BATIKENT’te oturuyor olmam sebebiyle metroyu, evime ulaşmak için de Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait belediye otobüslerini kullanıyorum.
Ne yazık ki; söz konusu otobüslerin duraktan kalkış zamanı, metronun Batıkent’e varış zamanına göre ayarlan(a)mıyor. Biraz dikkat gösterildiğinde, mevcut sefer sayısını arttırmadan metrodan inen insanların evlerine ulaşmasının daha kısa sürede sağlanabileceğini düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse; Akşam saat 21.30’da metroyu kullanarak Batıkent’e varıyorum. Otobüse binerek diğer insanlarla birlikte kalkış zamanının gelmesini bekliyorum. Otobüsteki insanların hepsi metroyu kullanan insanlar. Metrodan inen insanlar dışında kimsenin otobüse bindiği olmuyor. Olsa da çok az. 10 dakika sonra, otobüs şoförü aracı hareket ettiriyor. Ve bu sırada, bir sonraki metroyla gelen insanların hızla akan trafiğe aldırmadan otobüse yetişmek için karşıdan karşıya geçtiğini görüyorum. Otobüs şoförleri de, tamamen o anki ruh hallerine bağlı olarak bazen aracı durdurup insanların binmesine izin veriyorlar. Bazen de umursamayıp yollarına devam ediyorlar. Ve durakta kalan insanların bir sonraki otobüsün kalkmasını beklemeleri gerekiyor. Canlarını tehlikeye atmış olmaları da cabası...
Burada benim merak ettiğim husus, bizden sonra kimsenin binmediği bir otobüsün içinde niçin 10 dakika beklediğimiz. Hadi diyelim beklememiz gerekiyor, sonra niçin 1-2 dakika daha bekleyip otobüse doğru koşan insanların binmesine izin verilmiyor?
Kısa vadede yapılması gereken, otobüs şoförlerinin metrodan çıkan insanları görmeleri halinde hareket etmeyip bu insanları beklemeleri yönünde uyarılmaları. Orta vadede ise, otobüs saatlerinin metronun varış saatine göre ayarlanabileceğini düşünüyorum. Tabi, bunun için önce metronun her gün aynı vakitte aynı durakta olmasının sağlanması gerekiyor. Ama bunu sağlamak da Büyükşehir Belediyesi’nin görevi değil midir?
Ümit Cem GÖL
BATIKENT
Temizlik magandası
13 Aralık günü sabah saat 10.00 gibi, temiz ve şık giyimli bir adam, Mesnevi Sokak’ta park etmiş 06 BM 506 plakalı beyaz renkli Ford marka otomobiline geldi.
Kapısını açıp içeri girdi.
Aracını sürüp gitmesi bekleniyordu. Ancak, bu temiz giyimli adam, önce otomobilinde bir güzel temizlik yaptı.
Otomobilin küllüğünü, boş sigara paketini, kese kağıtlarını ve naylon poşetleri sokağa atıp ondan sonra yoluna devam etti.
Oysa çok değil daha yarım saat önce Çankaya Belediyesi temizlik görevlilerin sokağı temizleyip gitmişlerdi.
Beyefendi sizin sadece eviniz mi temizdir?
Siz hiç ortak yaşam alanlarını düşünmez misiniz?
Sizi kınıyorum. K.Ş
Av. Mehmet Alan iyi çalışıyor
HÜRRİYET Ankara çıktığı günden beri güzel gidiyor.
Üstadım! Bulunduğum binanın yöneticisiyim. Bina sayacının söküldüğüne dair rapor aldım. Raporu aldıktan sonra oldukça şaşırdım. Su borcunun vadesi 12.12.2006, sayaç söküm ve rapor tarihi 14.12.2006... Bilirsiniz ki; 6183 sayılı yasa gereği ödenmeyen alacaklara çalıştırılır, gecikme zammı ve takip masraflarıyla tahsilat yapılır.
Sayın Melih Gökçek, Avukat Mehmet Alan’la çalışmaya başladıktan sonra bu konuda vekalet ücreti, söküm/takma ücreti vs. gibi ücretler yasal zemin yaratılarak veya resmi zorlamalarla tahsile gidiliyor.
Bir dostum ASKİ’ye 104.00 YTL bir borca, 260.00 YTL ödemişti.
Bire bir benzer bir olay. Pevril KEÇELİ
Dolmuş şoförlerine gerçekten acıyorum
"NİYE mi?
Çünkü aynı belediye ve halk otobüsleri gibi ayakta yolcu alıyorlar ve suç oluyor; Kuğulu Kavşağı inşaatı nedeniyle tıkanan Genelkurmay Kavşağı ve Dikmen Caddesi’ne girip sinir hastası olmak yerine.... DSİ önünden geçerek Milli Kütüphane’ye doğru giden yoldan Türkocağı Caddesi’ne giriyorlar. Polis yakalıyor, suç oluyor... Niye güzergahtan çıktı? Neden ayakta yolcu, adın? Bir yığın sorun...
Madem yolcuların güvenliği bu kadar önemli o zaman halk otobüslerinin de kapılardan taşarcasına yolcu alması yasaklansın. Ayakta 90, oturarak 35-40 her neyse o rakamları kaldırsınlar. O zaman otobüslerin şoför mahallinden de ayakta kısmına sınırsız yazsınlar. Ayakta minibüse binen yolcunun şikayeti yok. İnsanlar akşam saatlerinde bir an önce evlerine ulaşmak istiyorlar ve ayakta biniyorlar minibüslere... Alan razı satan razı. Vatandaş bir an önce evine gitmek istiyor."
Bir okurumuz da böyle düşünüyor.
Biliyor musunuz
ATATÜRK’ün öngörüsüyle 14 Aralık 1936’da kurulan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin70’inci yaş gününü kutladığını, eski başbakanlardan Naim Talu, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İmren Aykut (Çalışma eski Bakanı), Prof. Mustafa Aysan (Ulaştırma eski Bakanı), Sümer Oral (Maliye eski Bakanı) ve Kamuran Evliyaoğlu’nun (Turizm eski Bakanı) bu fakülteden mezun olduğunu...
ÜCRETLİ spor merkezlerine maddi gücü yetmeyen, çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle spor yapma ihtiyacı duyan Mamaklıların, Mamak Belediyesi tarafından yaptırılan Yaşam Boyu Spor Kompleksleri’nde haftanın her günü sabahın erken saatlerinde spor yaptıklarını...