul arasında her hafta birkaç defa seyahat ediyorum. Son bir kaç aydır Ankara’ya girmek imkansız hale geldi. Saat 15.00’den sonra trafik gişelerde yoğunlaşmaya başlıyor ve gece yarısına kadar devam ediyor.
24.06.07 tarihinde saat 20.00’de İstanbul Ataşehir’den kalkan otobüs 00.22’de gişelere yaklaştık, Gişelere 4 km. kala trafik kilitlendi. Otobüsün tüm kural tanımaz (Emniyet şeridi ihlali, yoğun trafikte Emniyet şeridinden en sol şeride geçmesi gibi..) hareketlerine ragmen saat 00.58’de gişelerden geçebildik. Gişeler yarı yarıya OGS-KGS ve nakit olarak ayrılmış ancak OGS-KGS’ye ulaşmak imkansız.
Trafik polisi 2 km. kala trafiği belirli bir düzene sokmak için sürekli anons yapıyor ama düzensizlik daha önce başladığı için yetersiz kalıyor.
Bolu Tünel geçişinde kazanılan süre, tasarruf Ankara gişelerinde heba ediliyor. Yoğun saatlerde OGS-KGS gişeleri İstanbul’a gidiş istikametine alınmaz mı?
İlla bir tarafı düzeltip diğer tarafı bozmak mı zorundayız.