CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, Başbakan’a soruyor:
Türkiye’de belediyelerin sahip olduğu ya da ortak olduğu şirketler hangileridir? Bu şirketlerin kuruluş tarihleri nedir? Yönetim kurulu üyeleri kimlerdir? Belediyelerin şirket kurması hangi yasal çerçeve içinde hangi süreçlerden sonra gerçekleşmektedir?
28.3.2004 yerel seçimlerinden sonra şirket kurmak için girişimde bulunan ve bu istekleri İçişleri Bakanlığı aracılığıyla Bakanlar Kurulu’na sunulan belediyeler hangileridir? Bu belediyelerin hangilerinin şirket kurmasına izin verilmiştir? Seçimlerden bu yana şirket kurmak üzere İçişleri aracılığıyla dosyaları Başbakanlığa iletilen belediyelerden ’ikinci bir emre kadar’ şirket kurmalarına izin verilmeyenler hangileridir? Hangi gerekçelerle izin verilmemiş ve dosyaları hangi gerekçelerle Başbakanlıkta bekletilmektedir? Bunların partilere göre dağılımı nedir?
Kamu gücüyle kamu olanaklarını kullanarak kurulan belediye şirketlerinin Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre işletilmesi ve yönetilmesinin idare hukuk açısından doğurduğu sakıncalarla ilgili olarak hükümetinizce herhangi bir araştırma yapılmış mıdır? Bu konuda hükümetinizin görüşü nedir? Belediye şirketlerinin etkin bir kamu denetimine tabi tutulması için herhangi bir girişiminiz var mıdır?
İnatlaşma çözüm getirmiyor
OSTİM Keresteciler Sitesi esnafları yazıyor:
"Uzay Çağı Bulvarı ve bağlı sokaklar da yaklaşık 7 yıldan beri ne yol çalışması, ne yol aydınlatması yapılmamıştır. Her bir sokağın uzunluğu yaklaşık 200 metre ile 1 kilometre arasındadır.
Defalarca Büyükşehir’e ve Yenimahalle Belediyelerine ve Ostim İdare’ye konuyu iletmemize rağmen her birim ’onlar yapacaklar’ diye birbirlerini suçluyorlar.
Bizler oto yedek parça satış ve servis hizmeti verdiğimizden; müşterilerimiz yolların çukurlarla dolu, kışın çok çamur yazın ise çok tozlu olması nedeniyle gelmekte güçlük çekiyorlar. Belediyelerin ve idarenin inatlaşması yüzünden iş kaybediyoruz."
İşlerimiz kesatlaştı
CİNNAH Caddesi esnafları adına bu yazıyı kaleme alıyorum. Malum kavşak çalışması nedeniyle semtimizdeki esnafın ve özellikle cadde üzerindeki esnafımızın hacmi oldukça düşmüş durumda. Herkes yolun bir an önce açılmasını beklemekte.
Hal böyle iken caddede eskiye oranla araç trafiğide düşmüş olmasına rağmen trafik ekipleri çok sıkı bir takiple caddenin sağ tarafına araç park ettirmemekte ve ceza uygulaması yapmakta. Esnaf olarak bu uygulamalara bir anlam veremiyoruz. Zaten işlerimiz bu kadar düşmüşken bir de müşterilerimizin araçlarının kısa süreli olarak caddeye park ettirilmemesi bizleri oldukça zor durumda bırakıyor. Kavşak açıldıktan sonra da neredeyse 5 şeride çıkan caddede sağ tarafa park yaptırılmaz ise cadde esnafının hacmi iyice düşecek ve bu caddede esnaf kalmayacak. Bu konuda gerekli esnekliğin trafik ekiplerince gösterilmesini rica ediyoruz.
Ediz MUSABAŞOĞLU
Özür edilmesi gerekmiyor mu
DOĞALGAZ kartıma 16 Kasım günü Kızılay metro istasyonundaki dolum yerlerinden 100 YTL’lik yükleme yaptım.
Kartı sayaca taktığımda yüklenmediğini tesbit ettim. Bir arıza ihtimaline karşılık Alfagaz servisini aradım. Gelen servis elemanı sayaca yükleme yapılmadığına dair tutanak tuttu, Maltepe tesislerine gidip tekrar yükleme yaptırmamı söyledi.
Hatayı tesbit eden servisin bu işlemi abonenin bulunduğu yerde özür dileyerek gerçekleştirmesi gerekmez mi?
Bunlar olmadığı gibi gereksiz iş kaybı ve ilgili yerlere ulaşmak için ödediğim Çankaya-Maltepe taksi ücretinin ne kadar olduğunu tahmin edebilirsiniz? Bir vatandaş olarak daha insanca bir yaklaşım istiyorum?
Hayal ONAT
Ümit Bey, İncek yolunu kullansın
UMUT Ulaş adlı okurunuz, Ümitköy’den Çankaya’ya 55 dakikada ulaşıldığını yazılmış. Ümitköy’den Çankaya’ya 55 dakikada giden insan ya Ankara’yı bilmiyordur ya da yeni yapılan İncek Bulvarı’ndan haberi yoktur. Ben de Ümitköy’de oturuyorum, İncek Bulvar’ını kullanarak Atakule’ye 25 dakikada gidiyorum.
Hasan Fahri ULUDAĞ
Çömez
CÜNEYT E. Koryürek dostumuz ’Çömez-Öğrenmenin Dayanılmaz Keyfi’(Doğan Kitap) adlı kitabında "İmrenme, özenme ve tüketme ile umutsuzluk ve mutsuzluğun kol kola gezdiği Türk toplumunda iyimser, insancıl ve cesur birilerinin yaşadığını müjdeliyor" diyor. Dostlarına gönderdiği kitaplara "Bu kitap sahibinindir, ad soyad" yazan bir etiket ekleyen Koryürek çevresinde bu tarz jestleriyle biliniyor.
GÜNÜN SÖZÜ
"Dünyada en kötü şey pes etmektir. Elinizin hamurunu yıkayın, siyasete atılın. Biz Anadolu kadınının Kurtuluş Savaşı yıllarındaki ruhunu hala taşıyoruz. Bugün kadının kadını çekememesi de bizim önümüzü tıkıyor"
(Kadın Siyasetçiler Derneği (KASİDE) Genel Başkanı Yurdusev Arığ