Paylaş
Kimsenin kendisine isim dikte etmediğini öğrendik. Bu nedenle Büyükekşi’den beklentiler fazla... Bir yıllık başkanlık sürecinde önünde bir fırsat var. Çok iyi işlere imza atarak Türk futbolunun istenilen saygınlığı yeniden kazanmasının önünü açabilir.
Bunun bazı adımlarını hızlıca attığına tanık olundu. Kaos yaşanan yayın ihalesini çözdü. Yabancı futbolcu sınırını acilen karara bağlayarak kulüpleri rahatlattı.
Ama yapacağı daha çok iş var. Söylemlerinden anlıyoruz ki tüm kurul üyelerini değiştirmeyi planlıyor. Kurulların değişmesinden çok daha önemli olan şey, ‘ehil’ ve ‘doğru’ kişilerle yola devam etmek, iş üretemeyecek olanlarla veya hata yapanlarla yolları ayırmak. Kurullar değişince alt birimlerde yıllarca çalışıp yanlışlara imza atanlar yerinde durduğu sürece işlerin düzelmesini beklemek beyhude değil mi?
Mehmet Büyükekşi’nin bugüne kadar görev aldığı tüm alanlarda başarılı olduğu biliniyor. THY, Eximbank YK’larındaki, ayrıca tekstilciler, ihracatçılar yönetimleri ile kendi şirketlerindeki örnek başarıları... Keza, Gaziantepspor Başkanlığı’nda takdir toplayan çalışmaları.
Onun için kendisine şimdiden ‘Anadolu Aslanı’ denmeye başladı spor dünyasında.
Merhum Hasan Doğan gibi güzel işlere imza atma imkânı doğdu.
Hassas bir konu daha... Hakemler, Temsilciler, Gözlemciler 2018 yılından bu yana neredeyse hayrına görev yapıyorlar. 3. ve 2. Lig’de, maç başına 462 TL harç alıyorlar. Bu gibi sorunları da düzenlemeden topyekûn başarı yakalamak oldukça zor değil midir? Tüm birimlerin özlük hakları olması gereken seviyeye taşınacak ki, gidilecek müsabakalarda sizi temsil ederken, hiç kimseden beklentileri olmadan karar verebilsinler! Bu önemli bir konu...
Bir sözümüz de TFF bünyesinde çalışıp hiç iş yapmadan yıllarca yüksek ücret alan kişiler için. Bakalım bunları da tespit edip “Yeter artık, haksız ücretler aldınız, hadi güle güle” diyebilecek misiniz? Bu sözü yerine getirmezseniz, hak ve hakkaniyetten bahsetmek mümkün değildir.
GÜNÜN SÖZÜ
“Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki; Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.”
Mustafa Kemal ATATÜRK
ALMANYA KÖMÜRDEN VAZGEÇMEK İSTİYOR
TEKNOLOJİ ve mühendisliğe dayalı sanayisiyle dünyanın dördüncü büyük ekonomisine sahip Almanya, enerji tüketimi sıralamasında Avrupa’da birinci, dünyada ise altıncı sırada bulunuyor. Almanya 2021’de üretilen elektrik enerjisinin yüzde 27’sini linyit ve taşkömürü yakan termik santrallardan elde etti.
Kömürün yakılmasıyla açığa çıkan karbondioksit gazı ve kömürün çevreye verdiği zarar dolayısıyla Almanya en geç 2038’e kadar kömür yakıtlı termik santralları devre dışı bırakmak istiyor. İklim felaketine yol açan toplam sera gazı salınımının yaklaşık olarak beşte birinin, kömürlü termik santralların faaliyetlerinden kaynaklı olduğu belirtiliyor.
Bu yüzden madencilik şirketleri, enerji şirketleri, bilim dünyası ve çevre aktivistlerinin temsilcilerinin yer aldığı Kömür Komisyonu, 2035’e kadar kademeli olarak önce sınırlandırılmasını, ardından da 2038’de tümüyle kapatılmasını önermişti. Hatta kömürden çıkışın hızlı bir programla 2030’larda mümkün olabileceği hedefleniyordu.
Ancak Rusya’nın Almanya’ya doğalgaz arzını kısmasıyla durum şimdilik değişti. Kömürden uzaklaşma yolculuğunun ertelendiği görünüyor. Alman Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Rusya’dan gelen doğalgaz eksikliğini telafi etmek için elektrik üretiminde termik santralların bir müddet daha devrede kalabileceğini söylüyor.
ULUSU BİRLEŞTİREN BİR YEŞİLÇAM DEVİ
YURTSEVER bir aydındı, sinema dünyasına çok şeyler kattı. Örnek bir oyuncu oldu, sevgi dolu, iyi bir insandı. Onu sevmeyen yoktu. Onu en iyi tanıyan, Eskişehir’den ortaokul ve lise sınıf arkadaşı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’dir. Hocanın dün sabah televizyondaki konuşmasını dinleyenler, onun nasıl yurtsever, Atatürkçü, örnek bir insan olduğunu anlamışlardır. Ne kadar örnek alındı acaba!
Sosyal medyada Yeter Demir, onun oynadığı ‘Kara Murat, Malkoçoğlu, Battal Gazi, Köroğlu, Kılıç Aslan, Başbuğ Toluğ Bey, Kılıç Bey, Öğretmen Kemal’ filmlerindeki rollerini hatırlatıyor. Okur Yaşar Altıntartı onu anlatan yazısına ‘Ulusu birleştiren bir Yeşilçam devi’ başlığını atmış.
Rahmetli Cüneyt Arkın’ın sosyal medyada yazdığı yazısını aktaralım:
“Sağcı-solcu kalmadı, elimizde bir vatan kaldı, bir de vatan hainleri...”
Başımız sağ olsun. O filmlerinde yaşayacaktır...
BİLİYOR MUSUNUZ?
Ölüm verileri
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in, TÜİK’in 2020 ve 2021 yılı ölüm istatistiklerinin neden yayınlanmadığını sorduğunu ve “Ölüsünün verisini tutamayan devlet yaşayan yurttaşını nasıl doyuracak?” dediğini...
MERSİN’DE DIŞ GEZİLER
MERSİN’den gazeteci Harun Arslan’ın, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın sık sık yurtdışı geziler düzenlediğini belirtirken her gezinin sonunda kaç kişinin gittiğini, ne kadar harcama yapıldığını, bu gezilerin Mersin’e ne faydası olduğunu sorduğunu ama sorusunun yanıtsız kaldığını, bunun üzerine “Şimdi de Moldova gezisine kaç üye katıldığını ve kuruma ne kadar yük getirdiğini soruyorum” dediğini...
MESAJ PANOSU
TAVİZ VERİLEMEZ
HALİFELİK uğruna ‘Vatan’dan taviz verilmez. Saltanatın ikizi olan Halifelik makamı, Kurtuluş Savaşı sonrasında saltanat köprülemesinde basamak olarak kullanılmaması için kaldırıldı. Halifelik ise TBMM uhdesine verilerek kayıtsız şartsız millete iade edildi. Tahir ÇALGÜNER
BODRUM VE FETHİYE
İL olacak isimleri önermişsiniz. Ben de önerinize katılıyorum ve bu büyük ilçelere ilaveten başta Fethiye olmak üzere Bodrum’u da öneriyorum. Dikkate alınacağını umarım. Mustafa Kemal ULUSU
ADANA’DA ZEMİN ÇÜRÜK
İTÜ Maden Fakültesi’nden deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’e deprem konusunda can alıcı uyarılarda bulundu: “Adana’da deprem potansiyeli yüksek. Adana’da zemin çürük, depremde risk büyük. Deprem kuşaklarındaki milyonlarca insanın can güvenliği yok.”
Paylaş